Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem tydzien po porodzie

po ciąży jestem jednym wielkim rozstępem

Polecane posty

przytyłam 30 kg więć cóż co polecacie???? czy ten krem MUSTELLA Jest wart swej ceny ?? plis

za poÓzno ..nie znasz powiedzenia lepiej zapobiegać niż leczyć... Ja przytyłam prawie 40kg. jestem 3 miesiące po porodzie..i jestem niczym mapa Polski ..cała w rozstępach...czasem mniej widać czasem bardziej...kremuje się, tylko troszkę zeszło z brzucha ale tam akurat miałam najmniej reszta ciała ...:(

podobno zabiegi mikrodermabrazji sa dobre na rozstepy . Na razie nie pozostaje nic innego jak dobre peelingi i kremy - proponuje mustellę. Ja przytyłam w ciaży 14 kg, nie mam ani pół rozstępu. Moja grubsza kolezanka przytyła 6 kg a rozstepów ma pełno. To kwestia genetyki.

Gość asderiosa
Jesli ktos ma tendencje do roztepow to nawet dzialania zapobiegajace nie pomoga, albo pomoga w bardzo malym stopniu ;/ Moja mama w czasie ciazy byla jak balon, nic nie robila ze swoim cialem i nie ma ani jednego roztepa. Za to ciotka, ktora kupowala coraz to nowzsze kremy zapobiegajace powstawaniu tych kresek ma ich mnostwo ;/ Ja na rostepy polecam masc na blizny - CEPAN. jest tania i skuteczna, a dzialanie takie samo jak ta Mustlea ... Minus - smierdzi cebula, ale da sie przezyc :)

Jessy jestes załosna z takimi wpisami całe zycie byłam b szczupłą osobą i na pewno taką znowu będę przytyłam tyle widocznie tak musiało być swoje komentarze to se wsadź w ...

Ne przejmuj się , ja tez mam mnostwo rozstępów, na początku byłam strasznie zbuntowana , no bo jak to? jak się pogodzić,ale można, no coz z czasem bledną, coś za coś, a jedyne co niby pomaga to krem no scar na blizny z masy perłowej ze szpitala Pani doktor dermatolog mi poradziła , dodam ,ze przjezdzają do niej dzieci z całej POlski leczyć oparzenia, więc wie co mowi, ,pracuje z szpitalu dziecięcym w wawie, powiedziała mi ,ze te wszytskie kremy sa nic nie warte. Pech polega na tym ,ze jedne kobiety nie robią nic, nie kremują i nie mają rozstępów ,a inne no coż...,ale głowa do góry:)

Co do kremu Mustella to słyszałam, że nie jest wart swej ceny. Ja może dużo rozstępów po ciązy nie miałam, ale z tymi które sie pojawiły walczułam u kosmetyczki. Chodziłam na 2 godzinne zabiegi na ciało, kosztowało to sporo czasu i pieniędzy bo tych zabiegów było łącznie 10 i kosztowało mnie to 800 zł, ale było warto. Bo rozstępy zmalały i rozjaśniły się, że ich praktycznie nie widać.

Gość kasia b.
Właśnie... to kwesta genetyki. Ja przytyłam w ciąży 9 kg. W dzień po porodzie stanęłam na wagę i miałam 2 kg mniej niż przed ciążą. A brzuch popękał mi w drobny mak. Już w 18 tygodniu miałam pierwsze różowe krechy... A później pękało w oczach. Najgorsze, że od podbrzusza aż pod piersi. Przez całą ciążę smarowałam się Fissanem i Mustellą. I gówno pomogło.

Gość
Dziewczyny a od którego mies ciazy zaczely Wam sie pojawiac rozstepy na brzuchu??????

dzięki dziewczyny :)

drogi pomartańczowy podgatunku o ile ci to pomoze to owszem wsadze sobie.

Gość OOOLIWKAAA
Ja w trakcie 2 ciaz smarowalam sie zwykla oliwka dla dzieci,wylalam na siebie cale litry,nie mam ani jednego rozstepu.Nie wiem czy to zasluga oliwki czy genetyki,ale warto sprobowac no i koszt niewielki. To zanim sie pojawia rozstepy a jak juz sa to chyba masci i kremy na blizny.

Gość vivallyy
Wlasnei w ktorym tyg zaczely wam sie pojawiac rozstepy??????? bo ja jestem w 6 mis ciazy... smaruje kremem na rozstey perfecta i narazie nie mam na brzusiu... moga mi sie pojawic jeszcze w 7,8 ,9 mies???

to sprawa genetyki, nic ci nie poradze. taka twoja uroda. ja roztepow nie mam, za co celilutu troszke wiecej

ja w ciazy przytylam 25kg smarowalam sie tylko oiwka dla dzieci nivea i nie mialam zadnych rozstepow natomiast mialam kolezanke na porodowce ktora przytyla niewiele ponad 10kg i miala cale pieris w rozstepach nie wiem jak reszta teraz jestem w ciazy przytyla do tej pory 9-10kg smarowalam sie od poczatku oliwka ale sie w pore opamietalam bo o dziwo mialam bardzo sucha skore po tej oliwce i zaczelam uzywac na cale cialo balasamu nivea do bardzo suchej skory a na miesjca szczegolnie narazone na rozstepy dodatkowo krem pharamceris przeciw rozstepom jak dla mnie krem ten jest rewelacyjny narazie jest ok ale nie chce mowic glosno zobaczymy po prodzie a moja mam po 3 dzieci ma bardzo nieliczne rozstepy