Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biała orchidea

DO OSÓB Z DUŻYM TRĄDZIKIEM

Polecane posty

Hej, pewnie Ci co to czytają wiedzą co to znaczy wstydzić się z powodu okropnej twarzy. Ja też tak mam, miałam... Chciałąbym napisać tylko parę zdać, bo tematów o trądziku jest wiele...Mam trądzik grudkowo-ropny, takie podskorne wielkie bomble, ktorych nie da się w żaden sposób wycisnąć. takie ktore siedzą tygodniami... stosowałam antybiotyki doustne( tetralysal, unidox), hormony ( diane, yasminelle) milion maści i antybiotyków zewnętrznych (clindacne, acne derm, aknemycin plus, isotrexin, zineryt, akneroxid, brecoxyl i wiele wiele innych) i pomocnicze typu( maść ichtiolowa, tormntiol) Efekt? Troszkę podziałąło, ale skóra była tak zmęczona....masakra....czerwona skora z mniejszymi pryszczami...ale wciąż pryszczami. MaKIJAŻ WCALE NIE ZAŁATWIA SPRAWY, WRECZ ODWROTNIE. Pryszczata twarz przykryta tapeta wyglada okropni. A nie mam już 15 lat...mam 25 a w pracy jakoś trzeba wyglądać. Stało się tak, że zachorowałam. Leżałam w łóżku, dostałam mega doła, Stwierdziłąm ze te wszystkie leki SĄ BEZ SENSU! Miałam zacząć brać IZOTEK, ale po chorobie dopiero... Przestałam stosować wszystkiego!Bo nie widziałąm juz w tym sensu.... Jedynie...sudocrem, masc cynkowa...i co dwa dni cebula, okłady.... I tak dwa tygodnie. Skóra odżyłą, a pryszcza zaczęły sie goić. Wciąż biore hormony, bo trądzik mam hormonalny pewnie, likwiduje przyczyne, a skutki leczę naturalnie....staram się nie ejst slodkiego, ostrego, choć dieta mimo ze wazna u mnie tak na prawde nie wplywa w wiekszym stopniu na nasilenie tradziku. Co ma wyjsc to wychodzi.....tradziku obecnie nie mam w ogole. Wczesniej przez rok bylo mega katowanie twarzy co miesiąc nowym to wynalazkiem..... do tych ktorym rece opadaja....może spróbujcie tak jak ja...nic Wam nie szkodzi.... zobaczymy co bedzie u mnie dalej...teraz poki co wiem jedno, dawno nie mialam tak gladkij twarzy,...walcze jesczze z przebarwieniami.

wystarczy dietę zmienić Właściwa dieta sposobem na trądzik Beznadziejna walka z młodzieńczym trądzikiem spędza ci sen z powiek? Zmień dietę - radzi na łamach najnowszego numeru tygodnika \"New Scientist\" amerykańska biolog Loren Cordain. Jej zdaniem pryszcze na twarzy to wynik spożywania wysoko przetworzonych węglowodanów, czyli mówiąc prościej - białego pieczywa, makaronów, a nawet zbożowych płatków śniadaniowych. Panią biolog zastanowił fakt, że trądzik młodzieńczy to zmora nastolatków z krajów wysoko rozwiniętych. Nie znają jej na przykład młodzi mieszkańcy Papui Nowej Gwinei, nie znali również Eskimosi, dopóki nie zakosztowali współczesnej cywilizacji. Jaki jest związek pomiędzy - na przykład - jedzeniem bułek, a pryszczatą cerą? Okazuje się, że w procesie przetwarzania żywności rozpadają się długie łańcuchy węglowodanowe i powstaje skrobia. Do jej przetworzenia organizm produkuje dodatkowe porcje insuliny i podobnego do niej hormonu. To z kolei prowadzi do zwiększenia ilości męskiego hormonu odpowiedzialnego między innymi za stymulację pracy gruczołów łojowych skóry. Pory skóry zatykają się od nadmiaru tłustej wydzieliny i powstaje idealna pożywka do rozwoju bakterii. źródło: Właściwa dieta sposobem na trądzik, RMF FM http://www.zdrowezywienie.yoyo.pl/articles.php

co do diety, to podchodzę do tego sceptyczne.... ale prawdą jest, że odpowiedzialne za trądzik w kazdym wieku moga być hormony... gdy ktoś dorasta (12-17 lat): hormony szaleja gdy ma ktoś lat 25-30 : trądziku młodzieńczego mieć nie powinien, ale jednak twarzy ladnej nie ma...i też tu są winne hormowy, głownie podwyższony poziom testosteronu lub androgenów. A to wytłumaczenie dlaczego się podwyższają jest calkiemm sensowne...czyli co? ja faktycznie ostatnio jem tylko ciemne pieczywo...

