Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fistaszkowa Lolaaa

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Fistaszkowa Lolaaa

A wiec tak mam cere tradzikowa ogólnie duzo przebrwien po krostkach bo pryszczy ju mam mało cera raczej mi sie nie przetłuszcza zawsze mam problem z dobraniem fluidu przewznie kupuje te 20 zeta takze sie nie dziwje i teraz sie chciałam spytac czy któras z was uzywała tego fluidu z dax'" Dax Cosmetics - Cashmere Lifting - Make Up" http://www.raan.istore.pl/sklep ,1846,,,03,,pl-pln,580993,0.html czy on jest dobry i czy warto go kupic z gory dziekuje za odpowiedzi ::*:*:*:*

Gość Moj rozmiar stanika to D
Dziecko naucz sie pisac !! Tyle byków !Pryszczata mordo !!

Gość kololo
:):):):):):):):):):):)

eznadziejna walka z młodzieńczym trądzikiem spędza ci sen z powiek? Zmień dietę - radzi na łamach najnowszego numeru tygodnika "New Scientist" amerykańska biolog Loren Cordain. Jej zdaniem pryszcze na twarzy to wynik spożywania wysoko przetworzonych węglowodanów, czyli mówiąc prościej - białego pieczywa, makaronów, a nawet zbożowych płatków śniadaniowych. Panią biolog zastanowił fakt, że trądzik młodzieńczy to zmora nastolatków z krajów wysoko rozwiniętych. Nie znają jej na przykład młodzi mieszkańcy Papui Nowej Gwinei, nie znali również Eskimosi, dopóki nie zakosztowali współczesnej cywilizacji. Jaki jest związek pomiędzy - na przykład - jedzeniem bułek, a pryszczatą cerą? Okazuje się, że w procesie przetwarzania żywności rozpadają się długie łańcuchy węglowodanowe i powstaje skrobia. Do jej przetworzenia organizm produkuje dodatkowe porcje insuliny i podobnego do niej hormonu. To z kolei prowadzi do zwiększenia ilości męskiego hormonu odpowiedzialnego między innymi za stymulację pracy gruczołów łojowych skóry. Pory skóry zatykają się od nadmiaru tłustej wydzieliny i powstaje idealna pożywka do rozwoju bakterii.