Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja.25.

NA BASEN Z NIEMOWLAKIEM. ZA I PRZECIW. Wasze doświadczenia.

Polecane posty

Mój synek ma teraz 10 i pół miesiąca. Od zawsze chciałam zabrać go na basen. W mojej miejscowości jest tylko jeden kryty i po pierwsze wiem, że jest tam woda chlorowana, a po drugie - jako, że jest jeden - uczęszcza tam sporo osób. Z tych właśnie względów, jako, że synek zawsze wydawał mi się za malutki nie zdecydowałam się jeszcze pójść. Poradźcie mi czy mogę ez obaw tam iść, czy czekać np. na dzień w którym wymieniają wodę:o , no i jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia to powiedzcie mi czy warto:)? Z góry dzięki za dyskusję.

Czyli, że żadna mama z niemowlakiem na basen nie chodzi:P Więc nie jestem do tyłu hehe.

Gość trzy wiśnie
Ja chodze z córeczka od miesiąca, a córcia nasza ma w tej chwili 4 m-ce, przy czym u nas jest specjalny basen dla dzieci z wodą ozonowaną czy jakoś tak... super sprawa, nasza mała w ogóle sie nie boi wody, a pani instruktor pokazuje super ćwiczenia, które mają na celu lepszy rozwój maluszka :) pozdrawiam!

Gość żaląca się mama
my właśnie skończyliśmy 10cio zajęciowy kurs pływania dla niemowlaków a ty się zastanawiasz czy zabrać małego? basen to coś wspaniałego dla rozwoju malca :)

Ale autorka pyta o zwykły basen a nie specjalny dla maluchów http://babyonline.pl/wychowanie_pierwszy_raz_artykul,4701.html?print=1 \"Kiedy zaplanować pierwszy raz na basenie? Na basen ozonowano-chlorowany można zabrać dwumiesięczne niemowlę. Gdy woda jest tylko chlorowana, należy zaczekać, aż dziecko skończy pół roku. W dużym basenie bez ryzyka przemarznięcia może kąpać się dopiero czterolatek. Nawet w takiej sytuacji zalecamy jednak korzystanie ze stroju z pianki, który chroni przed szybkim wychłodzeniem\"

Gość trzy wiśnie
catarinko 71 w drugiej wypowiedzi autorka stwierdziła, że "Czyli, że żadna mama z niemowlakiem na basen nie chodzi Więc nie jestem do tyłu hehe" dlatego się wypowiedziałam...a to, że my chodzimy na basen specjalny dla mluszków to już inna sprawa

trzy wiśnie--> Mi chodziło o wypowiedź \"żalącej się mamy\" bo jej post brzmiał tak jakby nie zauważyła że autorka pyta o zwykły basen:)

ja chodze z coreczka od 3 miesiaca zycia:) Mala od poczatku szaleje z radosci:D Bardzo polecam, tylko zeby basenik byl czysty, bo moja mala sie raz juz jakiegos dziadostwa nabawila:(

Gość a pomyślałaś że taki
maluch wypróżnia się gdzie i kiedy popadnie? Inni nie mają ochoty pływać z gów...

Gość a pieluszki do pływania są nie
od dziś w sprzedaży.Nie wypowiadaj się jak nie masz o tym pojęcia

Mój synek jak skończył 7 miesięcy zaczęliśmy kurs na zwykłym basenie. Super sprawa. Mały dobrze znosił. Po kilku miesiącach kursu mąż sam juz był z małym na basanie i synek dobrze to znosił. Polecam, ale może najpierw zasięgnij instrukcji aby dziecko się nie wystraszyło.