Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ludzika

CZERWIEC/LIPIEC 2009! WITAM!

Polecane posty

Mam 29 latek! i jestem zaciazona od jakis 7 tygodni! tak mowi kalendarz internetowy;) Mam juz brzuch widoczny... jestem mocno wysportowana, zawsze mialam plaski i ten brzuch to tak strasznie wyglada jak NIE MOJ:( heh Ciaza zdarzyla mi sie w pierwszym cyklu po tabletkach;) potwierdzona dwoma testami ciazowymi. Termin do lekarza mam na 20 listopada. Mieszkam za granica... Poza tym czasem mnie boli w podbrzuszu, podobno to normalne. NON STOP SIKAM:( nawet w nocy wstaje kilka razy. Piersi nie sa bardzo bolace, ale sa wrazliwsze. Nie mam mdlosci, ale mam zaparcia i pewnie gromadzi sie we mnie woda. Pozdrawiam:)

Gość Mama Chłopca 17 miesięcy
gratuluję :) ja urodziłam w czerwcu 2007

Gość MILUNIA***
Witam Ja na dzis miałam termin@. Nieprzyszła :-D Poczekam jeszcze parę dni...... i testuję. Mam nadzieje że się udało!!!! A u ciebie jak było? POZDRAWIAM 🌼

Jak u mnie bylo;) ehhh Wiem dokladnie kiedy doszlo do zaplodnienia, moj maz zrobil rzecz KTOREJ NIE WOLNO ROBIC KIEDY NIE CHCE SIE JESZCZE DZIDZIUSIA! A ja jeszcze nie chcialam. Chcialam odczekac jakies 3 miesiace po odstawieniu tabletek! Zrobilam test w tydzien po zaplodnieniu i NIC! w dzien spodziewanej miesiaczki zrobilam drugi test i BUM pozytywny! MOJ MAZ BLADY! hehe a zrobilam test bo narzekalam mu, ze mi dziwnie pecherz napiera i dziwne uczucie mam jak sikam. Maz kazal tescik zrobic. Zrobilam go wieczorem! Teraz myslimy, ze to bardzo dobrze sie zlozylo. Mam 29 lat, wiekszosc kolezanek narzeka, ze nie moze zajsc w ciaze... wiec tak naprawde sie nam udalo;) Moj maz jest BARDZO ZADOWOLONY! BARDZO- to za malo powiedziane, bardziej niz ja! Pozdrawiam;)) ide pocwiczyc;)) troszke... wiem, ze nie moge bardzo, ale ...

wiecie co;( WINA mi sie chce;((( wiem, ze nie powinnam;((( i chce mi sie kawy! ale tego sobie juz nie odmawiam, nic sie dzieciakowi nie stanie jak wypije z mlekiem;) KTO JEST W CIAZY? opiszcie swoje zachciewajki jedzeniowe? hehe ja bym jadla pomidory! kapusniak! hmmm... chyba zrobie BIGOS! jade do sklepu po mieso!!!

GRATULUJĘ!!! JA ZOSTAŁAM MAMUSIĄ 24 CZERWCA 2008:)POWODZENIA I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW!

Gość mama wiwi
Ludzika a kiedy zaciążyłaś??

Gość mama wiwi
może podobna data :D

Gość Hehe no
Ludzika moim zdaniem mocno przesadzasz - 7 tygo pewnie od ostatniej @ czyli ok 5 tydzien po zaplodnieniu... a Ty juz masz wszystkie objawy? Nie wierze... zachcianki, wzdecia, ktore wystepuja duzo pozniej.. jak zaczniesz sobie tak wmawiac i sie podniecac to sie jeszcze rozchorujesz..

do \'hehe no\' Moj brzuch jest duzy, ale mnie to martwi, nie sadzilam ze to tak szybko bedzie widoczne. Sadzilam ze jakis 3-5 miesiac. Martwilo mnie to i w necie opisanych jest sporo przypadkow wczesniejszego brzucha. Moje tlumaczenie dotychczasowe mojego brzucha to: zaparcia moze woda. Czlowiek lubi sobie tlumaczyc rzeczy wyjatkowe... nie robisz tego? Moze nie prawdziwe, ale daze do prawdziwego wytlumaczenia wiec nadal poszukuje. Sadzilam tez, ze to przez to ze jestem umiesniona. Macica puchnie (PODOBNO) i dlatego mnie rozsadza? ALe podobno tez jesli sa miesnie to lepiej trzymaja brzuch? Nie wiem co o tym sadzic. Moze po prostu bardziej na mnie widac? Kiedy pojde do lekarza dowiem sie co to za przypadek, jesli lekarz nie bedzie potrafil mi wytlumaczyc sama znajde przyczyne w literaturze. Jestem naukowcem choc nie anatomem i nie fizjologiem o ludzi;) Moja kolezanka robila eksperyment na szczepach wsobnych myszy. Porownywala tempo rozwojow zarodkow. Juz na etapie pierwszych podzialow sa roznice. Ta kolzeanka probowala znalexc odpowiedzialne geny za tempo podzialow komorkowych. hehe no? kim ty jestes i co wiesz na ten temat? zeby stwerdzic czy moge miec duzy brzuch i objawy czy nie?

znalazlam i inne wytlumaczenie. Moze ja wczesniej zaszlam w ciaze niz mysle?

