Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olalala1988

DIETA NORWESKA

Polecane posty

Witam drogie panie!!:) Od jutra zaczynam tą dietke..Jest ktoś chętny do przyłączenia się to zapraszam!:) Ja mam 21 lat i przy wzroście 164cm waże prawie 70kg..:( Dieta Norweska wygląda tak: śniadania: 1-2 jaja, herbata ( z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy zjadamy 3 jaja zawsze gotowane) 1 dzień II śniadanie - 3 jaja, grejpfrut, herbata nisłodzona lub słaba kawa; obiad - 3 jaja i surówka wrzywna bez sosów i oleju, kawa lub herbata i 1 kromka chleba 2 dzień II śniadanie - 1-2 jaja, grjpfrut, herbata lub kawa; obiad - mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, kawa lub herbata. 3 dzień: II śniadanie - 1-2 jaja, gotowany szpinak z łyżką jogurtu; obiad - 2 kotlety z kurczaka lub jagnięciną, seler naciowy, pomidor, ogórki i inne warzywa, herbata lub kawa; 4 dzień: II śniadanie - surówka z warzyw, grapefruit, kawa lub herbata obiad - 1-2 jaja, ser biały, gotowany szpinak, kromka chleba. 5 dzień: II śniadanie - jaja, szpinak, kawa lub herbata obiad - ryba, surówka, kromka chleba, kawa lub herbata 6 dzień: II śniadanie - sałatka z owoców, herbata lub kawa obiad - wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki kiszone, kawa lub herbata 7 dzień: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grejpfrut obiad - zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata.

Dieta norweska została opracowana przez lekarzy i specjalistów żywienia ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo. Jest to jedna z nowszych diet która jest skuteczna i odchudza aż 10 kilogramów w ciągu 14 dni. Jest to spowodowane tym że dieta przyspiesza przemianę materii. Czyż to niecudowne? Jednak tak jak każda dieta wymaga rygoru i trzymania się zasad. Dieta norweska nie może być stosowana dłużej niż 14 dni, jeśli chcesz ja ponownie wypróbować to dopiero możesz to zrobić po roku od ukończenia poprzedniej. Dieta ta głownie opiera się na jajkach i grejpfrutach. Trzeba je jeść codziennie przez 14 dni lecz żeby ta dieta norweska nie była zbyt monotonna wzbogać ją surowkami z selera naciowego, marchwi, ogorka konserwowanego i pomidora. Mieso też jest dozwolone lecz tylko gotowane, wołowina, piersi kurczaka ewentualnie ryba gotowana. Nie stosuje się soli. Jedz też szpinak na wodzie z łyżką jogurtu. Możesz również jeść pieczywo. Kuracji odchudzającej nie można przerwać lecz jeśli to nastąpi dietę musisz rozpocząć na nowo. Napoje jakie możesz pić to oczywiście woda źródlana nie gazowana (dziennie 2 litry), herbatki owocowe lub ziołowe, słaba kawa. W żadnym wypadku nie można stosować oleju zamiast tego potrawy przygotowywać na ruszcie, w folii lub gotować. Jajka które są podstawą tej diety jedz jedynie w postaci gotowanej. Pamietaj w tej diecie nie ma kolacji

Ten temat sie powtarza ciągle... Przynajmneij 2 w osttanim czasie. Poszukaj w archiwum, a nie zakładaj nowy... eh.

ale komu by sie chciało szukac a po za tym jęzeli było już wcześniej założone to tak w połowie się dołączac to tak głupio. ja też szczerze mówiąc wole wtedy nowe forum założyc:) hmm a czy po tej diecie wystepuje efekt jojo? wiecie cos może na ten temat?

a nie to w takim razie ok. myslalam ze o wiele wczesniej był założony:) ja jestem na razie na diecie zgodnej z grupa krwi i jak narzie jestem zadowolona. fakt że wolno sie chudnie ale na stałe i bez efektu jojo!! co najważniejsze:)

Ja postanowiłam trochę z niej przykładu wziąść bo pierw myślałam, że zacznę jeść mięso bo zdrowiej, ale jakoś nie najlepiej mi było z tym i jednak postanawiam żucić:D Tak przynajmniej moja gr krwi ma napisane więc ne mam wyrzutów sumienia:D Jaką masz gr?

\"Ananas w UK\" Wiem ze jest duzo takich tematow ale jezeli nikt mi na nich nie odpisuje to wole zalozyc swoje..:)

stokrotka963 jezeli po tej diecie rzucisz sie na jedzenie to na pewno przytyjesz wiecej niz schudlas..trzeba sie pozniej ograniczac troche..moja kolezanka schudla po niej dokladnie 10kg pozniej zaczela jesc normalnie tzn. sniadanie, obiad i kolacje(ok 18tej) i ciagle chudnie tylko w wolniejszym juz tepie..

wole sie pomeczyc i wyniszczyc przez 2 tyg a pozniej brac jakies witaminy lub cos w tym stylu (o ile bedzie ze mna cos nie tak) niz tyle wazyc..wiadomo ze ludzie chorzy nie powinni jej robic..najlepiej kazda diete konsultowac z lekarzem..ale mi nic nie dolega powaznego wiec sprobuje..poza tym osobiscie nie znam nikogo kto mial jakies powiklania po tej diecie..kazda moja kolezanka czula sie swietnie o pare kilo lzejsza..a badania nie wychodzily zle

ale nie o taki efekt jojo mi chodziło. bo wiem że jak po diecie rzuce sie na jedzenie to przytyje dwa razy tyle. miałam na myśli że jeżeli po diecie zaczne powoli wprowadzac do niej nowe składniki to wtedy moge przytyc \"nie panując nad tym\". już raz tak miałam. BYłam na diecie dżokejskiej. i schudłam ponad 2 kg w 3 dni a na nastepny dzień jak zjadłam talerz zupy która miała max.50 kcal bez zabielania i takich tam to od razu przytyłam 1,5 kg i o taki efekt jojo mi chodzi:) dlatego sie pytam czy po tej diecie wyst. właśnie taki efekt jojo:) pzdr.

watpie podobno mozna po niej jesc normalnie ale mniej niz kiedys..ja slyszalam same dobre rzeczy o tej diecie ale o takich szczegolach moge ci powiedziec dopiero za 2 tygodnie..

hmm no to w takim razie powalcze z Toba. zobaczymy co bedzie pózniej tylko mam nadzieje że nie bedzie efektu jojo.w takim razie powodzenia!

Gość darkly dreaming DEBRA
ja zaczne z toba jesli moge. raczej nie od jutra, bo pracuje od rana i nie zdaze kupic grejpfruta przed, ale od wtorku :) a moze poczekasz na mnie 1 dzien? planujesz scisle trzymac sie przepisu? czy moze bedziesz wymieniac np szpinak?

ja moge poczekac ale szczerze mówiąc nie wiem co z tym szpinakiem. kupie mrożony i go spróbuje zobaczymy czy bedzie smakował. jak nie to bedzie wszystko tak samo jak w diecie oprocz tego szpinaku:)

szpinak mozna zamienic na brokuly ale ja wole scisle sie trzymac bo zalezy mi baaardzo na jak najlepszym efekcie..zamkne oczy i jakos to wcisne w siebie..:) z jajkami tez bede miala delikatny problem bo nie przepadam za bardzo za nimi..a w poniedzialek w sumie jest az 9..ja sobie jeszcze kupilam przyprawy FIT z Kamisa: do salatek; do potraw miesnych; do twarozkow jajek i kefirow,;do zup i duszonych warzyw i do potraw z ryb i owocow morza..planuje uzywac tylko tych przypraw..jak widac jestem bardzo zdesperowana..:D

nie jest tak zle. hi hi ja też wole sie trzymac ściśle diety dlatego zjem ten szpinak. mam nadzieje że efekty bedą szybko widoczne a co do jajek to też aż tak to nie przepadam. raz na jakis czas moge zjesc ale codziennie po kilka. no ale cóż czego sie nie robi dla diety:)