Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tabletki beda dzialac

tabletki antykoncepcyjne a ja-beda dzialac?

Polecane posty

Hej ;) mam 16 lat (za 4 miesiace 17). Jestem z chlopakiem od pol roku ;) naprawde czuje ze to jest to ;) jest cudowny:) zawsze o mnie pamieta, robi dla mnie wszystko :D chcialabym zaczac z nim wspolzyc i myslalam o tabletkach. podobno sa najskuteczniejsze i daja najbardziej komfortowy seks. Tylko nie umiem im jakos zaufac tak bez opinii pan. wiem ze trzeba pierwsza tabletke wziasc w 12h po okresie a potem co 24h (ewentualne przesuniecia o okolo 6h). Powiedzcie, tabletki naprawde sa skuteczne?? Przy moim wieku normalnie beda dzialac??

I jeszcze mam pytanie, czy jak zaczne brac to okres wystapi po 28 dniach normalnie, czy w pierwszym miesiacu brania jakos moze sie odkladac?? i czy jak zaczne brac to po ilu dniach moge zaczac wspolzyc??

Gość inkafr
mysle ze najpierw powinnas isc do ginekologa, niech cie zbada i da ospowiednie dla ciebie tabletki a na te pytania co tu zadalas mysle ze powinien ci odpwoiedziec ktos bardziej kompetentny (lekarz ginekolog) niz forumowiczki, bo czesto zdarzaja sie niejasnosci i moze ci sie namieszac w glowie. Lepiej zapytaj ginekologa bedziesz miala 100% pewnosc

Gość blackcat
aby dostać tabletki i tak bedzie musiała iśc do ginekologa :o Do tej pory (a byłam u paru w swoim życiu) nie spotkałam takiego który robi badania przed dopasowaniem tabletek. Najprawdopodobniej bedziesz musiała iśc z mamą do lekarza. Więc ogólne zasady są takie: Bierzesz pierwszą tabletke w pierwszym dniu okresu. I tak bierzesz wszystkie 21 a nastepnie robisz przerwe 7 dniową w trakcie któej dostajesz okres. Ósmego dnia bierzesz znó pierwszą tabletke z opakowania. Tabletki przyjmujesz o określonej porze (dopuszczalne 12h opóźnienia). Przez pierwsze opakowanie możesz plamić.Jak ja brałam pierwsze opakowanie tabletek to lekarz mnie ostrzegł że mimo iż pisza ze sa skuteczne od pierwszej tabletki to nie powinnam temu ślepo wierzyc i na początku (w trakcie pierwszego opakowania) uważać jednak. Później już bede zabezpieczona. U mnie tabletki się sprawdzają doskonale :) Ale to indywidualna sprawa.