Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatarak

PRYSZCZE

Polecane posty

Gość tatarak

Mam pryszcze na ...pośladkach:( nie wiem jak je wycisnąć bo nie sięgam ręką do niektórych i nie widzę czy wycisnęłam do końca czy też nie, a może jakaś maść, ale jest mi żal kasy, co robić? Może mam się zgłosić do kosmetyczki żeby ona mi zrobiła z nimi porządek?

Gość AlicjazGaju
a po co ci na tyłku je wyciskac :O

Gość tatarak
a jak chłopak to zobaczy? moze sie bardzo do mnie zniechecic, musze z tym cos zrobic:(

Gość tatarak
zwłaszcza że ostatnio pojawiła mi się bardzo intensywna wysypka w tych miejscach gdzie się wyciskałam

Gość ComaDim
Hmm wyciskając pryszcza sprawy nie załatwisz tylko rozniesiesz zarazki...a jeśli chodzi o tą wysypkę to zacznij pić wapno,jeśli nie przejdzie idź do lekarza... Pomyśl też o partnerze... podczas stosunku możesz zarazić go tym uczuleniem... Bardzo fajnym lekiem na pryszcze jest PUDODERM jest to wprawdzie maść na ospę,ale pomaga ^^ ... butelka dość duża i ekonomiczna,a cena symboliczna 8 zł :)

Gość tatarak
ComaDim--- dzięki, a ta maść jest bez recepty? bo głupio by mi było iść z tym do dermatologa :0

Gość ComaDim
Jest bez recepty :) dobrym sposobem na zasuszenie pryszczy jest woda utleniona,ale trochę gorzej działa...

Gość tatarak
ooo to super! wody utlenionej to mam w domu pod dostatkiem;) przydaje się do różnych celów

Gość ComaDim
A jeśli chodzi o stosowanie pudoderm-u to najlepiej na noc posmarować pupę dość grubo,a rano wykąpać się i posmarować wodą utlenioną. Na powstawanie pryszczy na pupie może mieć wpływ bielizna z nieprzepuszczającego materiału...jednak bawełniane majteczki wymiatają,bo pozwalają skórze oddychać i się nie poci :)

Gość tatarak
bawełniane majtochy ? ja noszę takie koronkowe, pewnie sztuczne, i z bazaru. może to przez to:(

Gość ComaDim
Też kiedyś kupiłam sobie takie koronkowe majtki i były ze sztucznej koronki...strasznie mnie "gryzły" i obcierały :/ ... Nie musisz rezygnować z koronkowej bielizny bo istnieje koronka bawełniana :) która jest tak samo delikatna dla skóry jak zwykłe majtki :) Więc radzę przy następnych zakupach zwrócić uwagę na metkę i przeczytać z jakiego tworzywa jest dana rzecz :)

Gość Salamandra Pstrokata
Kup sobie masc benzacne 5% lub 10%- idealnie zwalcza pryszcze, wysusza je ;)

Gość ComaDim
Maść ta więcej szkodzi niż pomaga,zawiera dość dużo związków toksycznych które mogą pogorszyć stan cery,nie polecam :( dzięki niej wyhodowałam jeszcze większe stado pryszczy :(

Gość tatarak
to teraz mam spory dylemat:( banzacne czy pudoderm? a może zastosuję oba i porównam

Gość ComaDim
Wybór należy do Ciebie...może najpierw zacznij od lżejszych środków,a później jak nic nie pomoże przejdź do konkretów i silniejszych środków :)

Gość Salamandra Pstrokata
benzacne jest stworzony do pryszczy, mozesz kupic ten mocniejszy 10%. jak posmarujesz to po wyschnieciu zrobi sie taka biala skorupka, posmaruj na wieczor, rano umyj (nawet zelem oczyszczajacym do twarzy) i znow posmaruj.

Gość tatarak
ComaDim masz rację, tak zrobię:) zacznę od bezpiecznej wody utlenionej, a jak ona nie pomoże to kupię którąś z tych maści co mi polecacie