Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_jedna_Manka

zwrot dokumentów home office.

Polecane posty

Gość taka_jedna_Manka

Czy ktoś wie, ile teraz czeka się na zwrot dokumentów (dowód osobisty) z home office?

Gość skarpetka.
ja to robilam ponad 2 lata temu i niestety nie pamietam... ale kojarzy mi sie ze okolo 3 tyg a mozesz mi powiedziec gdzie znalazlas formularz na home office? potrzebowalabym jeden. patrzalam na ich strone ale nic nie znalazlam:(

Gość taka_jedna_Manka
ja dostałam od pracodawcy formularz. W domku mam jeszcze 2...echhhh

Gość taka_jedna_Manka
Dziękuję bardzo. Mam nadzieje, że odeślą mi w ciągu 14 dni. Jeśli nie, to będzie problem z urlopem.Bilet zabukowałam wcześniej a dopiero teraz dostałam nakaz wyrobienia home office :/ niestety mam tylko dowód.

Ja czekalam dwa tygodnie, ale moj chlopak ktory zlozyl papiery kilka dni wczesniej niz ja czekal dluzej:/

ja mam ten sam problem......mam tylko dowód.Ale postanowiłam wyrobić paszport,żeby nie miec więcej takich problemów :-).

Gość vvvvvvvvvvvvvvv
ja mam caly czas dokumenty w HO, tydzien temu poprosilam o zwrot samego dowodu, dowod dostarczono w ciągu 4 dni,

Gość taka_jedna_Manka
a jak poprosilaś o zwrot tego dowodu? dzwoniłaś? wyslałaś fax? mozesz podac jakies namiary? bede wdzieczna. Pozdrawiam!

Gość taka_jedna_Manka
up up up

Gość vvvvvvvvvv
zadzwonilam, numer telefonu jest na stronie formy WRS

na formie niestety nie ma numeru.Niedawno,bo w styczniu zaktualizowano formy i może dlatego nie ma :-(

Gość vvvvvvvvvv
hmm ale ja dzwonilam jaies 2, 3 tyg temu i wlasnie znalazlalm numer na tej stronie, az poszukam z ciekawosci,

Gość ja dostalam w ciagu
2 dni .

Gość taka_jedna _Manka
dziękuje bardzo :) ja już czekam 5 tydzień na zwrot:/ bilety juz przepadły:(

Gość Adele11
Hm, szkoda biletów, ale jak to dopiero miesiac temu dostalas nakaz? Wcześniej nikt Ci nie mówił, czy dopiero dostałaś pracę? Bo to się załatwia do miesiąca po rozpoczęciu jakiejkolwiek pracy... Swoją drogą długie oczekiwanie, ja czekalam jedyne 1,5 tygodnia w zeszłym roku, ale w tym roku chyba mocno spowolnili, bo jak przedłużałam, to też czekałam 6 tygodni i już umierałam, że pewnie formularze zaginęły, zrobią kontrolę a ja bez ważnego HO:)

witam, ja dalej czekam i już się niecierpliwię.Nie wyjeżdżam do Polski,bo jednak do mnie przyjadą-ale dowód to jedyny mój dokument.Jutro tam jade,żeby wyjaśnić,bo tak być nie może.Mamy oddział w Shefield. pozdrawiam i cierpliwości życzę

Gość taka_jedna_Manka
Wiem, wiem, moja wina, ze tego nie wyrobilam od razu, ale naprawde w pracy nikt ode mnie nie nalegal na ten dokument. Dopiero teraz im sie przypomnialo. Moim znajomym przyslali ostatnio po 6 tygodniach dowody. Mam nadzieje, ze i moj dotrze w ciagu 2 tygodni. Jak polece do Polski w nastepnym roku to na pewno wyrobie paszport. Dobjje mnie to czekanie...echhh:)

Gość taka_jedna_Manka
nina7224 a Ty ile juz czekasz na zwrot? ja po 2 dniach od wyslania dostalam pismo, ze moje dokumenty dotarly. Pismo bylo nadane w Sheffield. Mam nadzieje, ze i ja nie bede musiala sie tam udac, zeby wyjasnic sprawe...echhh ;)

Gość in it
jak sie rejstrowalam wyslalam we wtreok dostalm w piatek, po resident permit po 6 tyg.

a możesz z koperty spisać mi adres do Sheffield do tego HO,bo miałam zły adres i nie dotarłam :-(

Gość taka_jedna_Manka
sorki, ze dopiero dzisiaj pisze. Adres z koperty:UKBA (charging Ops Team) PO BOX 3468 Sheffield S3 8WA. Ja wyslalam 5.11.2008 i nadal nic nie dostalam:/

dziękuję za adres. dzisiaj dzwoniłam ale tylko sekretarka sie włancza.Więc napisałam meila.Odpisali,że odpowiedzą na meila w ciągu 5 dni roboczych.Poprosiłam o mój dowód,bo miałam w środę fajną ofertę nowej pracy,a bez dowodu nie chcieli mnie przyjąć :-(.Kazali wrócić jak HO mi odeśle dokumenty-ale czy będzie jeszcze ta praca? :-(.Narazie pozostaje mi stara praca,a w tym tygodniu był zastuj i pracowałam tylko 2 dni :-( ,ale od poniedziałku ma być już normalnie-oby :-) pozdrowionka

Gość taka_jedna_Manka
po 6 tygodniach czekania dostałam home office...niestety dowod nie doszedl!!!!! mam nadzieje, ze dojdzie na dniach, ale czemu jako drugi???!!! Juz panikuje:/

Gość eeyore111
WRS 2 tygodnie ale wieki temu. co do permit to od maja czekam i czekam i nic- dzwonilam i mam dalej czekac. 7 miesiac mija i nic- zaczynam psioczyc na te ich slamazarnosc

Gość eeeeeeeee
na wrs czekalam 2 tyg , moja kolezanka skladala jakis miesiąc temu dostala po 3 tyg, na reisdence permit czekalam od czerwca do konca listopada,