Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka1986

ZATWARDZENIE U 3MCZNEGO BOBASKA, pomocy

Polecane posty

Gość wiolka1986

Mój synek zaczął 4 m-c, karmię go piersią, ale ma problemy z robieniem kupki. Może doświadczone mamy mi coś poradzą?

nozki do gory, ja mojej malej dawalam czopki glicerynowe dla dzieci, one sa male i dzielilam na 3 czesci, kosztuja 3 zlote, i moze spr przepoicgo herbatka koperkowa.

Gość wiolka1986
ale czopki mu nie pomagaja, ostatnio musiałam pomóc mu termometrem, herbatki taz nic nie dają

Gość jgluyfg
A jak wygląda to zatwardzenie?? Jak po prostu brak kupki to to normalne nawet przez 3 dni, jak płacz to może to brzuszek a nie zatwardzenie

Gość prawdaJesttaka
dziecko karmione wyłącznie piersią może nie robic kupki nawet ponad 10 dni i jest to zupełnie normalne!!!!! Proszę zapytac pediatry. zapewniam że potwierdzi.

Gość mój synek nie robił kupki 23
dni.było wszystko ok.chodziłam z nim do wielu lekarzy i każdy mnie uspakaiał że wszystko w pożądku,mały w pełni trawi mój pokarm i nie ma co wydalić.jeśli dziecko jest spokine,ma miękki brzuszek,nie ma boleści to wszystko ok.

Gość wiolka1986
brzuszek ma miękii, ale preży się i płacze :-(

mi polozna radzila jesc gotowane jabłka i pic rumianek (jesli nie masz uczulenia), u mnie pomogło, wczesniej termometr pomogl ale jednorazowo

Gość wiolka1986
TERMOMETR MU POMAGA, A GOTOWANE JABŁKA JEM I CO Z TEGO? ALE ZACZYNA W KONCU SAM ROBIC KUPKI :-)

Jeśli chodzi o zatwardzenie u takiego maluszka to miałam taki sam problem. Mój synek był najpierw na mleku NAN i zdarzało się, że nie robił kupki przez parę dni, lekarka doradziła zmianę mleka lecz to też nic nie pomogło. W między czasie oczywiście były domowe metody typu herbatka z koperku woda przegotowana osłodzona glukozą , czopek aż w końcu w ostateczności termometr, który jako jedyny rozwiązał problem. Niestety to wyjście nie jest odpowiednie na dł€ższą metę . Kiedyś z mężęm zapomnieliśmy w markecie zrobić zapsów mleka małemu i w naszym sklepiku osiedlowym kupiliśmy inne mleko niż jadł ( bebiko) i problemy się skończyły, teraz mam kupki ze trzy razy dziennie a syn ma spokój. Także radzę zmianę mleka

a ja odradzam rumianek bo mi lekarka powiedziała ze działa wrecz odwrotnie. u mojej córki pomaga plantex taka herbatka i moze Ty pij koperkowa herbatke .