Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusiak........

Noworodek i teściowa na tydzień /

Polecane posty

Gość anusiak........

Mam pytanko do kobiet które sa po połogu. Za kilka miesięcy rodze moje pierwsze dziecko, na miesiąc przyjedzie moje mama która zaoferowała pomoc przy dziecku i w zwykłych domowych czynnosciach. Po miesiącu przyleci tęsciowa z 14 letnia szwagierką i tu zaczyna sie problem, do tej pory jak przyjeżdżały to ja gotowałam obiadki, wstawałm, robiłam śniadanka, kolacje, biegałam za nimi z portwelem po sklepach, w końcu goście to goście a teraz sie obawiam że nie wyrobie z niemowlęciem na ręku stać przy kuchni, sprzatać czy po sklepach z nimi biegać. Poproszę męża żeby zakupowe sprawy on z nimi załatwił i tak sie zastanawiam jak to mądrze zorganizowac. Liczę na zdrowy rozsądek teściowej i że mi jakoś pomoże, ale czy wypada prosic o pomoc np przy obiedzie? wiem ze to rodzina ale jakoś no nie potrafie, od zawsze mieszkamy osobno i zawsze były u nas goścmi i traktowane jak goscie. Musze to obie jakoś poukładać a potem obgadać z mężem, bo on ma taki niewyparzony dziub że jak mu powiem to zadzwoni żeby mama z obiadami na tydzien przyleciała, jak to facet po prostej linii rozwiązuje wszystkie sprawy, on tam problemu nie widzi natomiast ja...... Jak myslicie, jak to rozwiązać?

pogadaj powaznie z mezem:) to nei pora na wakacje, maja byc dla Ciebei pomoca i wsparciem, nie mysl, ze bedziesz latac kolo nich jak kolo ktrolowych, to Ty bedziesz krolowa i tak stawiaj sprawe, niech nie licza na luksusy:) wyluzuj:) bedzie ok, a jesli sie im nei podoba, to pewnie da sie przebukowac bilet:)

Gość anusiak........
dzięki :) tydzień jakos wytrzymam! przypuszczam że bede miała kupki, kolki i laktacje w głowie a nie bieganie za teściową, najwyżej sie obrazą i nie trzeba bedzie kupowac biletu za rok - trudno.

no wlasnie, tydzien wytrzymasz, jesli nie pooze Ci w tej sytuacji, to nie jest warta kupowania biletu na drugi rok:)

Gość ale cudoooooooooo
a ja myślałam,że przyjezdzają ci pomóc!I tak to potraktuj!