Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shera

Kłopoty z zasypianiem po kąpieli

Polecane posty

Gość Shera

Witam. Czy któras miała podobyn problem do mojego? Otóż moja 6 tygodniowa córeczka od 2 tygodni nie chce zasnąć po kąpieli i jedzeniu, tzn zasypia w wielkich bólach, ale raptem na pół godziny po czym się budzi i płacz (. I potem już walka do północy, albo dłużej, zeby zasnęła, przeważnie trwa to do kolejnego karmienia, bo po północy ja karmię i wtedy już przeważnie zasypia... Dodam iż w ciagu dnia, nie ma wiekszych problemów z zasypianiem, córcia je mniej więcej co 4 godziny, po czym kilka minutek trzymam ja do odbicia i kładę, poprzewraca oczyma, pokręci się trochę i zasypia w ciagu 15-30 minut sama.. Co moze być przyczyną wieczornych ekscesów? Sztuczne światło? Całkowita ciemność nie rozwiązuje problemu, ani cisza.. Wykluczam kolki czy bóle brzuszka, bo ten płacz jest raczej taki kwękliwy a nie przeraźliwy, no i w nocy śpi dobrze nawet po karmieniu ok 3-4 w nocy spi nawet do 8 rano... Wyciszanie całkowite i brak bodźców u mnie to nierealne ponieważ mam jeszcze jedną córeczkę 2,5 roczku, która bardzo sie siostrzyczka interesuje, przytula i całuje no i nie mieszkam w willi z 5-hektarowym ogrodem, zeby mieć mnóstwo pokoi, mam dwa pokoje i musimy sobie z tym jakoś radzic.. Przeciez nie jestesmy jedynymi, którzy mieszkaja w bloku...

Gość Shera
Dodam iż kapiel jest między 19-20 wieczorem, więc wydaje mi się, że cas odpowiedni, poza tym zmęczenie córki i nie dawanie jej spać od karmienie między 16-17 nie zdało egzaminu, gdyż bardziej mnie to wymęczyło niż ją...

Gość fgdd
MOj syn tak ma ze ak sie za bardzo zmeczy to tez nie potrafi zasnac, wiecmoze sprobuj kłasccórke wczesniej. Ja kapałam syna juz o 18-tej a o 19 spał.

Cześć Na twom mejscu zastanowiłabym się czy maluszek poprostu nie jest zbyt zmęczony by usnąć, tzw. zmęczenie z odbicia. Może spróbuj kłaść smyka tak jak radziła fgdd 18/19. Powodzenia.

Gość Shera
U nas to nie przejdzie o tej porze, bo starsza córka jest chora na cukrzyce, ma posiłki o ścisłych godzinach dlatego mam z tym taki problem :((, ale dziękuję za pomoc.