Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Infernom

Czy dziewczyna ma nowotwór?

Polecane posty

Gość Infernom

Witam. Od razu powiem, że sprawa jest zagmatwana i nie posiadam wielu informacji, których to moja dziewczyna nie chce mi przekazać z powodów dla mnie niezrozumiałych (np. najczęściej mówi że nie pamięta nazw leków). Otóż jest między nami różnica 6 lat (ja jestem starszy-27), która też w pewien sposób tłumaczyć może Jej zachowanie. Otóż chciała mieć lepsze zabezpieczenie przed ciąża więc zaczęła brać tabletki antykoncepcyjne po miesiącu je odstawiła ponieważ zaczęła się zmieniać 9humory były straszne i nie dało się wytrzymać) po tygodniu ponownie sobie wzięła i później po kilku dniach odstawiła (sic!) ja nie widziałam o tym do tego czasu więc były używane prezerwatywy. Zaczęła się panika ponieważ dostała okresu ( moim zdaniem przez te zabawy z tabletkami) i uznała że jest pewnie w ciąży. Musiałem znieść tą panikę ze spokojem i mówić że to jest mało prawdopodobne. Ona nie chce mieć dzieci teraz i postanowiła że sobie weźmie większą ilość tabletek które "pomogą" jej w problemie (jestem przeciwnikiem takich praktyk). Było krwawienie obfite, po czym udałą się do ginekologa i otrzymała tabletki na regulacje okresu. Brała je prawie do dnia kiedy powinna kiedyś otrzymać okres. Liczyła że tam tego dnia co zawsze będzie on. I nie było i znowu stres ciąża itp. Jak na mój gust zabawa lekami hormonalnymi doprowadziła do zaburzeń i teraz ten okres może wystąpić ze np. dwa tygodnie po terminie czy nawet miesiąc. Teraz mnie poinformowała że zrobiła test ciążowy(nie widziałem) i jest pozytywny. Wkręca sobie że jest w ciąży bo ja mdli itp. wiem że lubi panikować a mdli bo nic nie je z nerwów. Powiem że istny dom wariatów. Wczoraj mi powiedziała że była u lekarza i mówił że ma coś na lewym jajniku (ona nie lekarz) kiedy chciałem z nią pójść do lekarza u mnie w mieście to się nie zgodziła (w klinice u najlepszych specjalistów). Zaczyna mi brakować siły do tego wszystkiego. Nie wiem czy te hormony z tej fajnej dziewczyny nie zrobiły jakiegoś szaleńca który wymyśla jakieś dziwne rzeczy. Ja mam nadzieję że jest zdrowa i musi tylko poczekać na okres. Może to "coś" na jajniku zaburza prace hormonalną organizmu i te testy wychodzą jakieś fałszywe? Chyba ma depresje a anemię miała na 100% na początku roku. Poradźcie co powinienem robić kiedy nie chce mnie słuchać.

Gość Niezaczerwieniona
Ona jest jakas stuknięta. Idź do apteki, kup test ciążowy najlepszy jaki może być i każ jej zrobić przy Tobie ten test i pokazać wynik :) Niech zrobi niezależnie od pory dnia, jeśli jest w ciąży wynik wyjdzie nawet wieczorem :D

Gość Niezaczerwieniona
Po drugie z tego co piszesz o tabletkach hormonalnych.. tabletki anty to nie jest zabawa i tego sie nie bierze ot tak sobie.. ze wezmie, potem nie a potem znowu.... Wiesz co? Ta dziewczyna to jakiś nieodpowiedzialny dzieciak po prostu i tyle.

Gość Infernom
Przepraszam za stylistykę wypowiedzi.