Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nalon32

piekny artykul a jeszcze lepsze komentarze

Polecane posty

Gość nalon32
mam na mysli "piekny":((((...widze,ze nas tutaj baaardzo uwielbiaja:((

Gość nom piekny...
skad jestes qw uk ?

Gość nalon32
mieszkam w Londynie...mam nadzieje,ze nie dlugo:)

Gość nom piekny...
ja tez juz chce stad ucekac:(

Gość Anglia nasza kochana
sami sobie sa winni....niech popatrza kto odwala najbrudniejsza robote? Ile jest angielek czy anglikow pracujacych w cafejkach , hotelach, restauracjach. Podaczas pobytu na Isle of Wight 5 lat temu, w naszym hotelu byly same angielki sprzatajace pokoje, i nie trudno sie domyslic ze hotel byl brudny i obrzydliwy ! A to ze ich najnizsza krajowa jest tak niska to tez ich wina. Jak by podniesli do 7.5 to ludzie zarabialiby ciut lepiej i rzad nie musialby doplacac. Gdzie jak gdzie ale w Londynie 5 cos na godzine to zart !

Gość Ludzie zapamiętajcie sobie
Polacy nie są imigrantami. Sami siebie poniżacie.

Gość nalon32
alze oczywiscie,ze jestesmy immigration moze doczytaj tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Immigration tam jest zawarty nawet fragment o immigration by country i o Polakach a to,ze jestesmy w EU nie zwalnia nas z nazwy "immigration", moze ty sie nie ponizaj...

Gość nalon32
ALE "Obywatelstwo Unii nie zastępuje obywatelstwa narodowego"- wiec jestesmy emigrantami tak czy inaczej

Gość Slownik se kup.
I sprawdz co to oznacza.

Gość czy to moze byc prawda
ale to ze polacy nie zarabiaja powyzej 27 tys nie oznacza ze kazdy przecietny brytyjczyk tyle zarabia. przeciez to kompletna bzdura - ze mna pracuja prawie sami szkoci a co za tym idzie maja tyle samo w kontrakcie co ja i daleko jest do 27 tys na rok....wiec niech nie gadaj bzdur a poza tym tak sie oburzaja o tych ktorzy zarabiaja minimum tylko ze jakby zaproponowali taka sama prace jakiemus bezrobotnemu brytolowi to by wolal z tylkiem siedziec na kanapie i dostawac kase od panstwa. i taka jest roznica bo Polak woli pracowac zamiast sciemniac w domu- a ze korzysta z opieki medycznej to chyba naturalne skoro placi podatki

Gość lorna01
ja zarabiam troszke ponad £27 k na rok i od 4 lat nie korzystalam z zadnej opieki NHS, natomiast co tydzien oplacam prywatny fundusz medyczny i zaloze sie,ze takich Polakow jest tez troche. Oczywiscie,ze wielu Brytyjczykow nie zarabia 27K i tak samo masz racje w tym, ze wielu z nich nie zgodziloby sie pracowac za te pieniadze i na tym stanowisku co immigranci.Brytyjczycy wola korzystac z benefitow niz isc do pracy..chory artykul i autor bardzo uprzedzony do emigracji:(

Że też chciało się komuś to odgrzebywać, artykuł i komentarze sprzed ponad 2 lat. Dajcie na luz.