Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serio pytam

Jestem na wózku-czy mam szanse na normalny związek?

Polecane posty

Gość serio pytam

Gość jagodaja
Jeśli jesteż mężczyzną to masz, jeśli kobietą to raczej nie :O

Gość ejbisi
Masz choc pewnie bedzie ci trudniej znalezc kogos. Ale za to jak juz go znajdziesz to bedziesz miec wieksza pewnosc ze jest z toba dla CIEBIE i ze to wartosciowy facet.

Gość ejbisi
A wlasnie, moze jestes facetem, jakos nie pomyslalam :P

Gość podobno to kolacja
Oglądałam kiedyś program tv dla osób niepełnosprawnych. I tam mówili, że z badań naukowych wynika, że mężczyzna na wózku ma większą szansę na znalezienie partnerki życiowej niż kobieta na wózku. Ale przecież każdy ma gdzieś swoją połówkę 🖐️ "Każda potwora znajdzie swego amatora" ;-)

Gość serio pytam
Ejbisi też tak właśnie sądze.Przynajmniej wiem,że nie będą się na mnie napalać puste tępaki...

Gość jagodaja
Nie każdy ma swoją połówkę. Nie ma jednakowej liczby kobiet i mężczyzn

Gość podobno to kolacja
W moim mieście jest taki bardzo fajny facet na wózku. Bardzo aktywny z niego człowiek, był nawet radnym w miejskiej radzie. Miał wtedy około 30 lat.

Gość serio pytam
Czy to świadczy źle o mężczyznach,że są niedojrzali emocjonalnie i są tchórzami?Może kobiety są odważniejsze?A może to także zależy od danego społeczeństwa?

Gość serio pytam
Bezedury nie mierz wszystkich swoją miarą...

Gość bezedury jak zwykle
totalna porazka :-0 w tekstach cienizna jakich malo :-0

Tu niemal każdy napisze Ci ''tak, masz szansę'' tylko pisząc to będzie miał na myśli , że masz szanse u kogoś innego, nie u niego ( piszącego) :(

Gość serio pytam
mp-30 to ma być tylko dyskusja.Na szczęście moje życie nie zależy od osób piszących tutaj chce po prostu znać opinie i nie mam zamiaru "umawiać" się z ludźmi stąd...

Gość WEZ TO NA SPOSOB
lstnieje wiele osob jak ty, o podobnych trudnosciach. jest wiele par, w ktorych dwie osoby sa w jakims stopniu niepelnosprawne...

Wg mnie facet ma. Kobieta już mniejsze... Mysle że to wynika po prostu z tego, że kobiety nie zwracają tak uwagi tak bardzo na wygląd. Szukają faceta z charakterem, poczuciem humoru, z cudowna osobowością. A faceci są prości, są wzrokowcami, wariują gdy robi im sie striptiz albo tańczy nad głową w samych pończochach i gorsecie. A takich i innych bodźców nie zapewni im kobieta niepełnosprawna. Oczywiście uogólniam!! W miłości nie ma reguł ;)

Gość podobno to kolacja
Ja myslę, że dla kobiet zawsze mniej ważny jest wygląd. A faceci są wzrokowcami i wiadomo pierwsze wrażenie ma jakieś znaczenie. Ale gdy ma się okazję poznać człowieka bliżej to i o uczucie łatwiej. Myslę, że tak samo jak z ludźmi bez wózka, na zdrowych nogach, najważniejsze jest by się nie zamykać w 4 ścianach. Trzeba wyjść do ludzi, by móc poznawać różnych - wtedy się kogoś spotka. Blisko mnie mieszka parę młodych osób, które widzę dośc często jak jadą gdzieś na swoich wózkach całkiem samodzielnie, bez pomocy. Mają takie fajne, jakieś nowoczesne te wózki. Az wzbudzają we mnie zainteresowanie te pojazdy, bo sama sporo jeżdżę na rowerze.

mp-30 - mów za siebie :o. Gdyby mój mężczyzna w wypadku przestał chodzić na pewno nie zostawiłabym go. Jakie to ma znaczenie? Ciągle byłby moim najlepszym przyjacielem i kochankiem. Kocham go za to jakim jest człowiekiem nie za to że ma dwie sprawne nogi!

