Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata847

4miesiace temu urodzilam synka karmie piersia a dzis pekla nam prez.co robic?

Polecane posty

Gość beata847

Pomozcie nie wiem co mam robic mam 4-miesieczne dziecko karmie piersia od porodu nie dostalam jescze miesiaczki wiec nie moglam zaczac brac tabletek i nasyzm jedynym zabezpieczeniem jest prezerwatywa dzis pękła co ja mam robic? wiem ze ten okres jest bardzo prawdopodobny na zajscie w ciazy? czy brac ta taletke 72?co z karmieniem dziecka? a moze zaryzykowac w koncu jeszce nie zaczelam miesiaczkowac?

Gość odpowiem krotko
ale wiesz CHYBA ze zanim zaczniesz miesiaczke musisz miec owulacje???najpierw owulacja pozniej miesiaczka...ja bym pojechala po tabletke...mleko mozesz podac modyfikowane przez dwa dni...chyba ze chcesz miec dziecko to nie dzialaj:)

Gość nnnnnnnaaaaaaaaaa
jak najszybciej skonatktuj się z lekarzem. A co do tabletek anty - możesz brać jedyne tabletki o nazwie carzette (lekarz ci przepisze) - to jednye co mozesz brać przy karmieniu piersią. a jeśli nie chcesz bać tabletek , a mieć dodatkowe zabezpieczenie właśnie w takich wypadkach jak pękajaca prezerwatywa to dodatkowo używaj globułek antykoncepcyjnych np. panatex oval ( ja tak stosuję).

Gość ludzieeeeeeee
też bym nie ryzykowała.Szanse masz baaardzo duze na ciązę.

zgos sie do ginekologa i zapytaj dokladnie jego. ale raczej zaproponuje ci tabletke. pamietaj tylkoze przez czas ktory nie bedziesz karmila musisz regularnie sciagac pokarm zeby go nie stracic.