Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachaaaaaaaaaaaaaa

jedzenie dla 5 miesięcznego dziecka - alergia.

Polecane posty

Gość kachaaaaaaaaaaaaaa

Mój małulch kończy 4 miesiące. jest alergikiem na mleko krowie. Myślała,że tylko na to ale niestety - podałam soczek z marchwi i wysypało go ,że hej ! Chciałabym podawać zupki ale od czego zacząć skoro na marchew uczulony, zastanawia mnie teraz piertuszka, ziemniak. Jakie produkty podać skoro wszędzie składnikiem w zupkach dla takiego malucha jest marchew co podać ??

Gość kachaaaaaaaaaaaaaa
up

Gość też mama alergika
a soczek surowy? marchew gotowaną podałaś? MOże to taka reakcja bo surowy. Każdy nowy produkt powinno się dawać przez 7 dni i obserwować dziecko. Najlepiej weź skierowanie do alergologa to powinien Ci wytłumaczyć co dziecko może a co nie. Hipp też robi dynię z ziemniakami -mój mały to wcina Z marchewką były jazdy na początku ale potem jakos mu przeszło ,a "haftał" sporo

Gość kachaaaaaaaaaaaaaa
podałam surową marchew - poprzez sokowirókę soczek (nie pryskana, domowa)- zsypało go na całym ciele, policzki strasznie. a jest różnica jak ugotuję???

Gość też mama alergika
Względnie bezpieczne pokarmy: Hipoalergiczne :( jest tego więcej, ale alergolog powiedział, że mamy zacząć od tych) jabłka marchew dynia brokuły ryż indyk królik Potencjalnie mało uczulające: ziemniaki Ja dawałam najpierw jabłko, potem próbowałam marchew, ale odstawiłam. Teraz mały wcina zupki gdzie w składzie jest marchew i jest ok nic mu nie jest.Dynię z ziemniakami bardzo lubi.Najczęściej kuppuję bobo vity bo tam nie ma pietruszki w składzie a dla a. jest niewskazana

Gość też mama alergika
Wiesz co nie wiem,ale wydaje mi się że dla takiego malucha to gotowane i malutko na początku, bo dzieciątko jest tylko przyzwyczajone do mleka,więc trzeba małymi kroczkami i obserwować. Może powinnaś odczekać kilka dni no i najlepiej to chyba iść do lekarza.Pewnie przepisze maść na tą wysypkę.Ja smaruję Emolium krem specjalny- ładnie wszystko schodzi, cała seria jest super polecam. Może to nie od marchewki, może zmieniłaś proszek ?

Gość kachaaaaaaaaaaaaaa
proszku nie zmieniałam, podałam jabłko - nic wszystko dobrze, a po soczku z marchwi go wysypało. Próbowałam z Hippa (jabłko i marchew )- wysypka, potem sama zrobiła marchew - oj strasznie go zsypało. Po jabłku nie. robię wszystko powolutku ale wolno znika. mam maść od lekaża na takie alergie ale niestety marchew go bardzo uczuliła. Kąpię go w balneum albo u olilatum. Chcę sama robiś obiadki nie ze słoiczków.

Gość też mama alergika
Zdarza się uczulenie na marchew, ale niezmiernie rzadko. Ja nic na ten temat nie wiem, ale może jakaś inna dziewczyna Ci pomoże. http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka.htm przejrzyj tą stronkę może tu znajdziesz to co Cię interesuje.l Lecę spać.Pozdrawiam i dużo zdrówka dla Malucha.

Gość kachaaaaaaaaaaaaaa
dzięki ja też się kłade jutro poczytam.