Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabki zabki

Myjecie pierwsze ząbki półrocznym maluszkom???

Polecane posty

Gość zabki zabki

jesli tak to jak? i czym ?

Gość miaaa...23
Ja myłam córci od pierwszego ząbka. Jest w aptekach taka specjalna pasta do ząbków dla malutkich dzieci- Nenedent-Baby. Do tej pasty jest dołączona taka gumowa szczoteczka zakładana na palec. I tym myłam małej ząbki :) Tylko długo tą szczoteczką nie pomyłyśmy, ponieważ szybko zamieniłam ją na taką zwykłą szczoteczkę dla dzieci ... a to dlatego, że córcia dostała pierwszy ząbek jak skończyła 11 miesięcy dopiero :)

Ja tez myje synkowi...ma dwa zeby i 7.5 miesiaca....uzywam takiej szczoteczki jak w poscie powyzej. Uzywam pasty Aquafresh kids 0-3. Malemu bardzo smakuje :)

tak naprawde wiekszosci sie pewnie nie chce ale zadna sie nie przyzna bo by wyszlo ze nie jest matka idealna ;)

Moja ma 18 miesięcy i myjemy od pierwszego zęba.Teraz mała sama myje(no może myciem to nazwać nie mozna) ale stara się.Nakładam jej paste i daje jej 10 minut.Sama widzi jak starszy brat myje i uczy sie od niego.

Gość MNIE SIĘ NIE CHCE
ale myję, Tak od pierwszego ząbka i to już drugiemu dziecku. :o

Gość zabki zabki
LUŚKA28 ja wiedzialam ze powinno sie myc, a tu dwa zabki sa juz od miesiaca i przetarlam je wodą moze dwa razy... z jednej strony wstyd sie przyznac ale z drugiej tez mi trudno uwierzyc ze wszystkie mamy czy nawet wiekszosc pielegnuje juz te pierwsze zebulki, jak to jest u was jeszcze..? piszecie o pastach do zebow , ja tylko slyszalam o gaziku nasaczonym woda lub rumiankiem..

Gość miaaa...23
Ja przyznam, że nie myję małej ząbków codziennie tylko co drugi dzień w czasie kąpania... Ale myję od pierwszego ząbka :)

Gość miaaa...23
Fakt, że czasem też mi się nie chce, ale mała je praktycznie wszystko to co dorosły człowiek więc wyobraź sobie, że nie myjesz zębów przez tydzień ... niezbyt miłe uczucie. To samo czułoby dziecko.

Gość chodziki...nie nie nie
Ale dlaczego patrzycie na inne mamy?Mój maz ma zeby do bani,zaniedbanie przez jego matke gdy był mały.ojciec mojego męza tez miał zęby całe w pruchnicy.Wiec naturalnym jest to,że boje sie o zęby moich dzieci i myje je od samego poczatku.Nie zrozumcie mnie żle,nie myje tylko dlatego,że dziedzicznie sa obciazone ale dlatego,że zęby myc trzeba.