Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiagosiaczek

Yasminelle- doradźcie

Polecane posty

Gość gosiagosiaczek

mam takie pytanie odnośnie antykoncepcji Yasminelle, zaczynam dopiero antykoncepcję, ale w opkowaniu pisze, że powinno sie ja wzsiąć od 1 dnia krwawienia, albo od 2-5 dnia cyklu. Czy jeśli zaczne stosować nowe opakowanie od 10 dnia cyklu to ma znaczenie??? nie będę sie kochać w najbliżyszych tygodniach, ale chodzi mi o to czy to wpłwywa jakoś znacznie na cykl??? Proszę o odpowiedzi, acha jeszzce mam pytanie odnośnie pory zażywania tabletek, czy to ma znaczenie czy rano czy wieczorem( czy tylko ważne że żeby codziennie o mniej wiecej tej samej porze?)

jesli zaczniesz brac tabletke od 10.dnia cyklu nie wiem czy antykoncepcja bedzie dzialala... nawet wtedy gdy nie planujesz kochac sie... ja bym postapiła tak jak pisze na opakowaniu... pierwszego dnia miesiaczki... wtedy jestes zabezpieczona juz od ow pierwszej tabletki.... a jesli miedzy 2-5 dniem cyklu to dodatkowe zabezpieczenie w formie prezerwatywy na tydzien.. a jesli chodzi o pore przyjmowania tabletek... niewazne czy rano czy wieczorem... wazne zeby byly mniej wiecej o tej samej porze... osobiscie jestem zwolenniczka przyjmowania ich na noc...:) tak ok.21.30:) i pamietaj aby nie spoznic sie z wzieciem tabletki nie wiecej niz 12 godzin:)

Gość możesz ale
możesz zacząć 10 dnia, ale wtedy zabezpieczona będziesz dopiero jak rozpoczniesz drugie opakowanie, pora dnia nie ma znaczenia, trzeba brać mniej więcej o tej samej porze dnia, nie musi być o tej samej godzinie.

Gość gosiagosiaczek
dzięki za pomoc, ale (mogę się nie kochać przez cały cykl aż do następnego opakowania) chodzi mi o to że nie chcę czekać jeszcze całego cyklu,az dop następnego krwawenia, tylko zacząć jak najwcześniej, chciałam wiedzieć czy to ma jakieś znaczenie odnośnie poziomu hormonów w organiźmie i jak z tą miesiączką czy on a sie pojawi jak zwylke czy wydłuży mi się cylk jak pożniej zaczęłam opakowanie

Gość gosiagosiaczek
dzięki za pomoc, fajy portal wogóle:* buźki dla Was