Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcinkowa-mama

NOCNIK

Polecane posty

Gość marcinkowa-mama

Potrzebuję pilnie pomocy. Jak mam nauczyć mojego 2,5 rocznego synka wołania na nocnik? Jak na razie siusiu ani kupka w majtkach WOGÓLE mu nie przeszkadzają :(

Gość sam nie zawoła
Musisz sama go posadzić co jakiś czas na nocnik i przypilnować żeby zrobił

Gość halina z młyna
kup mu jakis fajny nocnik moze z melodia :) troche spaprałas sprawe moj syn juz jak miał 10mcy sikał na nocnik. Napewno nie zmuszaj , ja kupiłam nocnik i przez pewien okres sluzył jako zabawka :P pozniej sam zacza na niego siadac. moze sprobuj z nakładka na deske klozetowa i wytłumacz dziecku ze jest juz duze i ze moze korzystac z sedesu :)

Gość marcinkowa-mama
mój problem polega na tym, że mały nie boi się ani toalety ani nocnika. Sadzam go bez problemu. No właśnie..... Muszę go ciągle pilnować bo sam nie zawoła. A mam "nóż na gardle" i mały musi iść do przedszkola:(

usiądź na podłodze posadź go na nocnik i poczekaj aż zrobi potem pochwal pod żadnym pozorem nie pozwól mu zejść to może potrwać Znam osoby które siedziały po 3 godziny ale dwa razy wystarczyły i maluch już sam woła ps na jakich był pieluchach tetra czy pampers

Gość marcinkowa-mama
był na pampersach. Uczymy go od czerwca - pieluch wyłącznie na noc

Gość halina z młyna
nie mozna zmuszac dziecka do siedzenia na nocniku :O przeciez to nie jest kara :P Jak bedziesz zmuszac to mu sie bedzie zle kojarzył :O

spróbuj założyć tetrową na noc i zorganizuj ceratę na materac jak będzie miał mokro to nie będzie mu wygodnie Żaden nocnik z melodyjka tu nie pomoże mały musi sam musi do tego dojść

i tak każdy robi co mu sumienie podpowiada ale czy normalne jest kupować dla 3 latka pieluchy Trzymam kciuki

Gość do halina z młyna
nie paprała sprawy. Każde dziecko jest inne. Moja starsza córka w wieku 8 miesięcy sikała do nocnika, a w wieku 1,5 roku nie używała już w ogóle pieluch. Natomiast młodsza ma 2 lata i 4 miesiące i nadal nie rozumie o co z tym nocnikiem chodzi. Obie miały identyczną "edukację nocniczkową" a efekty są diametralnie różne. Dziecko musi do tego dojrzeć.