Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolcia26

Czy jest tu ktoś, kto mieszka w Szkocji????

Polecane posty

witam... chciałabym sie dowiedzieć o Polskich lekarzy gin w Edynburgu... czy ktoś może mi pomóc??????

Gość taaakkkk
Potrzebujesz lekarza do prowadzenia ciazy???

hej a znasz jakiegoś dobrego gin? polskiego ale wcale nie koniecznie... byle byl dobry...

Ciężko w sumie z polskim lekarzem ale mam namiary na Family Planning and Well Woman Services adres: Dean Terrace Centre 18 Dean Terrace Edinburgh EH4 1NL numer:0131-332-7941 Bardzo dobra obsługa między innymi ginekologiczna sama z niej korzystałam i bardzo polecam:) Jezeli masz kogoś kto zna angielski to bez problemu sie dogadasz.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę :) Pozdrawiam. Sama teraz jestem w ciąży:)

gratuluję serdecznie... :) w którym miesiącu??? jak tam wygląda sprawa z wizytami? to prywatne gabinety? jaki jest koszt wizyty?

w poniedziałek zacznie sie 16 tydzień. I dziękuje:) A co do wizyt to jak byś chciała sie umówić to przedstaw co sie dzieje i w rejestracji cię umówią, do ginekologa . Każda wizyta jest bezpłatna tylko mósisz mieć swojego lekarza rodzinnego. Bo jak sie już umówisz i przyjdziesz na wizyte to bedziesz musiała wypełnić formularz aby mogli założyć ci karte. Mają też tam specjalną klinike w której rozpatrują poważniejsze problemy i ja do niej p,óźniej trafiłam bo to co sie ze mną działo było bardziej skomplikowane, i właśnie po wizytach w tej klinice zaszłąm w ciąże. Fakt na wizyte możesz poczekać z 2 tygodnie albo dłużej ale naprawde warto, mało polek wie jeszcze o tym miejscu ja dostałąm namiar od koleżanki.

Oczywiście gdy zajdziesz w ciąże to już tobą zajmuje sie położna . Ale najpierw musisz isc do lekarza rodzinnego.

dziekuje czy w razie czego mogę zwracać sie do Ciebie o pomoc????? będę wdzięczna bardzo bardzo bardzo :)

Nie ma problemu i z miłą chęcią pomogę ponieważ wiem ze to nie takie łatwe i proste znaleźć dobrego ginekologa w Szkocji:) A tu wrazie czego masz mój e-mail marzena211@onet.eu Jak byś chciała napisać coś prywatnie. A tak po za tym też jesteś z Edinburgha i jak długo? :) Pozdrawiam:)

jestem tu troszkę ponad dwa miesiące.... byłam w ciąży i 2.10 poroniłam... polecialam do Polski i tam lekarz mi powiedzial ze jest wszystko dobrze i od nastepnego cyklu moge sie starac o dzidzie znow, nie czyscili mnie - samoistnie

Bardzo współczuje ale najważniejsze ze teraz jest wszystko dobrze i mozecie sie starać znowu i dzidzie:) Napewno teraz bedzie dobrze:) To jest moja pierwsza ciąża ale po przylocie z polski bo byliśmy z mężem na urlopie, dostałam na drugi dzień plamienie, ale naszczęcie to tylko jednorazowo, i do tego podróż była bardzo ciężka dla mnie bo były turbulęcje , zaczełam wymiotować i miłam problem z oddychanie, ale na szczęście sie mną zajeli byłam wtedy w 12 tygodniu ale gdy poszłam do przychodni aby mnie ktoś zbadał lub pomógł to powiedzieli ze nic nie mogą zrobić bo to za wczesnie, ale na szczęście moja położna skontaktowała sie z jakąś tamlekarką która zrobiła wywiad przez telefon i powiedziała ze jak plamienie nie ustąpi to wtedy postanowią co dalej. Ale sie obyło bez tego:) Teraz mam zamiar isc na zwolnienie bo pracuje jako kelnerka i jest mi za ciężko obsługiwać codziennie po 300, 400 lub wiecej ludzi na sniadaniu.

My z mężem jesteśmy ponad rok już w Edinburghu. I mamy zamiar zostać.

na zawsze chcecie tu zostac? my nie wiemy jeszcze ale moze ze 2 latka jeszcze tu bedziemy...

Na dzień dzisiejszy nic nas nie ciągnie do Polski , najpierw mielismy w planach kupno mieszkania i samochodu ale w momencie kiedy dowiedzielismy sie o ciąży to plany sie zmieniły:) Jeżeli nic sie nie zmieni to chcemy tu zostać na stałe:)