Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patsi_18

OBCINANIE USZU PSOM!

Polecane posty

Gość piotrek569
pytanie bylo inne to na ch... piszecie swoje zdanie co o tym sadzicie a ty kolezanko nie zwracaj uwagi na tych.............

Gość Sir DEVIL
trzeba było sztucznej rasy nie robić która cierpi z powodu długości uszu Porównujecie jamnika i spaniela a to naturalne rasy. Każdy dobry lekarz powie że robi się to dla psa żeby na starość nie cierpiał a nie dla was bo jest bez uszu groźniejszy

Gość a swistak na to niemozliwe
Cierpiec na starosc bo ma nieprzyciete uszy ? Ciekawe bardzo ciekawe

Gość autorka tematu juz zajarzyla
ze pies to zywe stworzenie. Tam nizej pisala jakas pojebka, ze swiadomie okaleczy swojego psa i ma w du.pie co inni o tym sadza. Tacy ludzie po prostu powinni kupic sobie psa takiej rasy, zeby nie bylo mu co obcinac, zamiast narazac zwierzaka na bol dla wlasnego chorego kaprysu. A tak w ogole im tez cos powinni uciac zeby nabrali rozmumu. Poniewaz w zyciu wszystko wczesniej czy pozniej wraca, to na pewno tak sie stanie, moze to bedzie operacja a moze wypadek...

Gość ASUAN
Nie słuchaj tych bandy pacanów. Faktycznie obcinanie uszy jest juz mniej popularne lecz jak wiadomo przodkowie według standardów mieli obcinane uszy, po to by wyglądały one groźnie a nie jak burek z podwórka, a jesli ktos chce tego psa kupic jako pupilka dla dzieci to dopiero ma niepokolei. Ludzie te psy są psami pasterskimi i nigdy nie wiadomo co mu strzeli do głowy w czyjejs obronie. Po 2 takiego psa trzeba szkolic bo inaczej nie zapanujecie nad nim w krytycznej sytuacji. I w innych krajach tak jest. Poprostu Polska jest zacofana to raz. a po 2 tutaj Amstaff nie jest uznawany jako rasa więc czy obcinac uszy czy nie decyduje tylko własciciel. Nie ma wytyczonych ściezek z postępowaniem z tymi psami w Polsce. Jedno co wiadomo nie uczyc ich zabiajc:) Najlepiej jak do 5-7 miesięcy obetniesz uszy a ceny to już indywidualna sprawa i dogadanie się z weterynarzem. I nie martw się jak piesek jest mały to nawet nie zapamięta tego bólu....jego poprostu będzie drazniło to przez jakis czas. Jestem hodowcą w Stanach i tam własnie są takie standardy.

Gość Ewelllla
Mój amstaff ma uszy , nie chciałam go okaleczać i zadawać dużo bólu w imię jakiejś mody. :-)

Gość ghhhkkkkj8
że to jest zakazane, to już było, ale dodam jeszcze, ze jest to równiez niemodne!

Gość ngfjhghj
kurwa ciecie jebane zadala pytanie ,jak niewiecie to na huj sie wpierdalacie w temat trole ulomne siedzicie cale dnie na necie bez zycia prywatnego i dopisujecie,dziewczyna ma pytanie i oczekuje odpowiedzi a nie jakis zajebanych krytyk ,niewiesz niewpierdalaj sie!!!jebac takich ułomów!!!

Gość wy jestescie poj*****
ludzie wiekszosc z was jest poj**ana dziewczyna probowala sie dowiedziec gdzie takie cos sie robi a wy wszyscy do niej z morda nie trezba bylo sie klocic tylko podac jej rozne adresy ;p

Gość Nyuu
Ktoś tutaj błysnął, że jamnikom kopiuje się ogony... hmmm... pierwsze słyszę ;P Jeśli zaś chodzi o resztę to obłuda ludzka nie zna granic... biadolenie, że kopiowanie to znęcanie się nad zwierzęciem, że ono straszliwie cierpi przez to etc etc... a ile psów cierpi na łańcuchach metrowej długości? Ile umiera bez wody i jedzenia pilnując obejść? Ile wykańcza się w schroniskach i pseudohodowlach...? Słyszał ktoś o takim zabiegu jak trymowanie? Polega na wyrywaniu włosów... i to nie jest zabronione? Przecież to też boli... i to w imię czego taki zabieg? Ano w imię tego, że "strzyżenie wydelikaca okrywę włosową ras szorstkowłosych"... A kto wie iż z medycznego punktu widzenia psa starczyłoby szczepić na wściekliznę co 2-3 lata? Że częste szczepienia mogą wywoływać tzw. mięsaki poszczepienne...? Obłuda... najlepiej uczepić się kopiowania...

