Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwia86

jak nauczyc dziecko do lozeczka

Polecane posty

syn ma 11 miesiecy i niestety spi ze mna a amz na drugim lozku chciałabym go nauczyc do spania w swoim lozeczku ale niestety syn nie chce tam za nic zasnac a gdy np. uspałam go w naszym lozku a potem przeniosłam do lozeczka spal z 2 godziny a potem obudził sie z krzykiem nie chcial tam zasnac wiec znowu wziełam go do lozka uspałam dalam do lozeczka a on za 15 min sie obudził z płaczem i tak prawie przez cala noc (wytrzymałam do 4 a potem wziełam go do siebei do lozka i ze zmeczenia usnełam raezm z nim) niewiemco robic chcialabym odzyskac lozko dla siebie i meza ale neiwiem jak to zrobic

najważniejsza konsekwencja.....pierwszej nocy, drugiej bedziesz go odnosić nawet kilkanaście-dziesiąt razy, ale z każdą następną będzie ich mniej. Najwazniejsze nie odpuszczać. Wiem, że to trudne bo zmeczenie jednak robi swoje, no ale inaczej się nie da. Prośba nic nie zdziała.

Gość mama wiwi
nasza córka ma 3 latka i praktycznie nigdy nie usypia sama u siebie ,kładzie się z nami usypia i wtedy ją sieprzekłada.w dzień oczywiście jak śpi to już sama u siebie usypia.ale wieczorem jest problem.znajoma ma syna co ma prawie dwa lata i jeszcze nigdy nie spała sam

Na to potrzeba czasu. Może jak płacze pogłaszcz go po głowce, 3maj chwile za rączke, mów do niego..Każde dziecko jest inne:/Moje małe zawsze spały u siebie wiec nie wiem jak to jest..

nasz syn przez cale swoje zycie spal moze z maksymalnie 5 razy w swoim lozeczku jak był noworodkiem to miał problemy z oddychaniem i wolałam miec go przy sobie ale od 4 miesiecy jest juz wszystko dobrze wiec chce teraz sprobowac go nauczyc spac we wlasnym lozeczku bede probowala byc konswekwetna i moze narazie bede go usypiała w lozku a moze z czasem sprobuje w lozeczku

Gość tak sobie pomyślałam
a jak nauczyć się pisać poprawnie ? swoje dziecko też będziesz uczyć tak nieskładnie pisać i mówić ?

Gość Superniania.Tka to ja
Przyzwyczj je do swojego łóżeczka . Kładź w dzień i gdy wieczorem mały będzie kładzony do ciebie posiedz aż zaśnie .

Gość niestety to jest tak jak od
poczatku dziecko spi z rodzicem a nie w swoim lozeczku . rozumiem ze przez pierwsze 3 mc lepiej spac z dzieckiem bo latwiej nakarmic , przewinac - po prostu dziecko jest pod reka . ale 4 mc dziecko mozna juz spokojnie na nocki przeniesc do jego lozeczka . jak dziecko bedzie spalo caly czas w swoim lozeczku to do glowy mu nie przyjdzie jak bedzie starsze ze mozna spac z rodzicami . no ale rodzice zawsze madrzejsi i sami sobie robia tym krzywde bo ciezko pozniej odzwyczaic takiego maleca ! bo przeciez z mamusia lepiej spac no nie ! teraz to bedzie dluga i ciezka praca aby dziecko spalo u siebie