Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroczka1986

Swędzi mnie całe ciało. Pomocy!

Polecane posty

Gość gość
A mnie swędzą nogi gdy założę rajstopy z lycrą.

Gość Perelko
Od 2 miesięcy swedzi mnie cale ciało drapie się aż do krwi . Co mam zrobić by przestało ???? Pilnie pomocy

Gość gość
to wątroba wyrzuca na zewnątrz i zrób sobie alat i aspat podstawowe badania i fosfataza alkaliczną

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli ma dolegliwości małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
A mnie zaczelo swedziec cialo, a wlasciwie tylko gorna czesc, gdzie dotykaly wlosy.. Farbowalam wlosy farba Loreal..i co? Po tyg skora glowy wrecz piekla, ze nie moglam nawet zwyklej wody uzywac, zeby z bolu nie zaciskac zebow..potem doszedl swiad szyi, gory plecow, ramion..i wysypywalo mnie co rusz nowymi wezlami chlonnymi za uszami, na glowie( tam, gdzie dotykaja wlosy)..Wezly sie wchlanialy, potem skora glowy zaleczyla sie i przeszlo w straszny lupiez..Nic nie pomaga, skora raz na jakis czas swedzi...,ale jesli chodzi o glowe to ciagle wymywa sie, tj kolor, bo nawet po uzyciu zwyklej wody leci brazowa woda...Masakra.. Mw 1 dzien wczesniej farbowalam wlosy mamie, tez Lorealem i ma to samo...Watrobe mialam badana, ona ma wyniki super a nadal swedzi...Masakra.. Zaden szampon nie daje rady..Dzis uzyje octu jablkowego, ponoc daje rade, jak sie sprawdzi u mnie- nie wiem. Ja, wysiadam...nigdy wiecej farb do wlosow, meczarnia..Biore kwas kaprylowy, czarnuszke, ostropest, pije sode z melasa...takze robaki mnie sie nie trzymaja, nie bola mnie jelita, zoladek etc...A zaczelo sie niewinnie...od pofarbowania wlosow....Ja, wlosy farbowalam niezmiernie rzadko, jednak moja mama ma farbowane 2 x w roku ,ale nigdy Loreal....I nigdy nie miala takich problemow...,poki nie uzyla tej wlasnie farby..Zaznaczam, ze nie byla to czarna farba a blond...Ja, mialam Loreal inny rodzaj a ona Loreal inny, jednak obie uczulily nas tak samo

Gość Kasia Z
mnie pomógł na uporczywe swędzenie też niewiadomego pochodzenia balsamOillan, przynosi natychmiastową ulgę

Gość Wanda Ea
Ja stosowałam Oillan na suchą skórę bo miałam właśnie bardzo wysuszoną, teraz jest o niebo lepiej.

Gość gość
w moim przypadku to właśnie balsam Oillan intensywnie natłuszczający w połączeniu z z mydłem natłuszczający daj***ardzo dobre efekty skóra jest elastyczna podrażnienia zanikają.

Gość Mika ZIE
Oillan ma super mydło natłuszczające, przynosi ulgę naprawdę

Gość kuczek
A czy Oillan dostępny jest w każdej aptece? W ogóle w aptece można to kupić czy gdzieś indziej?

Gość Miilena
Spróbuj zastosować serie oillan , preparaty te nawilżają skórę i nie uczulają . Odkąd stosuje preparaty oillan mam spokój z swędzącą skórą

Gość maryna12
Ja oillan stosuje dla dziecka w czasie kąpieli i po również. Moja mała ma bardzo wrażliwą skórę , tylko te preparaty pomagają.

Gość ryszardzik
maryna12 napisała, że oillan stosuje dla dziecka, a są np. preparaty przeznaczone wyłącznie dla dorosłych? Może pomogłoby na mój problem, nie wiem czego to kwestia, ale jak tylko lekko się spocę to przez jakiś czas swędzi mnie skóra, albo jak spod prysznica wyjdę to przez chwilkę czuję świąd - ale tutaj to chyba już kwestia kamienia w wodzie?

Gość gość
no to tylko nawilżanie ciała może pomóc i wszystko trzeba robić aby nie wysuszyć skóry teraz akurat jest ciekawa akcja promocyjna na produkty Oillan także na twoim miejscu zakupiłabym ich produkty

Gość Tamka8
Ile dziewczyny trzeba stosować ten Oillan żeby zobaczyć różnicę?

Gość Ilonka CC
Ja już za pierwszym posmarowaniem poczułam ulgę (mam takie nieprzyjemne swędzenia skóry przez sztuczne ubrania...) coraz trudniej znaleźć ciuchy z naturalnych włókien

Gość fooork
Mi bardzo pomógł żel z aloesem od Floslek

Gość Angelaba
Seria Oillan jest bardzo pomocna dla mojej skóry i jakieś konkursy fajne są.

Gość gość
zbadaj wątrobę pod kątem raka. Takie objawy jak swędzenie skóry całego ciała to może być objaw poważnych problemów z wątrobą.

Gość Jelka
Też wypróbowałam balsam Oillan i faktycznie swędzenie już prawie zniknęlo, a męczyło mnie długo

Gość ankela
Mam właśnie od jakiegos czasu problem ze skórą na głowie też, wypróbuje serię Oillan.

Gość tosia893
Niestety ciężko stwierdzić, co może być przyczyną tego, że swędzi Cię ciało. Swędzenie twarzy może oznaczać np. nużeńca, ale swędzenie całego ciała? Nie wiem i chyba nie pomogę. Udaj się do lekarza, a o nużeńcu przeczytaj na stronie Centrum Walki z Nużeńcem.