Gość Ahtung
Moja babcia ucieła ogon Persowi

Gość Worzonko
To co mam kurwa lumpy z kundlem chodzic piesek ma wygladac z charakterem a co do łba to ty se kurwa obetnij lamusie !!!

Po je ba lo?!?!?! ja pier do le to jest chore idz sie leczyc do psychologa i niech Cie zamkna i zabronia Tobie zwierzat trzymac !!!!!!! masakra!!!!!!!!

Gość amstaffka
Ja mam 3 amstafy i każdy ma obcięte i to kazdy w innej klinice i jakos nie było z tym problemu . powinno sie im obcina uszy bynajmniej dlatego ze sa bardzo ruchliwe i powinno sie to robić ja nie widze w tymj nic złego ;p

Gość ziga19
Lanie macie nasrane w tych glowach.Dziewczyna kulturalnie pyta sie o rade a wy odrazu jak cholota spoleczna jedziecie po niej. Widac wasz poziom intelektualny BARANY !

Gość motylek2266
„PROKURATOR, nr 3 - 4 / 2009 r. Kwartalnik Stowarzyszenia Prokuratorów Rzeczypospolitej Polskiej . Obcinanie psom uszu, a także skracanie im ogonów to zabiegi niezgodne z prawem i karalne na podstawie przepisów ustawy o ochronie zwierząt. "...stwierdzić trzeba, że kopiowanie uszu psom, skracanie im ogonów czy też pozbawienie możliwości wydawania głosu oraz usuwanie pazurów i zębów itp., co prawda ma charakter zabiegów chirurgicznych, jednakże są to zabiegi niezgodne z prawemi karalne na podstawie przepisów ustawy o ochronie zwierząt, ponieważ nie mają nic wspólnego z ratowaniem zdrowia lub życia zwierzęcia. Ich celem są jedynie względy estetyczne i interes finansowy właścicieli oraz lekarzy weterynarii."

Gość kaszebe
http://www.elblag.policja.gov.pl/?m=1&i=6860 cyt.: Art. 35. 1. (8) Kto zabija zwierzę z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4 albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Art. 5 powołanej ustawy stanowi, iż KAŻDE ZWIERZĘ WYMAGA HUMANITARNEGO TRAKTOWANIA, przy czym definiuje to pojęcie (w art. 4 pkt 2) jako traktowanie uwzględniające potrzeby zwierzęcia i zapewniające mu opiekę i ochronę. Natomiast - w myśl ustawy - niehumanitarne traktowanie zwierząt jest wyraźnie zakazane Jako jeden z wielu przejawów niehumanitarnego traktowania zwierząt ustawodawca wymienia znęcanie się nad zwierzętami, przy czym w tym zakresie ustala ustawową definicję tego pojęcia. Za znęcanie się nad zwierzętami uznaje zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności m.in.: - umyślne zranienie lub okaleczenie zwierzęcia, niestanowiące dozwolonego prawem zabiegu (art. 6 ust. 2 pkt 1), a także - dokonywanie na zwierzętach zabiegów i operacji chirurgicznych w sposób sprawiający ból, któremu można było zapobiec (art. 6 ust. 2 pkt 8). Natomiast przepis art. 27 ust. 1 brzmi: -„Zabiegi lekarsko-weterynaryjne na zwierzętach są dopuszczalne dla ratowania ich życia lub zdrowia oraz dla koniecznego ograniczenia populacji i mogą być przeprowadzane wyłącznie przez osoby uprawnione.

Gość pitt bull
ja jestem za zeby tej rasie obcinac wszystkim psom i suko ale z tej rasy a ci co tego nie uwazaja to g...owno sie znaja i maja jakies jamniki zamias normalnego psa

Gość makaronjajeczny
pitt bull, ucinać psom uszy i ogony ale tylko wtedy gdy właściciela pozbawia się jaj...:p To tak.

Gość hihihity
amnie sie podobaja bardziej te z obcietymi. poboli poboli i przestanie.....

Gość amstaFa
Jezu, ludzie, Wy jestescie jacys nienormalni!!!! Dziewczyna zadała proste pytania: " Gdzie można obciąć uszy i do jakiego wieku" a tu sie zebrało pare kretynów którzy tylko na nią naskoczyli... Jak nie znacie odpowiedzi na jej pytanie to sie nie wypowiadajcie!!! Nie wiem jak innych, ale mnie takie coś wk***ia, bo zakłada sie tu temat i zadaje pytanie po to zeby ktos udzielił na nie odpowiedzi a nie sie wymądrzał i i jeszcze obrażał. To jest jej pies, tak? Wiec czy obetnie mu uszy czy nie zalezy tylko od niej... Poza tym kiedys bylo to legalne, wiec co sie nagle teraz tak oburzacie?? ;/

Gość adaaadasdasdads
proponuje tobie uszy odciac, glupia cipo na co ci taki pies jak masz go tak ranic,

Gość byk.ortograficzny
Kobitka lubi przyciąć pieska, a ja lubię pobzykać sobie laseczki które obcinają pieskom uszki. Wolno mi?

