Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DominikaK

Problem z psem... Pomóżcie.!

Polecane posty

Miesiąc temu kupiłam sobie psa rasy beagle. No i zaczęły się kłopoty. Nie wiem co zrobi kiedy wyjadę na ferie zimowe, albo na wakacje. Problem jest też rano, kiedy muszę wyjśc z psem o 6: 30, a ja raczej jestem śpiochem.Wszyscy radzą mi, żebym go komuś oddała, ale ja nie mam serca z kamienia. Wiem, że pies to obowiązek i to nie jest zabawka żeby ją oddawac jak się tylko znudzi. Jestem tego świadoma! Chodzi mi o problem z wakacjami i wychodzeniam na dwór. Jak mi radzicie oddac go czy nie? I jakie macie zdanie?

Gość prowkacja
mama taką nadzieję, przecież zdawałas sobei sprawę że pies to także obowiązek. MOże lepiej znajdź mu bardziej odpowiedzialnych właścicieli, szkoda psa dla tak nieodpowiedzialnej, lekkomyślnej i krótkowzrocznej osoby :(

O BOŻE. Dziewczno, ile masz lat? 12? Nie wiedziałaś, że PIES potrzebuje spacerów? Nie pomyślałaś przed kupnem, co będzie w wakacje? Biedny psiak. Oby takich ludzi było mniej.

Gość baddbba
podjęłaś spontanicznie decyzję o psie??? nie wiedziałaś, że trzeba z nim rano wychodzić na dwór? oddaj go komuś, nie unieszczęśliwiaj go

Właśnie, w jakim on jest wieku? Jeśli ma cierpieć to lepiej, żebyś go oddała. Po Twoim poście widać, że nie dojrzałaś do posiadania żywego stworzenia...

Gość to dziwne że nie
te psy sa śliczne, na pewno znajdzie się ktoś, kto będzie się mógł nim zając poważnie. Oddaj go komuś, kto będzie miał dla niego mnóstwo czasu.

Gość winogronko.
Jak mozna kupic psa nie wiedzac, ze trzeba z nim wychodzic conajmniej 3 razy dziennie?:O

Gość niem.podnooosszeee
no ja jak mowie, ze nie chce psa w domu to sie patrza na mnie jak wariatke, ale ja wiem ,ze lubie pospac dluzej, czesto mnie w domu nie ma, wiec pies odpada.Mam kota, ktory spi caly dzien i to mi narazie wystarczy:P

Gość winogronko.
Nie wiedzialas, ze bedziesz miala ferie i pies w tym czasie w zaden tajemniczy sposob nie zniknie? co za idiotka..

Gość to i moze mi
mam nadzieje, ze masz dom z duzym ogrodem bo jesli kupilas beagla i mieszkasz w bloku to nie wiem gdzie mialas rozum!! :/ Te psy potrzebuja mnostwo ruchu inaczej beda grandzic w domu... Pewnie poleciałas na jego wyglad bo to urocze i sliczne pieski, niestety trudne do ulozenia, wymagajace mnostwo uwagi od wlasciciela, nie moga ponad pol dnia siedziec same w domu...

Lepiej będzie jak komuś pieska oddasz ! Dla Ciebie czas minął ( zabawka zbyt wymagająca a baterie jakoś się nie wyczerpują ) Szkoda ,że przedtem nie myślałaś o wakacjach o wczesnym wstawaniu !!!

Gość baddbba
załamuje mnie jak ludzie pragną mieć zwierze dla samego "posiadania". chyba to twój pierwszy psiak w zyciu, albo wcześniej ktoś wyręczał cię w psich obowiązkach. szkoda mi go bardzo, beagle to przemiłe psy, ale tacy lekkomyślni właściciele mogą zmienić psie życie w prawdziwy koszmar

hey ja tez mam psa tej razy teraz skonczyl 7 misiecy choc broi i niszczy nie oddala bym go nigdy:) pies to przyjaciel czlowieka jesli o niego dbasz. po co barals psa akoro chcesz go oddac? pies sie juz zdazyl przywiazac i bedzie tesknil... po drugie te psy potrzebuja duzo ruchu.. musisz chodzic nim na dlugie spacery minimum jeden godzinny w tym... to sa psy mysliowskie szybko tez sie ucza... wogole wesz co to za rasa ? fowiewdzialas sie w czesniej? czy wzielas bo ci sie podobal... zal mi psa bo biedak sie meczy

Gość to i moze mi
mona88- tez mam beagla, ma juz 5 lat a broił cały pierwszy rok swojego zycia no i moze jeszcze pozniej ttez troszke ;)

Gość roaoooo
Zrób temu spu przysługę i oddaj go. Nie nadajesz się do opieki nad zwierzęciem, głupia suka z ciebie (nie obrażając suk).

Ja osobiście nie za bardzo chcę go oddawac tylko tak mi radza znajomi. Tak to lubię wychodzic z moim pieskiem, ale chodzi mi o wakacje. Chcialam sie tylko zapytac, co moge wtedy z nim zrobic? Czy jest cos takiego jak hotel dla zwierząt?

Gość to i moze mi
a mieszkasz sama czy jak? bo jesli z rodzicami to przeciez rodzice moga sie nim zajac. A jesli sama to nie mozesz poprosic rodzicow o pomoc i zawiezc go do nich gdybys chciala wyjechac?