Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aretina

na czym smażyc zeby było zdrowo?

Polecane posty

jest oliwa z oliwek specjalna do potraw na zimno i do smazenia inna jest , nie wiem czy jest dostepna w Polsce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cbadef
jedzenie smażone nigdy nie będzie zdrowe, dlatego jeżeli już to możemy krótko smażyć na smalcu, później obsmażone mięsko przekładamy do rondla dodajemy oliwę lub masło, wodę i dusimy pod przykryciem z przyprawami ziołowymi - smacznego !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość błąd w rozumowaniu
Nie ma badań udowadniający że Gerson leczy raka. Specjalnie nie robią takich badań które rozwieją wątpliwości. Wiadomo że naturalne soki są zdrowe, ale żeby gadać że tylko ta terapia przyczynia się do leczenia raka to trzeba mieć na to dowody, SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS Leczyć raka czy niszczyć/usuwać raka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naturarka
olej ryżowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trrtertyety
a po co smazyc? Mieso gotowane na parze w ziolach jest pyszne. Smazone = niezdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kar..in
Nie smazyc wcale!!!-ale jesli juz to na oleju ryzowym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po6666
Co wy tak o tej oliwie z oliwek :o. Wszyscy krzyczycie, że oliwa najzdrowsza a to bzdura. Najlepszy jest olej rzepakowy- potwierdzi wam to każdy specjalista. Były już nawet programy o tym, ludzie się wypowiadali, obalali mit, że oliwa jest najlepsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smażenie jest niezdrowe
ale jeśli się chce usmażyć mięso to -niestety- na smalcu najlepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niby pod jakim względem najlepiej? pod względem dopieszczania miażdżycy i nadciśnienia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KaskaA5930
Uzywaliscie preparatu co sie nazywa Omega-3 Extra? No bo wyszukiwalam komentarzy dotyczacych tego leku i nic nie moge znalezc. Moze mozecie cos powiedziec mi o tym prepearacie? Oplaca sie go uzywac, testowaliscie zamienniki? Tutaj zanalazlam troche recencji o Omega-3 Extra: http://www.listalekow.pl/omega-3-extra/ - uwazacie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie w smak mi sie i wydac bezsensownie sianko, dlatego czekam na Wasze cenne rady. Z gory dziekuje za wszystkie informacje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Olej rzepakowy,masło klarowane. a tak naprawde to najlepsze potrawy sa duszone,we własnym sosie.Ja mam garnki Philipiaki.Wrzucam do nagrzanego gara(sprawdzam kropla wody jak jest nagrzane dno,musi kropelka turlikac sie po dnie garnka) i wtedy wrzucam mięsko,przykrywam garnek pokrywka, zmniejszam temperaturę i dusi 20min.Po tym czasie dodaje przyprawy i jeszcze 5 miunut trzymam na delikatnej temperaturze,zaznaczam nie używam soli bo nie trzeba.Mieso samo wydziela sól,jest przepyszne.Do tego kasze,ryże,warzywa na parze etc etc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miomiomate
Ostatnio smażyłam faworki na oleju arachidowym, kapitalne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najzdrowiej,to nie smażyć a jesc duszone i gotowane albo z grilla i elektrycznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
olej kokosowy virgin tloczony na zimno olej rzepakowy tloczony na zimno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Elixirka, spiertgalaj ze spamem tego g00wna z piramidy finansowej :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jesli masz problem z tarczyca to olej kokosowy ,jesli serce to olej rzepakowy ,nadcisnienie to na parze itd..... ale wg mnie olej kokosowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamusia_Edyta
Witam :). Ok ... dusić, grillować, gotować na parze ... ze wszystkim się zgadzam ... ale co z plackami? Moje córki uwielbiają od czasu do czasu zjeść placki z jabłkami ... Na czym je smażycie? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
olej kokosowy, olej rzepakowy nierafinowany oraz olej arachidowy ma wys. temp. dymienia, a tak w ogole dobrze na smalcu lub masle klarowanym. Wszystkie te oleje rafinowane roślinne są rakotwórcze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
My smażymy dość często na zwyklym oleju rzepakowym. mam pytanie w związku z tym , czy wy po usmażeniu wylewacie olej do zlewu?! Mam wątpliwości co do takiego działania, czy nie zapcham zlewu. Ostatnio przeczytałam o działaniu firmy http://www.euro-eko-polska.pl/ która zbiera taki zuzyty olej, ktos z Was wyprobował takie gromadzenie i oddawanie zuzytego tłuszczu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na smalcu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja np mam patelnię Philipiaka i smażę na niej bez dodatku tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zdrowe tłuszcze roślinne to głównie oleje tłoczone na zimno inne odpadają, używam olej rzepakowy z oleofarm zresztą do wyboru jest znacznie więcej z awokado czy pestek dzikiej róży co kto woli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ludzie, jakbyście nie spali na chemii, to nie przyszłoby Wam do głowy truć się smażonym na oliwie. Ona nie jest do tego-ma nieodpowiednie temperatury wrzenia i parowania. I krótki czas smażenia nic tu nie da. Do smażenia w Polsce najlepszy jest olej rzepakowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
e, spamówy od g0ównofarm i g0ównosraka, WYPERDALAĆ! :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
smalec, olej kokosowy i palmowy -nierafinowane. inne oleje po podgrzaniu sa trujace.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tezeczkaaa 2015.06.18 Ja do smażenia używam masło ghee, jest najlepsze ! Lekkostrawne i zdrowe, takie o http://www.sklepzezdrowiem.pl/pl/p/MASLO-KLAR OWANE-GHEE-BIO-230-g-FINCK-/1747: ) Też używam masło ghee, według mnie ma najlepszy smak!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×