Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ouhdowjdpowejdwiledf

PYTANIE TECHNICZNE DO KOBIET ODNOŚNIE TAMPONÓW!!!!!

Polecane posty

Czemu tampon wsuwa się do pochy az do oporu, skoro szykja macicy przez która wydostaje się krew miesiączkowa jest od 5 do 10 cm od ejścia do pochwy? Przeciez technicznie rzecz biorąc wtedy krew powinna wypływać z pochwy i tampon jej nie pochłonie bo przeciez znajduje się głębiej w pochwie, a szyjka macicy jest niżej:o

Gość tamponik
Nie masz pochwy to nie wiesz :p Jeśli jest za płytko to pojawia się ucisk i ból i jest niewygodnie chodzić i siedzieć, natomiast gdy jest głęboko to się go wcale nie czuje. Poza tym na początku pochwy jest przewężenie i trzeba je "ominąć" w innym wypadku podczas śmiechu, robienia kupy itp., mógłby się wysunąć. Ot dlatego! :D

nie prosiłam o wyśmianie mnie tylko wytłumaczenie,ale widze ze na tym forum to tylko chamstwo jest i tyle, ale keidyś wy będzeicie mieli pytanie i wtedy tez was wyśmieją:]

Gość tamponik
Eeeeeee, no ja przecież odpowiedziałam rzeczowo.

Gość tamponik
poza tym myślałam, że jesteś facetem :p

tamponik no własnie odpowiedziałas ale bardziej co jest jak tampon jest niżej a co jak wyżej-ja nie moge niestety używam tamponów,wiec sie kompletnie na tym nie znam:O:( i nadal nie rozumiem jak to jest bo ja tampon wcisne do konca to bedzie głęboko a przeciez szykja macicy jest niżej przeciez nie wpycha sie tamponu w tą dziurkę w szyjce macicy co nie?:P wtedy krew byłaby pochłaniana przez tampon,ale tak to nie kumam:O

ale zaraz:P jeszcze raz ja to kumam ze idzie pochwa potem szyjka i macica:p kurcze no ale:( nie wiem jak to napisac zeby bylo wiadome o co chodzi:P ale moze ja czegos nie wiem:o no bo jak sei wsunie palec do pochwy to sie wyczuwa na tylniej ściance taki jakby grzybek:P wypustke z dziurką:P no i to jest szyjka macicy tak? no i jest ta dziurka w niej no i prowadzi do macicy tak? wiec amcica jest po 2 stronie tej tylniej ścianki tak?:o no osttanio tak mi tu tłumaczyli wszyscy, ze tak jest:(

nie śmiejcie sie tylko wytłumaczcie prosze:(

no to ja juz nic nie wiem czy sobie jaja robicie czy co:(:P ale widze e nie otrzymam odpowiedzi na moje głupie pytanie:P

najwidoczniej:P skoro kazdy moze sobie tam sięgnąć a TY nie to dziwne:P

Gość ale w sumie to mi
ale w sumie to mi tez teraz dało to do myslenia. wkładajac dziewczynie palec do pochwy wyraznie czułem na tylnej sciance zgrubienie wielkości wiśni. byłem przekonany ze dotykam szyjke macicy. jesli to co to w takim razie jest? przeciez dalej za to "wisnia" jest wyczuwalne pochwa.

jak tylko ja:o pomysl pierw chocby jak kobieta rodzi ze lekarz wklada jej pelc do pochwy i bada rozszerzenie szyjki macicy wiec nie pieprz ze tylko ja :]

Gość o matko.....
"przeciez dalej za to "wisnia" jest wyczuwalne pochwa. " powodzenia jesli za szyjka macicy wyczuwasz pochwe ;) przeciez ten palec masz wtedy juz w pochwie :p a macicy raczej nie wyczujesz... no moze co najwyzej jej szyjke jak masz dlugie palce ;)

no ale mnie chodzi o to własnie co napisał chłopak wyżej:P ze szykja jest a za szyjką dalej głęiej pochwa ciąg dalszy:P:P:P i tam ta,pon sie wpycha a szyjka jest ponizej:o no kuźwa:/

to \"az do oporu\" to sie kończy w okolicach szyjki :classic_cool: Dodatkowo pochwa to nie studnia bez dna oraz siły grawitacji ja także obejmują ;) Szyjka to nie zgrubienie a wyraxna wypukłość , bardziej zgodze sie z tym grzybkiem ;) Da si wybadać własnym palcem , ale porównanie do badania w trakcie porodu niezbyt trafne , wtedy troche sie zmienia w układzie :classic_cool:

no własnie o amtko widze ze nie kumasz o co jemu chodzi i mnie:/ ja nie mowie z eja w szyjke wciskam palec:P co nie jest możliwe bo ma malutka dziurkę tylko ze ja np mam jakies 10 cm od wejścia po pochwy zgrubienie(szyjkę) ale za nia dalej jest pochwa przeciez no:o

Gość o matko.....
popatrz raz jeszcze na rysunek... tam jest troche "ciagu dalszego" pochwy ale nie da sie wlozyc raczej tampona tak by caly byl powyzej szyjki macicy... i tyle :)

terefere no jedyna osoba ktora jakos napisala tak,ze skumałam:P dziękuję Ci za to:P

a co Lusesita niby chcesz napisać z epodczas porodu szyjka nie jest rozwarta?:o