Gość Łysy
1 poscik jest z 2008, odpisuje po 3 latach, bo widze ze nie padla poprawna odpowiedz. Specom od podwórkowego marketingu psami podziekujemy. Gowniarze piszecie bzdury na necie, to co ja teraz powiem to bedzie pewniej wiecej warte po 3 latach niz " kurwy i chuje " ze wczoraj. Najgorsze co psa moze spotkac podczas jakiego kolwiek zabiegu to narkoza, psy sa wrazliwe i niestety to pada na nie. Nie jestem psyhologiem, ani chirurgiem ale wiem ze obcinanie uszu to standardowy zabieg od poczatku tej rasy. Pozdrawiam Pana z Ameryki co ma hodowle:) Na koncu dodam iz bylem na PROFESIONALNEJ hodowli Amstaffów, i widzialem jak sztab lekarzy ogladalo szczeniaki co miesiac stwierdzajac wszystko, razem z tym iz mlodym nie bawem trzeba przyciac uszka. Autorka zostala tylko zbluzgana i nic sie nie dowiedziala w 3 lata..to tylko swiadczy o zrozumieniu tematu. Aby takie cos sie nie powtarzalo, proponuje Pani jak i innym, pisac ,ze chcecie odpowiedz a nie filozofie mlodocianych krytykow od psiej anatomii, oraz kynologii. Co do ciecia ogonkow, to nie wiem jaki to ma miec cel ale rowniez praktykowane. Pozdrawiam i zycze zdrowia Pani jak i Pieskowi. Łysy.

Gość bunga_tunga
Nie ma co przesadzać, pies to jest tylko pies. Poczytajcie jak tego gościa porąbało. www.kopiowaniepsow.pl

Gość kamillshien
obcinanie (kopiowanie) uszu jest w Polsce zakazane od 1997r. Dokładniej ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. z dnia 23 września 1997 r. z późniejszymi zmianami). Obcinając uszy wet łamie prawo i może stracić prawo wykonywania zawodu (czego mu życzę) a właściciel psa może zostać skazany na grzywnę lub areszt za znęcanie się nad zwierzętami.

mam american staffordshire teriera i ma od małego obcięte uszy, gdyby nie to była by szyta bo miałem 2 psy i jak to w rodzinie są spięcia teraz będę mieć cane corso i szukam weterynarza, który podejmie się kopiowania uszu. Chcę zaoszczędzić na szyciu uszu psa, ponieważ każdy mój znajomy ma psa i bawią się one grupami...i często zdaża się tak, że np. przez przypadek jeden szarpnie drugiemu przez przypadek ucho. A jak pies ma obcięte uszy to nie ma takiej możliwości i ryzyko jest mniejsze ;]

Gość kuba Łódź
wszystko jest si ,kopiowanie uszu zabronione ,ale czy ktos Wam mądrale powiedzial ,ze pies z przyciętymi uszami ma mnie problemow zdrowotnych ? zero grzybicy ,zero bakterii ,zero świerzba ,k...wa pajace podpytajcie dobrego wtereynarza to wam powie ,a psa obcięcie uszu boli tyle co przekłuwanie nosa czy ucha czy pepka , najmniej wrażliwa na ból chząstka u psów ,porażka jaka niewiedza tutaj panuje odnosnie ogona jest jeszcze prostrza sprawa bo jego akurat obcina się zaraz po oszczenieniu i tak jak piąte pazury u tylnyuch łap tak i ogon obumiera , ale widze ,ze tu sami z green peace ku...wa cioty chodzące . i jeszcze jedno pokaż mi jeden z drugim rottwilera dla przykładu z ogonem kótry wygrywa prestizowe zawody ??? nigdy !!!

Gość szwarus
wejscie sie wy kurwa oczasnijcie ! jak dziewczyna chce obciac uszy to niech obcina wiec albo odpisujcie na pytanie albo zamknijcie te dupy bo zygac mi sie chce jak czytam te wasze komentarze!!znalezli sie obroncy zwierzat ..a tak naprawde to pewnie nie macie co do miski wsadzic swoim pupila i nie dozywione chodza banda wiesniakow i pedalow !!!