Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZY TO JAKIS NOWOCZESNY WYMYSŁ

dajecie niemowlakom witamine K ?

Polecane posty

Gość jaki nowoczesny wymysl
?????

PRZECIEZ jeszcze rok temu tego nie było

Gość nowoczesny wymysł
Ja nie daję. Podaje cebion multi. A tam chyba jest wit k. owszem to jest nowoczesny wymysł

Gość malgoska125
dawalam do chyba 2 miesiaca zycia.

Gość malgoska125
daje sie ta witamine jak dziecko ma cos ok 7 dni do 3 miesiaca. jest tlusta jak olej i jest bez recepty.

Gość malgoska125
nawet jak wychodzilam z dzieckiem ze szpitala to wklejono mi naklejke do ksiazeczki i wit K.Jest przeciw krwotokom.

Gość nowoczensny wymysl
tak w szpitalu podaja ale potem juz nie kazdy podaje

nie podaje bo karmie mieszanka przy sztucznym lub mieszanym karmieniu sie nie podaje. cebionu też nie podaje bo wedlug najnowszych badań jest silnie alergizujący i lekarze się wycofują z zapisywania tych witamin dla niemowlaczków jesli nie ma takiej potrzeby. daje tylko wigantol

Gość pyrkaP
Ja podawałam, nie chciałam później żałować gdyby coś się stało. A Vigantol podaje do dziś po 2 krople (wit.D3)

jak urodzilam corke nikt nic nie mowil jeszcze o witaminie K. mala wychowala się bez K i wszystko ejst ok. Prawda taka ze sztuczne witaminy wcale dobre nie sa. źle się przyswajają itd. wymyslili teraz tą K, za rok wymyślą coś nowego. ja jestem sceptycznie nastawiona.

W szpitalu dają dawkę obowiązkową. Później aż do tej pory podaję Małemu Cebionmulti (kompleks witamin) oraz Devikap (czyli wit.D3). Cebionmulti mojego Małego nie uczulił (z resztą jak do tej pory nic go nie uczuliło - tfu tfu, żeby nie zapeszyć). Jak się kari dziecko mieszanką to sie nie podaje wit. K bo jest ona jeszcze dodatkowo w tym mleku. Nie wiem jak w przypadku karmienia piersią - bo w mleku matki na pewno tej wit. nie ma.

jam to jest. cebion mojej corki tez nie uczulil a dostawala go jak byla mala ale teraz lekarka powiedziala ze synkowi mam nie dawac bo sie od tego juz odchodzi bo stwierdzili ze jednak uczula... no to nie daje. :)

Ja swojemu synowi daję Cebion Multi, nie uczula Mikołaja. Jest karmiony mieszanką, więc witaminy K nie daję. Dostał tyle co w szpitalu. Też jestem nastawiona jak MaMani. Też uważam, że teraz to, za chwilę coś innego i okaże się, że jednak K była szkodliwa. Poza tym co lekarz to opinia. Jedni zalecają inni nie.

Gość moja dzidzia
slyszalam ze tylko wczesniakom daje sie wit, k

Każdemu dziecku w szpitalu się daje No przynajmniej tak mi się wydaje, bo mój bynajmniej wcześniakiem nie jest (10 dni po terminie się urodził).

Gość moja dzidzia
nie wiem, ale ja urodzilam o terminie, a obok lezala dziewczyna co miala wczesniaka i przy wyjsciu lekarka napisala jej karteczke ze ma podawac wit k , bo wczesniakom sie daje... a mi nie kazala dawac, tylko d3, wiec nie wiem jak to jest, moze lekarka nie wiedziala co mowi..

AAA ja zrozumiałam że chodzi o podawanie wit k w szpitalu. A jeśli chodzi o potem. To może tak być. Ale z tego co rozmawiam z koleżankami i lekarzami, to jeden mówi tak, drugi inaczej :).

ja karmilam mieszanka a i tak pediatra kazala dawac wit k,wiec dawalam tak do 3 miesiaca.