Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0000000000000000000

Doradźcie, proszę!!!!! co ja mam teraz zrobić?????? eh, życie............

Polecane posty

Gość 0000000000000000000

zawsze marzyłam żeby mieszkać w mieście... choćby na obrzeżach... aby nie na wsi. Teraz pójdę do liceum i wyobraź sobie, że jestem b. dobrą uczennicą, ale jak pisałam mieszkam na wsi i najbliższe liceum w małym mieście jest odemnie oddalone o jakieś 12km. I jeszcze w nim jest strasznie niski poziom nauczania podobno. Inne jest w innym mieście oddalonym o jakieś 18-20km ale tego miasta wogóle nie znam... rzadko tam bywam bo na dodatek nie mamy w domu samochodu... wogóle mało znam okolicy, mało świata... bo nie mamy samochodu. Rodzice są już starsi (mama 49 i tata 56 lat) mama nie chce jeżdźić bo się boi a tata uważa, że jest już za stary i nie te lata. Autobusy u nas są rzadko. Ja wracam ze szkoły codziennie po 15 i jestem padnięta całym dniem na głowie lekcje i nie mam czasu się szlajać po mieście. Tak więc boję się do tego troszkę większego miasta (jakieś 15tys.ludzi) iść, bo mogę się zgubić... a i tu poziom pewnie nie jest za dobry. poza tym dojazd autobusami pewnie będzie drogi bo tyle km dziennie kosztuje. w tym większym mieście mam dalszych ciotkę i wujka ale nigdy nie wyprowadzał się na tak długo w domu. boję się że mi będzie brakować rodziców (Wkońcu mam dopiero 15lat) i nie odnajdę się w nowym domu, nowych ludzi, że będę samotnie spędzać wieczory, bo ci wujkowie są bardzo zapracowani. kurcze ja to mam życie.... a mogłam się urodzić w mieście.... wtedy wszystko byłoby łatwiejsze...

a ja mieszkałam w mieście i zawsze mażyłam o wsi -spełniło się .. nawet więcej -nad samiuteńkim jeziorem mieszkam :-D Kocham moją wiochę 😍

Gość i sądzisz że mieszkając na
obrzeżach miasta miałabyś bliżej do dobrego liceum? Mieszkam w Warszawie i do szkoły miałam 15 km. Tyle, że dojazd lepszy niż ty...

Gość 0000000000000000000
chciałabym trafić do dobrej szkoły i martwić się tylko ocenami a nie tym co u rodziców i czy sama sobie poradzę... umiem podgrzać jedzenie, przygotować proste potrawy, umyć, sprzątnąć, uprać, upiec. Ale mam niską samoocenę i boję się że to jeszcze za wcześnie, że sobie nie poradzę bez rodziców, że jestem za młoda. Boję się że mi będzie bez nich ciężko. CAłY TYDZIEń U WUJKóW A DO RODZICóW NA WEEKEND TYLKO... nie wiem co robić.... pomocy..... :(

Gość 0000000000000000000
Ale mi nie chodzi o jakieś miasto co ma rozciągłość 50km tylko takie mniejsze raczej. Zresztą nie znam się na skali przypisywania

Gość 0000000000000000000
upupup