Gość ljkkaksjdj
O RANY! myjesz buzie mydłem? naruszasz strukture ochronna skory, podnosisz jej ph (mydlo jest zasadowe a skora ma lekko kwasny odczyn ok 5,5 ph), wysuszasz ją -co paradoksalnie prowadzi do wzmorzonej produkcji łoju przez skóre (bo tak się broni) i skóra jest jeszcze bardziej tłustsza, a pory sie zatykają. Radzę Ci kupić sobie łagodny żel myjący, co dobrze oczyści, ale nie wysuszy (nie bedzie twarz sciagnieta)

nic sie nie zatyka, nic sie nie przetluszcza. sudocrem natluszcza...mydlo oczyszcza. moze i ma odczyn zasadowy ale wplywa na mnie lepiej niz wszystkie kosmetyki ktore wczesniej stosowalam, podnies głowke go góry i zobacz czym mylam wcensiej ( jeden post w gore)

Gość misiulkaaa17**
osob7y z tradzikiem w zadnym razie nie powinny urzywac kremow natluszczajacych tylko nawilzajacych!!!a takie sa zazwycczaj tylko w aptekach na recepte i do zrobienia!!!!po nich nic sie nie dzieje!!!tylko nawilzaja zero zaskorniakow ani nowych krost ja za taki place 25zl:)i jest super...a mycie cery tlustej mydlem to szalenstwo!!!zele oczyszczajace do tego bardzo delikatne!!!!!

musisz tylko rozróniż ze ja nie mam 17 lat. nie przetłuszcza mi się skóra, trądik jest wynikiem czegoś źle pracującego wewnątrz. stosowałam apteczne żele i gówno za przeproszeniem dawały. ciekawa jestem tego kremu, który masz z apteki, jaki ma skład?

Gość ljkkaksjdj
ja myjac buzie mydlem zrobilam sobie jeszcze gorsza masakre xD przynajmniej trzeba ztonizować po umyciu mydlem... i w zyciu sudocremu bym nie nalozyla tak samo jak pasta cynkowa jest on na wazelinie. uzywalam pare lat temu pasty cynkowej -pierwsze co zakupilam w aptece na pryszcze majac 15 lat i jeszcze gorzej mi sie to babrało xD tez mam pryszcze bolące gule za nic nie do wyciśnięcia wypelnione ropa -tzw cysty. takie rzeczy to przypalam kwasem, uzywam zelu myjacego ktory nie wysusza, czasem krem nawilzajacy jak po kwasach mi sie skora przesuszy, i jest O.K. tylko od czasu do czasu tworza sie te cysty. to pewnie sprawy hormonalne... a niechce syntetycznych hormonow przyjmowac, bo jak sie naturalnie nie ureguluje organizm to pozniej jak sie przestanie je przyjmowac to jeszcze wieksza popa bedzie xD na przebarwienia polecam skinoren albo zluszczanko kwasami...

Gość a wy jaki macie sposob na
TRADZIK

ja milem b ciezka odmiane tradziku,ale sie chyba zniej wyleczylem...ale to nie bylo latwe...a sprawca tego cudu byl lek zwany IZOTEK... Pozdrawiam

Gość uwielbiam jak ludzie czytaja
ze zrozumieniem. Autorka napisała ze też miała brać IZOTEK. Ale nie wzięła. Czyli zna ten lek....

Gość szybkoiskutecznie
mnie nie stać na kurację isotekiem, a do tego skutki uboczne przerażają! ale....udało mi się uspokoić trądzik..punktowo stosuję maść cynkową, a całą twarz po umyciu żelem antytrądzikowym smaruję mleczkiem dardia. zawiera mocznik i to może ten składnik sprawił, że moja skóra wygląda lepiej..tak już od 2mies i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona

Gość ja tez stosowalam
punktowo masc cynkowa, ale od jakiegos czasu nie mam czego smarowac :) odkad pije bratka dwa razy dziennie, tyle rzeczy stosowalam przez lata i nic nie pomoglo, a zwykle ziola mi pomogly.

nie czytalem wszystkiego:P temat i w sumie to tyle kilka wypowiedzi,,, no i napislaem,ze IZO mi pomoglo i to bardzo...moze i ma skutki uboczne,moze bede je odczuwal w przyszlsoci moze jzu wcale,ja nie mialem az tak wielu skutkow ubocznych,a na pewno nie mialem b negatywnych...