Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deca

zmarszczki mimiczne?

Polecane posty

Gość deca

Zauwazylam ostatnio na zdjeciach ze jak sie usmiecham mam straszne zmarszczki w okolicach oczu(głównie pod oczami i z boku) gdy sie przygladam w lustrze tych zmarszczek nie widac,jescze pare lat temu ich nie mialam oj starzeje sie,powiedzcie mi dziewczyny jak ikrem byscie polecily ?Mam 29 lat dotad stosowalam zwykle kremy nawilzajace lub matujace nigdy kremu pod oczy czy wlasnie taki powinnam stosowac?i czy juz przeciwzmarszczkowy?gdy sie nie usmiecham skore mam glaciutka nie chcialabym przesadzac odrazu z kremem przeciwzmarszczkowym.Poradzcie cos konkretnego.

Gość baradida
Krem przeciwzmarszczkowy i to juz! Najwiekszy blad, ktore czesto popelniaja kobiety jest zaczynanie z kremami przeciwzmarszczkowymi za pozno. Juz od 25 roku powinno sie uzywac kremow do pierwszych zmarszczek, jest teraz masa w drogeriach wiec masz z czego wybierac, nie kieruj sie tez tym 25+ czy 30+ na kremach, bo to chwyt marketingowy, kupuj taki jaki Ci pasuje. Pod oczy krem osobny, mocniejszy, jakis wypelniacz zmarszczek, odzywiaj skore, nawilzaj czym sie da, sa olejki, serum, maski, kremy na noc. Pamietaj, na dzien zawsze krem z filtrem, co najmniej SPF 15 bo promieniowanie ultrafioletowe i slonce to najszybszy przyspieszacz zmarszczek. Pij tez duzo wody mineralnej niegazowanej dziennie przynajmniej 1,5 litra, do dziela dziewczyno, juz dawno powinnas zaczac dbac o skore.

Gość deca
Bardzo dziekuje za odpowiedz,szczerze to zawsze sie balam kremow przeciwzmarszczkowych ,pewnie u mnie pokutuje jeszcze stwierdzenie mojej mamy ze po takie kremy siega sie jak najpozniej bo od nich sie uzaleznia i nie ma juz powrotu.Mam cere mieszana wiec zawsze uzywalam kremow lekkich przewaznie matujacych ,zmarszczki mimiczne pojawily sie u mnie niedawno i tylko gdy sie usmiecham,gdybym nie zobaczyla siebie usmiechnietej na zdjeciu pewnie nigdy bym o tym nie pomyslala:Pale masz racje trzeba sie chyba za to wziasc i na poczatek poszukam jakiegos kremu delikatnego pod oczy.