Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miaa22

JAK NATURALNIE PRZYCIEMNIĆ KOLOR WŁOSÓW????

Polecane posty

Gość Miaa22

zastanawia mnie jak mogłabym przyiemnic w naturalny sposób kolor moich włosów, nie chce stosowac farb ani szamponetek, bo po 1 szkoda pieniedzy a po 2 nie lubie sie w tym paplac. ma ktos jakies naturalne proozycje, moze jest jakis szampon na polskim rynku któy w naturalny sposób przyciemnia kolor włosów, lub tez jakies wyciągi z owoców itp. z góry dziękuje za pomoc :)

Gość abcdefghi
kupujesz kilo winogron wkładasz do beczki ugniatasz bogami aż bedzie sok wcierasz we wlosy i właala fiolet włosy :):P:P

Gość Miaa22
kiedy ja pytam na poważnie, nie chodzi mi tu o to zeby włosy stały sie odrazu czarne ale zeby troszke ciemniejsze :D

Gość wierząca i praktykująca
na ciemne włosy można dawać fusy z kawy, poprawiają ukrwienie skóry głowy, a do tego trochę przyciemniają Poszukaj sobie w necie

Gość Miaa22
spróbuję ;D ale te fusy to takie przegotowane ?? czy takie resztki??

Gość abcdefghi
henną sprobuj jeszcze do wlosow tyloko tez trza malowac wlosy heh

Gość mmmmmmmmmmmmmm
załac wrzatkiem liscie orzecha włoskiego, poczekac az wysygnie i wtedy nolozyc na włosy, ubrac czepeki trzymac na glowie kilka godz, kolor bedzie brązowy

Gość uuuuuuuuuuuuuuu
z lisci pokrzywy mozna ale niewiem jak

Gość Miaa22
a skad ja mam teraz liście orzecha wziąść?? maja byc takie swieże prosto z drzewa, takie uschnięte czy takie z apteki?? jeszcze jakies propozycje??

Gość Miaa22
podnosze :)

Gość dasdassa
nie liście orzecha, ale te zielone skorupki.. można też płukać włosy w korze dębowej (można to znaleźć w zielarskich)

Gość Miaa22
a moze mi ktos powiedziec mniejwiecej ile kosztuje taka kora dębowa?? to sie kupuje na gramy czy pakowane???

Gość Miaa22
... pisac :)

Gość kupujesz kore
juz gotową i zaakowaną, jest sypka. Koszt to około 2 zł i wystarcza na kilka uzyć, możesz kupic w takiej samej postaci pokrzywe i robisz mieszankę taką.

Gość Miaa22
i jak umyje tym czyms kilka razy włosy to jaki odcien uzyskam, cxałkiem czarny czy poprostu kilka tonów, no i czy to sie zmywa czy tak jak farba????

Gość zależy jaki masz kolor
włosów, to się oczywiście zmywa, a efekt jest delikatny i za każdym razem mocniejszy. Na dobrą sprawę trudno zauwazyc róznice gdy za każdym razem kolor sie zmienia nieznacznie. Inni zauważą pewnie. Ja miałam wlosy bardziej kasztanowe, taki żywy i ładny kolor, ale nie chcialo mi się póxniej z tym bawić. Weź do tego celu stary recznik lub jakiś ciemny bo plamy z kory nie puszczają, więc ostrożnie z ubraniem

Gość Miaa22
w aptece jak mam o to poporoscic: szampon z kory????

Gość nie w aptece a w sklepie
zielarskim i nie o szampon z kory a o korę dębu. Musisz gotowac wode z ta korą i odcedzić, wtedy masz wywar do płukania włosów po myciu

Gość cytrynka i miód
ja mam korę dębową w domu - taka w torebce z zielarni, koszt 2,70 ;P

Gość Miaa22
i jak sie to przygotowywyuje??

Gość pomocniczka
poprostu wrzycasz do szklanki ok pół jej tej kory zalewasz wrzątkiem póżniej parzysz pół godziny pod przykryciem , czekasz aż ostygnie ji nalewasz na włosy i czekasz 15 min. lub tą chłodną mieszanke mieszasz z białkiem jajka i kilka kropel cytryny ktra da blask włosom i nakładasz to jak maseczke na włosy i czekasz :P TYLKO TEJ CYTRYNY NIE ZA DUŻO BO CYTRYNA NIE TYLKO DAJE BLASK ALE TEŻ DELIKATNIE ROZJAŚNIA A TEGO NIESZCESZ !!!! A JA DAM JESZCZE TAKI SPOSÓB OLEJEK RYCY NOWY UBIJASZ Z BIAŁKIEM JAJA KURZEGO I NA WŁOSY NA 30 MIN NAKŁADASZ

mozesz uzyc kazdego ziela,z tych ktore przyciemniaja wlosy.rob plukanki tymi ziolami tzn naparz najpierw a potem tym splukuj wlosy po kazdym myciu.