'a hehe no' ja stwierdzam fakty nie przesadzam. od stwierdzenia faktow nikt jeszcze sie nie rozchorowal:)) Pozdrawiam, mam nadzieje ze sie jeszcze pojawisz i zanim zadrwisz troche pomyslisz;))

hey ja tez jestem w ciazy i tez ciaza nie planowana :P okresu nie mam od 10 dni ale test zrobilam po 7 dniach spozniajacej sie miesiaczki... i wyszly 2 kreseczki... w dniu okresu zaplamialam jedna kropelka krwi myslama ze okres sie zbliza a tu tydzien mija okresu brak do tego bol brzucha na dole takie klocia dosc bolesne... i odwiedzianie toalety na siusiu czesciej niz zazwyczaj , nie moge wciaganac brzucha, zaczely sie u mnie zaparcia i lekkie wzdecia, czasem bole glowy (jakby migrena) i drazliwosc raz jestem w dobryn nastroju a za chwile ..., ostatni okres mialam 1.10. a dzis jest 7.11 pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie

ale wam zazdroszcze, tez bym juz chciala, pierwszy miesiac staranek minal a jeszcze sie nie udalo, moze w kolejnym sie uda, pozdrawiam was goraco i zycze zdrowych i silych dzieciaczkow

Gość hehe no
skoro twierdzisz, ze od stwierdzania faktow nikt sie nie pochorowal to sie mylisz :) uwazam ze jak na 5 tydzien masz objawy jak w 10 conajmniej ale dobrze, moze urodzisz w 7 miesiacu i bedzie :) Nie pisze o doswiadczeniach na myszach bo to nieludzkie i banda zeschizowanych pseudo naukowcow zneca sie nad biednymi zwierzatkami - chociaz nie wiem do czego to wogole napisałas...

Gość hehe no
no i to - wina mi sie chce ;( ale zachcianki....

Hehe no... juz wiem z kim mam do czynienia;) Myszy stanowia czesto modele chorobowe chorob ludzkich, tak poszukuje sié metod leczenia ludzi. Wiekszosc lekow tak zostala wynaleziona. Problem moralny to druga strona medalu i wazymy w rekach KTO z ludzi DOBROWOLNIE podda sie eksperymentom, badan w ktorym wszytsko jest niewiadome. A co jesli obiekt badawczy umrze w trakcie stosowania leku? Kto poniesie odpowiedzialnosc? Udokumentowanie leku na np.: myszach lub innym obiekcie badan daje podstawe do tego aby lek zastosowac na czlowieku, ale w drugim etapie badan. Z drugiej strony ludzie czekaja na leki, umieraja nie doczekawszy sie lekarstwa. Gdyby \'pseudonaukowcy\' - jak mowisz nie wynalexli wielu lekarstwie, wiele z dawnych chorob, ktorych dzis nie ma lub przechodzimy je lagodnie, dzis pozostalo by nadal nieuleczalnych. Napisalam to, bo potwierdza to fakt, ze u roznych kobiet roznie rozwija sie zygota, a potem zarodek. Tak samo jak u przedstawicieli innej grupy ssakow czyli myszy. Ten fakt wynika z roznic genetycznych. W zwiazku z czym kazda kobieta inaczej bedzie przezywac ciaze. pkt 2. wino- zachciewajka? co w tym zlego? wg ciebie w takim razie od kilkunastu lat jestem w ciazy? uwielbiam wino polwytrawne i lampke wina czesto pijalam, chociazby do obiadu. To cos co zwykle mialam, a teraz GUZIK! nie chce pic alkoholu, bo moze zaszkodzic JESLI jestem w ciazy ktora donosze. Wino nie jest zachciwajka;) Kawa tez nie - pijalam ja nalogowo w duzych ilosciach i nie dziwi mnie ze mam ochote na wiecej;))

Wszystkim oczekujacym mamom mocno gratuluje i WITAM! ZDOWYCH DZIECI ZYCZE! i trzymam kciuki:) anulka-84 Przytulam:( nie martw sie, podobno najgorzej sie jest matwic;( Podobno;( Mysl, ze wszytsko bedzie dobrze;) Bedzie co ma byc. Powiem Ci, ze ja rowniez sie balam, ze bede miala problemy z zajsciem w ciaze wogole. Poniewaz, zanim zaczelam brac tabletki mialam krwawienia miedzy miesiaczkowe itp co podobno swiadczy o jakis zaburzeniach hormonalnych - taki lekarz powiedzial... wiec to ze mi sie tak przytrafilo zaciazenie... to serio serio FUKS nad FUKSAMI! Jeden miesiac starania to jeszcze NIC;) serio bedzie co ma byc;) a ty mozesz sie pocieszyc czestymi 'PROBAMI':) BUZIAKI

Przepraszam wszytskich, ale forum ciezarnych z terminem na czerwiec lub lipiec 2009 istnieje. Nie chce robic konkurencji. Sadze ze to bez sensu. Ja dolaczylam sie do lipca 2009;) aczkolwiek jesli ktos tu jeszcze napisze odpowiem;) Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie