Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta1234

POMOZCIE-brak miesiaczki podczas 7-dniowej przerwy-Yasmin

Polecane posty

Gość aska1234567
marta ty wez jedz zbadaj sie do polski tu lekarze to glaby jak robilas tylko tu badania to na pewno nie maja racji idz zrob test krwi mowie ci chyba ze w polsce to zdiagnozowali ja na razie tylko mysle o dziecku mysle i mysle moze cos wymysle hehe:)

Gość aska1234567
mowie ci oni sie nie znaja aborcja legalna ciazy nie podtrzymuja wiec nie znaja sie jak zbadasz sie w polsce to bedziesz pewna mowie ci zrob badania w polsce a i tak mysle ze w ciazy jestes:)

Gość Marta1234
aska, to by byla dopiero niepodzianka! :) na poczatku, jak mieszkalam w uk to jezdzilam do polski do gin i nic nie wykryla nawet przez usg, 2 lata pozniej, zrobiono mi usg (to w londynie) i wyszly policystyczne jajniki...nie wiem co myslec, wiesz, czytam topiki, wszystkie babki z problemami sie lecza, niekoniecznie starajac sie o dziecko a tutaj...opieka jest beznadziejna!!! chcialabym sie w polsce leczyc, ale za rzadko jezdze :/ a Ty tam mysl o staraniach, jesli chcecie, macie warunki to...why not?! :)

Gość aska1234567
ja tez rzadko w domu jestem mowie ci jedz zbadaj sie w polsce i nie bierz nastepnego opakowania zrob test z krwi dlaczego wtedy przepisali ci tabsy jak nie mozesz zajsc w ciaze zobaczysz bedziesz mamusia odstaw calkiem tabsy i dzialaj a tym dupka to oczy wyjda bo sie na niczym nie znaja

Gość Marta1234
dzieki Aska za te slowa :) przepisal mi tabsy, bo bez nich okres to tak co 3-4 miesiace dostawalam, stwierdzil,ze tak bedzie lepiej, bo organizm bedzie sie co miesiac oczyszczal, chociaz sztucznie, no ale w tym miesiacu sie nie oczyscil :) wiesz, codziennie mysle o tym czy kiedys bede mama...ale nie poddam sie i bede dalej szukac lekarza, ktory mnie nie zignoruje, moze w przyszlym roku pojade na dluzej do polski to pojde na badania do jakiejs konkretnej kliniki.

Gość Marta1234
a ty chodzisz do gin w polsce?

Gość Marta1234
wiesz, juz kiedys z chlopakiem nie zabezpieczalismy sie przez kilka miesiecy i nic z tego nie wyszlo, takze wole nie nabierac nadziei,ze stal sie cud, zastanawia mnie tylko, jaka moze byc przyczyna braku okresu, faktem jest, ze odkad biore przerozne tabsy, od 6 lat z przerwami, nigdy nie mialam braku okresu podczas przerwy 7dniowej.

Gość aska1234567
dawno juz nie bylam ty mi nie chcieli zrobic cytologi bo mialam robiona 2 lata yemu w polsce to poszlam do innego miasta i powiedzialam ze mialam 3 lata temu bo tu co 3 lata sie robi chcialam zrobic usg piersi to mnie wysmieli porabani ludzie lece w lutym do polski to pujde do gin nie martw sie dedziesz mama

Gość Marta1234
no wiem, oni sa tutaj nienormalni, jeden wielki smiech, nie traktuja pacjentow powaznie! dobrze, ze do polski blisko, zawsze mozna sie poratowac, jak sie pojedzie :) to myslisz,ze isc w tym tyg do GP na badanie krwi czy moze poczekac na okres? nie chce zeby mnie wysmiali,ze przychodzi taka, co mysli, ze na tabsach zaszla...

Gość aska1234567
nie bierz nastepnego opakowania i czekaj kup test zrob po tem idz na badanie krwi

Gość Marta1234
dobra, tak zrobie, dzieki, ale jesli dostane okres to juz chyba nie ma po co robic wynikow z krwi co? zmykam zaraz do wyrka

Gość aska1234567
nie wiem ale test zrob ale co ty gadasz nie dostaniesz okresu ja juz ide spac dobranoc trzymaj sie zycze 9 miesiecy z wielkim brzuchem dlugiego porodu i wspanialego dzidziusia pz ;)

Gość Marta1234
dzieki i tobie, tez, kiedys w przyszlosci, jesli jeszcze nie teraz :) trzymaj sie i odbranoc :)

Gość Natalia918
Witam, 3 dni temu skończyłam brać pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych, a krwawienia wciąż nie ma. Ustaliłam że będę przyjmować je codziennie o 21, dlatego też pierwszą tabletkę wziełam drugiego dnia krwawienia(dodam że okres się troche spóźnił zwykle dostaje po 25 dniach, tym razem po 32). Trzeciego dnia przyjmowania tabletek kochałam się z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia, czy jest możlowość ciąży? Co o tym myślicie?

A dlaczego wzięłaś drugiego dnia, a nie pierwszego? Jeśli wzięłaś drugiego dnia miesiączki to przez pierwsze 7 dni powinnaś się dodatkowo zabezpieczyć za pomocą środków mechanicznych. Krwawienie z odstawienia ma się pojawić w ciągu 7 dni przerwy, nie jest powiedzane, że ma być koniecznie 2. czy 3. dnia. Jeśli nie pojawi się do 7 dnia, zrób test ciążowy albo idź do ginekologa.

Gość Natalia918
Myśle ze zrobie jak mowisz, okres dostałam ok godziny 23 dlatego postanowiłam wziąć tabletke na drugi dzień o 21 bo 23 to troche uciążliwa godzina.

Trzeba było wziąć o 23, a następnego dnia o 21. Tabletek (poza minipigułką) nie musisz brać dokładnie co do minuty. Dwie godziny różnicy nic nie zmienia.

Gość Natalia918
Kurde to spascilam ;/ no nic, teraz jedynie zostaje czekac czy pojawi sie okres.

Gość kat30
Witam mam takie pytanie bo od paru miesiacy biore yasmin bylo wszystko Oki do lipca w 7 dniowej przerwie nie dostalam okresu tylko dopiero dostalam na 9dzienergy czyli drugidzien kiedy wzielam nastepna tabletke byl jakis dziwny ten okres bo to bylo bardziej brudzenie teraz mam nastepna przerwe 7dniowa I znowu nie mam okresu przyznam ze raz zapomnialam tabletki ale wzielam na 2dzien nie wiem cootym sadzic bo mam pcos I chciala bym miec 2dziecko mieszkam w UK I na czwartek mam na usg ale zastanawiam sie czy jak nie bedzie okresu czy zaczynac tabletki napiszcie czy ktos tak mial