Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bujakaaalolkkkaa

ej dziewczyny ! wejdzcie i poradźcie !!

Polecane posty

Gość bujakaaalolkkkaa

Czesc ;) stosuje mercilon ;) jest to moje pierwsze opakowanie jestem juz po 14 tabletce ;) kochalam sie z chlopakiem 2 razy, jednak ani razy nie doszedl gdyz po prostu sie balam. czy potrzebnie? wiele dziewczyn pisze ze juz od 1 tabletki kochaly sie na maxa (czyli z dojsciem partnera w sobie) inne czekaly do drugiego opakowania. jak to u was bylo?

Gość aaa ja mam pytanie
hej ja nigdy nie pozwalam konczyc parnterowi w sobie. nigdy nie masz 100% pewnosci ze jestes bezpieczna. pigulki daja Ci jej 98%. ale skad wiesz ze nie jestes w tych 2 % ktore biora pigulkijak trzeba, nie maja wymiotow, antybiotykow, itp a mimo to zachodza? pisze ci to nie zeby straszyc ale badz ostrozna. ja biore pigulki 3 miesiac. nie robiono mi badan na poziom hormonow a slyszalam ze to jest wrecz niezbedne. w moim miescie i w okolicznych nie robia takich badan ginekolodzy a chodzilam i na fundusz i prywatnie pozdrawiam ps. mam 21 lat

Gość dasasddsa
Jeżeli bierzesz 1 tabletkę w 5 dniu cyklu to powinnaś poczekać do następnego cyklu. Jeżeli bierzesz od 1 dnia - jesteś bezpieczna. Poza tym płodna jesteś tylko przez kilka dni. jeżeli się obawiasz to policz kiedy wychodzą Ci dni płodne i wtedy niech facet w tobie nie kończy i tyle... A pigułki mają wyższy stopień Pearla...niż 98% niedouczona koleżanko. Jeżeli chcesz się bawić w dodatkowe zabezpieczenia typu prezerwatywa, globulki itd, to po co hormony? A co do pigułek i badań - niektórzy ginekolodzy po prostu rutynowo dobierają (albo dopierają bo akurat ta firma ich sponsoruje). Prawdziwi lekarze ginekolodzy przede wszystkim skierują pacjentkę na badania. A zawsze możesz się upomniec o badania, jeżeli lekarz to oleje....

Gość aaa ja mam pytanie
NIEDOUCZONA KOLEZANKO Poza tym płodna jesteś tylko przez kilka dni. jeżeli się obawiasz to policz kiedy wychodzą Ci dni płodne i wtedy niech facet w tobie nie kończy i tyle... ---> biorac pigulki NIE MA DNI PLODNYCH !!!! :O :O :O żal. a dwa -> upomniec sie mozna, owszem, ale takie badania robi endykrynolog, i one kosztuja ok. 100 zl . powo

Gość bymbleebee
aaa ja mam pytanie -> owszem, nie ma dni płodnych, ale myślę, ze poprzedniczce chodziło, zeby autorka sobie wyliczyła dni płodne na wypadek gdyby tabletki nie zadziałały. Nietrudno to zrozumieć. Jednak też niesądzę żeby to była dobra motoda bo wiadomo jak hormony to potem dni płodne wypadają sobie jak chcą. Kurcze, po co bierzesz tabsy, skoro stosujesz jeszcze stosunek pzrerywany? Ja nie wiem, skoro tak panikujecie, to w ogole po co sie kochać.. to ma być złączenie dwóch ciał, spontanicznie, emocjonalnie.. a nie "ojezujezu wyjmuj juz bo jeszcze zajde" zabezpiecznie jest po to zeby nie zachodzić, amen. I niestety koleżanka dasasddsa ma racje - skuteczność jest wyższa niż 98%.

Gość magdalenka1234
ja bralam przez 5 lat i facet zawsze konczyl we mnie nie po to je bralam zeby odmawiac sobie pelnego seksu