Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinok

Kto zna dobry sposób na usmierzenie bólu brzucha podczas miesiączki ??

Polecane posty

Gość kinok

zna ktoś jakieś sposoby ??? Bo umieram :O Tabletki nie pomagaja...jedynie ketonal ale boje sie go brac

Gość i srubokret nie pomoze
skoro umoierasz to może fentanyl?

Gość blackcat
idź do gina po porade. Jeśli Ci ibuprom max nie pomaga to to nie jest moim zdaniem normalne :O

Gość sfadsfadsf
zrób jak inne kobiety rzuć focha na faceta, zwymyślaj cały świat i oczekuj uwielbieia ze wsząd ponieważ jesteś kobietą

Gość kinok
sfadsfadsf --- a co too ma do rzeczy ?? nie mam ochoty walić fochów bo za bardzo mnie boli ;( zawsze leje ciepłą wode w butelke plastikową i klade na brzuch troszke czasem pomaga ale niewiele...

Gość minimini minia
weź nospa: ból to skurcze mięśni gładkich, a on działa rozkurczowo

Gość kinok
nospa nie pomaga :O nawet nospa forte...wzięłam teraz acetal forte i troszeczke mi lepiej :) ogólnie to mnie tylko boli pierwszy dzien jak zaczyna mi sie okres ...

Gość anik...
ja tez mam takie bolesne miesiaczki ze nic mi nie pomaga, byłam u gina i stwierdził ze nic złego sie nie dzieje. 1 dnia leze w lozku i wyje z bólu. Tabletki moge łykac garsciami i nic nie pomagają. Moja mama tez tak ma. Ostatnio lekarz przepisał mi czopki scopolan i po nich jest troche lepiej

Gość takuma
tabletki anty

Gość piękna i łysa
zmajstruj sobie dziecko Mnie tam pomaga jakikolwiek środek przeciwbólowy - panadol na przykład

Gość to może ja
urodzenie dziecka też nie za wiele pomaga. właśnie dzisiaj tez mnie dopadło. tylko nie boli mnie brzuch teraz tylko nogi. chore.

Gość siiiiiiunia
laski ja tez mam takie bole a nawet jeszcze wymioty przeokropnie mnie brzuch boli ostatnio nawet zażyłam TRAMAL ale jest to lek z morina i dopiero troche popusciło

a bywało ze mna tak źle, że z bólu traciłam przytomność, wymiotowałam, miałam biegunkę a jak sie dosłownie doczołgałam i w ubraniu weszłam do wanny - ustępuje wszystko.

Gość umierajaca
mi czasami pomagaja lekkie cwiczenia...np kilka brzuszkow

mi pomaga nurofen fotre. Rano wezme 1 tabletke i nic mnie nie boli przez caly dzien :)

Gość ann//
jak ktos ma takie silne bóle to najlepiej isc do gina po recepte na jakies czopki. Ja tak zrobiłam i juz sie nie mecze tak jak kiedys. Takie leki przeciwbólowe albo rozkurczowe bez recepty wogule mi nie pomagają

Gość _...
jeśli masz w domu alkohol najlepszy w tym wypadku bedzie drink... i nie goraca kapiel bo dostaniesz krwotoku tylko jak juz zimne okłady. A na silne BóLE dobry jest ibuprom max lub panadol extra. Mnie pomaga a tez mam bardzo silne bóle

Gość kjuhgyg
pyralgina w zaszczyku na recepte otwierasz ampułkę na łyzeczke wylewasz ochydne aż dzwiga ale po 5min zadnego bulu rewelacja polecam

Gość ladylol18
no spa,ketonal albo właśnie kilka brzuszków!

Gość mrt96
Jak mnie boli brzuch to ostatnio wypróbowałam NO-SPĘ z NUROFENEM i mi pomaga :) Jak byłam na wycieczce to Pani dała mi Nufferoksazyd czy coś takiego i mi nie pomogło a NO-SPA z NUROFENEM pomogly. Oczywiście ja zawsze biorę 2 NO-SPY i jeden NUROFEN :)

jak Ci dała NIFUROKSAZYD to nic dziwnego że nie pomógł, bo to lek na biegunkę :D :D :D

Gość audreya
Polozyć się spać na okres trwania miesiączki. Bo mi zupełnie nic nie pomaga... ani zimne oklady, ani goraca kapiel, cwiczenia to juz w ogole pogarszaja ból. Jedynie co, to zająć się czymś mega ciekawym co pomoże zapomnieć o tych okropnych bólach.

Gość Li8
Ja np.podczas brania tabletek antykoncepcyjnych nie odczuwalam zadnych dolegliwosci podczas okresu, a probowalas Nospe albo jej odpowiedniki?

Gość poziomka1986
hej! Dla mnie cud lekarstwem jest ciepły termofor w pierwszych 3 dniach mam silne bóle wówczas jeśli jest to możliwe staram się leżeć z nogami podkulonymi takie zwijanie sie w literkę C :) no i na ból piersi (a mam koszmarne) biorę czasem rutinoscorbin :) Dziś dostałam okres po 10 dniach opóźnienia i paniki i mogę powiedzieć cudownie jest czuć ten ból :P

Gość gorąca kąpiel ?
NIGDY nie kąpać się w gorącej wodzie, nawet jeżeli to pomaga !! NIGDY. Dzieci! Krwotoku idzie szybko dostać, ale już pozbycie się go nie jest takie proste, hahaha. Termofor jeszcze, ale to.. szkoda gadać...

Gość porada u lekarza?
smieszne... bylam u gina... ja tez cierpie, bol niesamowity, nie umiem stac chodzic , wyje.. zygam biegunka nogi i kregoslup boli,, do tego jajnki tak kluje ze szok.. lekarz powiedzial ze wszystko jest w porzadku ze to po prostu taka moja uroda.................... i tyle z porady lekarskiej...........

Gość Ula 18stka
mam okres i ostatnio boli mnie od tego kostka ale zjadlam 3 cytryny i przeszlo!!! polecam!

Gość załamana ;/
Boże... Kobietki. Kto was nauczył pić alkohol w trakcie okresu?! Picie alkoholu w ogóle nie pomoże a nawet spowoduje krwotok. Radzę przeczytać najpierw 10 faktów i mitów o miesiączce a potem dawać 'cudowne rady' które mogą doprowadzić do wizyty w szpitalu http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zdrowie-rodziny/Miesiaczka-10-faktow-i-mitow-na-temat-menstruacji_35273.html