Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szokująca wypowiedź

Magia spojrzenia..

Polecane posty

patrzę zawsze prosto w oczy, za wyjątkiem ludzi wobec których mam niezbyt dobre emocje....

Gość make me beautiful
uwielbiam patrec w oczy, w ogole oczy to wspaniala sprawa. lubie tez zęby:D

Patrzenie się komuś w oczy sprawia ogromną przyjemność...znaczy zależy też w czyje oczy się patrzy heh:P Kiedyś z moim byłym patrzyliśmy sobie w oczy, czekając kto pierwszy mrugnie...niby zwykła gra, ale między nami znajdowała się wówczas taka magia właśnie...Coś wspaniałego...Ja kocham ogólnie patrzeć się w oczy;)

oczy są odzwierciedleniem duszy. Jeśli ktos jest ciepły, serdeczny, wrażliwy (np. na krzywdę drugiej osoby), albo jak ktos jest zimny, to widać w oczach. Nie tylko wzrokiem można wyrażać emocje. do tego też wchodzą: mimika twarzy, gestykulacja, ruchy ciała, zmiany w ciele (np. czerwona twarz się robi w chwilach wstydu, czy złości), gdy odczuwamy lęk(emocję podstawową wg Paula Ekmana) pocą nam się ręce, robimy duże oczy, lub stajemy do walki.

patrzenie w oczy jest oznaką szczerości.. ale nie zawsze. Ponoc ten kto patrzy na drugą osobę w trakcie sexu- stawiając się w roli obserwatora tym samym- nie jest zaangażowany emocjonalnie. (Co innego być bardzo blisko i patrzeć sobie w oczy wzajemnie)

Gość make me beautiful
tak zeby, wiem jak wygladaja zeby wszystkich moich znajomych i ogolnie ludzi z ktorymi rozmawiam:D

uwielbiam krótkie spojrzenie, ponieważ przy dłuższym bardzo się peszę:P. Szczególnie jak facet ma śliczne brazowe oczka to dopiero wymiękam.

ludzie, którzy uciekają ze spojrzeniem mogą być introwertykami, wstydliwymi osobami, albo mogą mieć poważne zaburzenia w sferze emocjonalnej. Czy mógłby mi ktoś odpisać, dlaczego jak rozmawiam z pewną osoba, to ona zamiast mi patrzeć w oczy, przez cały czas ma zamknięte oczy? A jak jej zwracam uwagę, dlaczego na mnie nie patrzy, to się obraża na mnie?

Gość przepraszam ze sie wtracam
ja patrzę raczej na twarz, zresztą zalezy z kim i po co rozmawiam. W oczy to albo facetowi, który mi się podoba, albo osobie, którą chcę do czegoś nakłonić :)

Gość make me beautiful
ma zamkniete oczy?:O i tak z Toba rozmawia? czasem wstydzimy sie komus po prostu patrzec w oczy, nie musi to byc zaraz objaw jakiegos powaznego zachwiania.

w oczach zawsze jest coś ukrytego...jakiś blask...Kiedyś ktoś powiedział mi, że mam piękne spojrzenie takie z głębią...Podobało mi się to... ;)))

CrazeFreya- jesli masz z tą osobą konflikt lub miałaś, a jest to osoba nie potrafiąca wyrażać swoich emocji, uwalniac gniewu, powiedzieć Ci co o Tobie myśli, co ci am za złe itd. być może nie patrzy Ci w oczy bo nie radzi sobie ze złością na Ciebie

do MAKE ME BEAUTIFUL: tak, ja raz tak próbowałam i strasznie sie czułam. Kontakt wzrokowy w rozmowie jest niezbędny, bo jak sie zamknie oczy to jakby, trudniej jest mówić. Ja przynajmniej nie umiem rozmawiać z kimś z zamkniętymi oczami. Nie wiem cóż mam robić w tej sprawie?? (Najlepsze jest to, że umiem komuś pomóc, ale sobie nie).

jeśli chcecie wiedzieć, to ta osoba nie jest negatywnie do mnie nastawiona. (aż wstyd się przyznać, takie mam problemy z moim własnym Ojcem).

zamykanie oczu może w rozmowie kimś też byc spowodowane niechęcią do podejmowania dyskusji, obrony, walki na argumenty, także poczuciem winy - jest to postawa wycofania...

Gość make me beautiful
szczrze mowiac, to nie wiem bytnio, na pewno nie jest to dobry znak, ale jak to zmienic?

gdy przyłapuję kogoś na tym, że mi sie przygląda- nie odwracam wzroku, ale wręcz przeciwnie- zwykle patrze w oczy po czym się uśmiecham ;)

Jeśli mogę jeszcze wrócić do mojego tematu, to mój Ojciec tak samo prowadzi rozmowę z innymi osobami, ze swoimi kumplami z pracy, z moja rodziną (ciocami, wujkami, kuzynami) i z moją Mamą.

Gość zastanawiająca się baardzo
ja mam taka sytuacje, ze ktos mi sie od pewnego czasu przyglada, zauwazylam to, ale nie potrafie przetrzymac swojego spojrzenia, tylko "uciekam" i raczej mnie to peszy, bo nie wiem czemu ten ktos mi sie przyglada, a poniewaz zdarzylo sie to juz nieraz, wiec nie jest to przypadek

Gość moze mi ktos powie
co sobie mamy myśleć gdy ktoś się tak już od dłuższego czasu przygląda