Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamisiaaaaa28

mamy alergików pomóżcie

Polecane posty

Gość mamisiaaaaa28

dziecko ma 1,5 roku i jeszcze nigdy nie miało ładnej czystej buźki, wiecznie jakieś wypryski, po konsultacjach każą jedynie obserwować co je, wykluczyłam juz prawie wszystkie uczulające produkty z diety, może proszek z tym że to pojawia sie jedynie na buzi, w piątek mamy wizyte u alergologa, jak sobie radzicie, czy alergolog tez tylko i wyłącznie zaleci obserwacje?????

Gość mamisiaaaaa28
podnosze

Gość Karolina M.
Jestes jeszcze na forum?

Gość mamisiaaaaa28
Już jestem

Gość Karolina M.
Wiesz, moj synek mial niby-alergię w pierwszym roku zycia. Pisze niby, dlatego, ze do dzis nie wiem, jak bylo naprawde. Wyskoczyly mu jakies wypryski na twarzy jak mial 2 miesiace. Potem robilo sie coraz gorzej, ale to juz nie byly krosty, to byly cale plamy czerwone. Twarz, nos, okolice oczu i uszu. Probowalismy wszystkiego: homeopatia, dieta eliminacyjna, Nutramigen. Ale wcale nie pomagalo.... Kazdy lekarz mowil co innego. Obserwowac, co uczula. Ale jak moglismy to robic, skoro wlasciwie mu sie nie polepszalo. Dopiero Zyrtec w kropelkach uratowal jego skore. Wszystko ladnie zeszlo, jedynie w okolicach ust co pewien czas sie paskudzilo. Na 2 dni przed 1 urodzinami pojechalismy do jeszcze jednej lekarz. Ona autorytatywnie stwierdzila, ze DZIECKO NIE MA ZADNEJ ALERGII! Przepisala antybiotyk na zmienione miejsca, kazala wyrzucic smoka, bo to slina byla winna zmianom wokol ust, dawac normalne mleko, odstwaic zyrtec i podawac wszystko do jedzenia. A jak to wyglada u Was???

Gość mamisiaaaaa28
A więc od urodzenia są problemy, łojotokowe zapalenie skóry,tylko na twarzy, później różnego rodzaju skótki uboczne maści jakie były stosowane w postaci kolejnych wysypów,był prowadzony dośc gługo przez dermatologa,smarowany jedynie maściami robionymi na zamówienie,tylko i wyłącznie nawilżające, jak skończył pół roku na buźce pojawiały się tylko pojedyńcze wypryski do dnia dzisiejszego, jedynie latem było lepiej, no i obserwuje bo jak stwierdza pediatra to alergia pokarmowa, wykluczam pojedyńczo każdy jeden produkt na 3tyg i potem go podaje ale ja własciwie nie zauważam zmian, napisz czy mieliście robione jakieś badania, my jedynie na skaze,która była wykluczona, no a co do smoka---kurde być może!!! Dziś wygląda paskudnie jakby miał ospe,ciekawa jestem, a czym teraz smarujecie?

Gość Karolina M.
Nie robilismy zadnych badan. Myslalam o tym, ale gdy maluch skonczy rok. Na szczescie nie musielismy. Teraz niczym go nie smarujemy, ot czasami kremem dla dzieci buzie po kapieli. No i wazeline na dwor, gdy zimno. Ta ostatnia lekarz polecila nam masc z wit. A., nie na zamowienie, tylko normalna w tbie, gotowa z apteki. Wczesniej tez smarowalismy:elidel, emolium (swoja droga emolium sa bardzo dobre). A skad Ty jestes?

Gość Karolina M.
Od smoka to sie u nas sprawdzilo: skora byla bardzo delikatna a maly sie slinil, smarowal smokiem i sie paskudzilo. Antybiotyk w masci i mycie buzi phisiogelem pomoglo.

Gość mamisiaaaaa28
Ze Śląskiego, czyli w tym momecie twój mały je wszystko i wszystko ok? Ja sobie nie wyobrażam jak mu smoka zabiore,juz planujemy od dośc długo że czas oddać Św Mikołajowi, dziekuje Ci bardzo, no zobaczymy jak to będzie w piątek:)Czyli nie koniecznie alergia....

Gość Zrobiłam badania
... z krwi w piątym miesiącu życia w klinice w Białymstoku i od tamtej pory nasze problemy zaczęły mijać, dokładnie wiedzialam jakich alergenów unikać i co robić. Opieka była świetna.

Gość Karolina M.
mi wszyscy wmawialialergie zawyjatkiemjednej lekarz. Pytalam skad jestes, bo moglabym polecic te doktor, no ale ona w Wawie pracuje... Tak, maly jewszystko, czasami mu krostki wyjda po bialku jajka, poza tym jest okey. Wszystkiego dobrego!

Gość hjghjfghj
nie mamy alergików w domu niestety i nie wiemy jak pomóc