Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowa kreacja

Na co jestem chora? POMÓŻCIE,umieram

Polecane posty

Witam. Moje życie przez 3 tygodnie prawie leglo w gruzach. Wybralam sie do dermatologa po antybiotyki na moj tradzik. przepisal mi tetralysal i davercin. Bralam to tydzien. Po tygodniu zauwzzylam ze boli mnie gardlo i mam bialy nalot w jamie usntej.Poszlam do lekarza.Diagnoza- poantybiotykowa grzybica jamu ustanej. Znowu jakies leki- fluconazole,telfast,nystatyna. Wyleczylam. 3 dni temu poszlam do lekarza (znowu) bo przez tydzien mialam dzien w dzien 37,5C i straasznie powiekszyly mi sie wezly chlonne szyjne( prawa strona), sa bardzo wyczuwalne a co najgorsze w nocy potwornie Bola!!!! Diagnoza lekarza- mononukleoza. Zlecil morfologie, hormon tarczycy + USG jamy brzusznej. Tarczyca wnormie, jama brzuszna tez. MOrfologia przedstawia sie nastepujaco: WBC 5,25 RBC 4,91 HGB 14,6 HCT 44 PLT 165 Podwyzszone mam jedynie monocyty 9,5% (norma 2-8). Mononukleoza nie potwierdzila sie. Jutro ide do lekarza,pokazac USG. Wezly chlonne bola jak cholera, czesto mam wrazenie ze cos mnie tam uwiera, boli mnie bardzo w mostku czasami mam tez dusznosci. Dostalam schizy, mysle ze to rak, boje sie okropnie, mam 3 letnie dziecko, ciagle mysle ze umre, ze to nowotwor. POMOZCIE! Nie moge juz normalnie fukcjonowac:( Mam 23 lata...

Gość nie przeginajcie
to może być po prostu zapalenie węzłów chłonnych- nie panikuj :). tym bardziej prawdopodobne, że miałas stany zapalne

Gość tesz tag potrafiem
Jeżeli chodzi o monocyty to - Wzrost ich liczby może być spowodowany: gruźlicą, kiłą, brucelozą, zapaleniem wsierdzia, durem, mononukleozą zakaźną, zakażeniami pierwotniakowymi, urazami chirurgicznymi, kolagenozami, chorobą Crohna, nowotworami. Przyczyną mniejszej liczby monocytów są np. infekcje,

Rozumiem, ale wiesz, nigdy nie bylam na nic chora, nagle w przeciagu 3 tygodni wykryto u mnie choroby( grzybica, dyskopatia kregoslupa,tradzik do tego mam) i zalamalam sie. 2 dni zrzedu mialam pobierana krew, a przedtem tylko raz w zyciu. BYlam zawsze okazem zdrowia, a tu... Boje sie diagnozy,boje sie tego bolu, boje sie juz wszystkiego... Na sile, na wlasna reke zaczelam robic sobie rozne badania, USG p[iersi,cytologie, Hiv.. szukam gdzie moge mojej przyczyny,boje sie choroby wiec wszystko badam i sprawdzam. To chore. Moje zycie od 3 tygodni polega na codzinnych badaniach i lazeniach po lekarzach, moj maz nie wyrabia juz zarabiac na te badania;/ Ale mnie dopadla jakas psychoza, najgorsze jest to ze ja mezowi mowie ze na pewno umre.. Te schizy mnie wykanczaja. Nie umiem sobie wbic do glowy,ze to moze zapalenie, czy po tej grzybicy. Ja mam przeswiadczenie ze to rak- najlepiej chloniak albo ziarnica( caly czas czytam o nowotworach w necie). Nie mam sily do niczego, moja psycha siadla

Gość tesz tag potrafiem
a może leki które brałaś wywołały takie objawy poczytaj ulotki o skutkach ubocznych albo interakcjach. I nie nakręcaj się tak, wszystko będzie dobrze, stres może wywołać dziwne objawy, które my bierzemy za chorobę.

Nie ma zadnej wzmianki w ulotkach odnosnie wezlow chlonnych. Najgorsze jest to,ze sie tak nakrecilam,ze wszyscy mi mowia ze ja moge tego raka na siebie sciagnac. A co ztego,jak ja wiem,ze mam raka

Nie ma nikogo kto mial podobne objawy( bolace wezly chlonne, oslabienie,stan podgoraczkowy)..? Moze ktos to mial i powie mi co to moze byc, jakie badania wykonac..

Ruda na obcasach- najgorsze ze ja tej choroby nie wymyslilam, umieram w nocy bo tak mnie rwie i boli, ciagle mam 37,5 ( jakby sie zmowilo) i mam uczucie dyskomfortu "w szyi". To nie byl moj wymysl, nie poszlam do lekarza bo mi sie wydawalo ze mnie boli, mnie boli i to strasznie i problem w tym ze lekarz nie potrafi mi diagnozy postawic. Myslal ze to mononukleoza albo tarczyca ale obie sie wykluczyly po badaniach. Co mi teraz on powie? Biopsja?

Gość jesika derma
Węzły chłonne (limfatyczne) - leżą na przebiegu naczyń limfatycznych. Budową przypominają gęstą siatkę. Dzięki tej właściwości oraz zdolności żernej (fagocytozie) znajdujących się w węzłach monocytów, oczyszczają limfę z drobnoustrojów i ich toksyn. dlatego masz podwyższony poziom monocytów.

Gość ....finka
Doradze medycyna naturalna -podaj gg i nie panikuj .

Gość cati82
malinowa kreacja tez tam mam dokladnie jak ty!! od 1,5 mc powiekszone wezly chlonne przy szyji i temp codziennie 37,5.. czasem spadnie do 37,2 ale rzadko. Zrobilam badanie krwi, moczu, proby watrobowe, wymaz z gardla i nosa, rtg pluc wszystko w porzadku. Czy ty juz odkrylas co to bylo????

Gość oooooooooolka
grzybica pojawia się po antybiotykach prawie zawsze,wżeły nowotworowe raczej nei bola:)

Gość do finka
podaj maila

Gość do zlotego vel Jani
Złoty vel jania wzor do nasladowania smiejesz sie z czyjegos nieszczescia ? bujaj się klocu zaparciały

Gość zloty janko
co Zloty ,podwazasz kompetencje finki ? Janka wyluzuj

Gość droga autorko
nie sluchaj autorko Zlotego,on wszystkim kaze po godzince moczyc duupe w strumyku gorskim,w ten sposob podobno wyleczyl swoją kilogramową hemoroide,lepiej skorzystaj z porad finki 🖐️:classic_cool:

Gość Grażkao2
Bardzo dawno temu(30 Lat) brałam na trądzik różowaty tetracyklinę i wtedy mialam identyczn ą sytuacje-podobno było to uczulenie na tetracykline w reakcji ze słońcem,to było latem.Sytuacja była fatalna,węzły szyjne straszne,twarz i szyja zlewały sie razem.Po odstawieniu lekow ,nie pamiętam juz po jakim czasie sprawa sama się rozwiązała.Pamiętam,że lekarze byli przerażeni, nie wiedzieli co się dzieje.Szkoda,że juz nie pamiętam jak dlugo to trwało,ale było strasznie.Nic sie nie martw-przejdzie!!!!

Gość cati82
dziekuje grazkao

Gość cati82
teraz mi sie przypomnialo, moze mam taka reacje ze jak bralam antybiotyk amoksycyline to poszlam na solarium.. i do teraz mam ciagle 37,5 i powiekszone wezly chlonne..