Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milorzeba

aborcja w Polsce. cisza.

Polecane posty

Gość Milorzeba

Sluchajcie zastanawiam sie co sie stalo z dyskusja o aborcji w Polsce. Jeszcze niedawno taki newralgiczny temat a nagle zupelnie cicho sie zrobilo. Kobiety niby wszystkie potencjalnie zainteresowane a tylko w jakiejs feministycznej niszy sie o tym teraz mowi. Ciekawa jestem kiedy do tego powroca. Bo przydalo by sie chyba, prawda?

Gość wraca jak to jest wygodne
dla politykow jako bicie zastepczej piany

Gość Gredja
chm.. na pewno by się przydało, ale teraz ważniejszy jest kryzys, euro 2012 no i to, kto powinien zapłacić za podróże pana prezydenta :)

Gość Wenesjanna
Na razie chyba zostało jak jest? Że dozwolona w niektórych "specjalnych" wypadkach?

Gość Milorzeba
Tak, tak, ale przeciez to cale faszystowskie podejscie do kobiecego ciala sie nie zmienilo i wystarczy znowu uderzyc w ten ton i znowu koscielne babcie sie porusza i znowu bedzie to samo... Ale tak czy siak najgorsze, ze na razie cisza...

Gość Gredja
no cisza, cisza...

Gość rozumiem...
Ja miałam ostatnio rozważałam aborcję i czułam się jak przestępczyni. W końcuy zdecydowałam się urodzić, ale przecież nie każdy ma obowiązek. Martwi mnie brak dyskusji na ten temat, jakiejkolwiek decyzji bym nie podjęła...

Gość nasze panstwo
Aborcja nie legalna? ok rozumiem ALe to zróbmy cos z antykoncepcja. Darmowa antykoncepcja wiekszy dostep do niej wieksza lepsza edukacja A u nas co? nic. Bo wszyscy sie boja tego tematu bo od razu zlatuja sie mohery. No dobrze to zmienmy konstytucje i pozwolmy na sterylizacje!

Gość nasze panstwo
jest niski przyrost wiec niech sie rodza.... Ale tutaj nie chodzi o ilosc a o jakosc O to zeby kobiety nie rodzily po 8-12 dzieci ktore i tak utrzymuje panstwo A zachecic te co maja 1 czy wcale!!!

Gość nasze panstwo

Gość Lejdi_Al
hej, to dobrze, ze s sie zdecydowala jednak na dziecko! Nic dziwnego, ze dziwnie sie czulas, w koncu to jest jednak zabicie zywego czlowieka, jakby nie patrzec...

Gość Milorzeba
Chyba jednak nie "jakby nie patrzec". No nic, ale nie zaczelam tego watku zeby sie klocic o sama aborcje, tylko o braku tematu w polsce.

Gość Lejdi_Al
"Polska" pisze sie z duzej litery, jakich pogladow bys nie miala...

Gość Milorzeba
Za to wiemy na pewno jakie sa Twoje poglady...

Gość Wegrowiec
Nie ma się co kłócić: sprawa nie jest jednoznaczna przeca! TO takie smutne, że jest chyba tak samo dużo ludzi ktorzy nie chcą dziecka i musą się zdecydować na aborcję, i tych, którzy dziecka bardzo chcą i nie mogą go mieć. Jak czytam dyskusje kobiet po poronieniach to mi się tak dziwnie robi. No naprzykład to mnie strasznie zdołowało: http://smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=3089&Itemid=0 Dlaczego ludzie nie mogłiby się pozamieniać miejscami? Ci co chcą usunąć oddaliby ciążę tym, którzy jej chcą...

Gość Bimbla
:) heh, bardzo mily pomysl, ale niestety, swiat jest z gruntu cholernie niesprawiedliwy...

Gość Milorzeba
Rzeczywiscie, bardzo smutne forum, ale coz... nie moze byc tak, ze ze wzgledu na to, ze nie kazda kobieta moze zajsc w ciaze, te, ktore moga - musza. Nie tedy neistety linia argumentacji...

Gość Wegrowiec
Zupełnie nie to chciałam powiedzieć!

Gość Milorzeba
O.K, przewiduje tylko mozliwosc wyciagniecia niebezpiecznego argumentu z tego, co piszesz...

Gość Bimbla
co moge rzec... to kobiety same musza sie starac o swoje interesy, nikt za nie tego nie zrobi, Milorzeba. Przylacz sie do jakiegos ruchu czy co.

jestem kobietą i ani trochę mi nie zależy na pełnej legalizacji aborcji. zamiast tego wolałabym refundację antykoncepcji i lepszą edukację seksualną, czyli naukę odpowiedzialności - już samo to sprawi, że będzie o wiele mniej kobiet chcących aborcji. może zacznijmy od takich rzeczy, zamiast od razu walić z grubej rury.

Takie dyskusje zazwyczaj tocza sie na forum o antykoncepcji. Tam mohery ujadaja od rana do wieczora. Nie polecam tam zagladac, ale wystarczy wejsc na jakikolwiek topik o aborcji, a juz ich pelno. Propagandowe wierszyki, zalosne linki do zdjec czy video... Macie jak na tacy.

No dobrze to zmienmy konstytucje i pozwolmy na sterylizacje! } Kościół wszelkimi sposobami będzie starał się do tego nie dopuścić. Bo to prowadzi do legalizacji eutanazji itd. Jak to Pieronek kiedyś określił to jest uprzedmiotowianie człowieka i człowieczeństwa.

{zalosne linki do zdjec czy video... Macie jak na tacy. } Wszystko co jest niezgodne z twoim światopoglądem jest żałosne ? {mohery ujadaja} Wzorcowa fraza świadcząca o nieumiejętności dyskusji. :P

\"Kościół wszelkimi sposobami będzie starał się do tego nie dopuścić. Bo to prowadzi do legalizacji eutanazji itd.\" nie widzę najmniejszego związku pomiędzy sterylizacją, a eutanazją. jak ktoś chce się dobrowolnie wysterylizować, to oczywiście, że powinien mieć do tego prawo. o to wreszcie mogłyby powalczyć trochę szanowne panie feministki, zamiast bez przerwy bić pianę o aborcję.

Ale kościół widzi taki związek. Uprzedmiotowimy człowieka zezwalając mu na dobrowolną sterylizacje, następnym krokiem będzie eutanazja na życzenie. Ja widzę taki związek.