Gość podobno to kolacja
A co do wzrokowości facetów to w tych programach dla niepełnosprawnych to nieraz pokazywali dziewczyny na wózkach, które potrafiły się naprawdę ładnie ubrać i o wygląd zadbać. Są takie zajęcia tańca towarzyskiego dla osób na wózkach - i tam niezłe laski z tych dziewczyn :-)

Gość SCUSATE PER FAVORE MA...
taniec towarzyski dla osob na wozkach :-( sorry, ale jest w tym jakas diabelska ironia :-0

Gość serio pytam
No bo właśnie o to chodzi,że ja jestem ładna.Zainteresowanie jest spore,ale nikt nie robi następnego kroku.To chyba faktycznie ze strachu.Wiem,że faceci są wzrokowcami,ale ja mam co pokazać ;).Nie będę ściemniać dla mnie też liczy się wygląd,nie mogłabym być z kimś kto by mi się choć trochę nie podobał.A takie gadanie,że nie każdy będzie miał szczęście w miłości to bzdury bo niby czemu miałby nie mieć?To już jest z góry ustalone?

Gość podobno to kolacja
A koszykówka dla osób na wózkach też ci się, głupcze, nie podoba? Niesamowici są ci sportowcy, a mięśnie to mają takie, że niejeden mięczak na dwu zdrowych nogach może im pozazdrościć :-) Człowiek jak się potrafi uporać sam ze sobą i z własnymi obawami to potrafi góry przenosić. Zawsze trzeba wyjsć do ludzi i nie zwracać uwagi na głupców.

jasne że nie jest z góry ustalone. Jeżeli ktoś ci się kochana spodoba to walcz o niego. Nie uciekaj. Nie jesteś gorsza, bo jeździsz na wózku. Na pewno jesteś wartościowym człowiekiem, pozwól to dostrzec to mężczyznom ;) Trzymam kciuki, żebyś odnalazła księcia z bajki :)

Gość ale jej ktos
faceci sa mniej odpowiedzialni. boja sie, ze bedziesz ich ograniczac. do tego sa wzrokowcami i wozek moze im troche zaburzac obraz. ale mysle, ze sa jeszcze na tym swieci fajni goscie tylko na takich trzeba dluzej czekac.

Gość podobno to kolacja
Tak sobie wyślę, że czasem jakby Cię jakiś przypadkowy chłopak wnosił na rękach do autobusu albo po schodach to i się zakochać może :-) Pozwól sobie pomagać, miej jakieś ciekawe hobby, nie stroń od ludzi to partner też się znajdzie.

witajcie idealisci pierdolety opowiadacie,zycie z niepelnosprawnym to ciezka rzecz,dzwigaj chlopa 100kila z wozka po schodach i wogole sie poswiec ciezko jest ja to mysle,ze jezeli pozna inna "niepelnosprawna" to ma szanse,moze kogos kto go pokocha

Gość podobno to kolacja
A ten facet na wózki co u nas był radnym to sobie za punkt honoru postawił walkę z barierami architektonicznymi w mieście. I dobrze mu to idzie :-) Trzeba się czymś zajmować, poszukać celu dla siebie. :-)

Gość SCUSATE PER FAVORE MA...
koszykowka i sport to co innego, cwoku! :-p taniec towarzyski to sztuka, ukazanie wdzieku i gracji, co kloci sie nieco z wozkiem inwalidzkim. nie widze zadnej przyjemnosci w ogladaniu tanca towarzyskiego w takim wykonaniu. dlatego mowie, ze jest w tym jakas diabelska ironia!

Gość podobno to kolacja
Dziewczyno, jesteś w pewien sposób w lepszej sytuacji niż zdrowe, bo nic nie warci osobnicy płci męskiej sami się eliminują - a taka jak ja to ma większe szanse, że trafi na chama bez uczuć.