Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lektorka 86

Pomogę z angielskim!!

Polecane posty

Gość Lektorka 86

Tylko żadnych tłumaczeń na 5 stron :P

To pomóż mi : Kiedy Have got a kiedy samo have ???????? Pe.Es . : w poniedziałek test ;)))

Gość powiesz mi jak to bedzie
"starać się o praktyki w danej fundacji"?

o co chodzi w tej piosence REM this one goes to the one i love this one goes to the one i\'ve left behind a simple prop to occupy my time this one goes out to the one i love

Gość Lektorka 86
Ciam__ - jeśli chcesz powiedzieć, że coś masz to wszystko jedno, a jeżeli chodzi o czasy to have występuje w czasach perfect :) powiesz mi jak to bedzie - to apply for practises in particular foundation

Gość Lektorka 86
Folklore - chodzi o miłość utraconą :) Nowa w miescie prawdziwa - za to, że pozwoliłeś mi wierzyć w to, że będziesz mi wierny

jesli chodzi o wyrazanie przyszlosci kiedy mowic np''I will...'' a kiedy ''i gonna" jak bym chciala np owiedziec; Posprzatam ten pokoj jutro to jak ma to byc 1 i will clean this room tommorow czy 2 i gonna clean this room tommorow

Gość Lektorka 86
gonna jest skrótową formą konstrukcji " be going to" której uzywamy, żeby opisać plany, których jesteśmy pewni will natomiast, kiedy coś planujemy, ale na zasadzie może tak, a może nie

haha czyli gonna kiedy wiemy ze zrobimy cos na 100% a will ze przypuszczamy? wiec jesli powiem np'' i will be here tommorow'' to nie oznacza ze bede tu jutro tylko ze przypuszczam ze tu bede?

Gość Lektorka 86
Podam Ci jeszcze inny przykład: I am going to go to Italy in July - na pewno jadę, może nawet mam już bilety i spakowane walizki I will to go Italy in July - to tylko takie plany, bo jeszcze niczego w tym kierunku nie zrobiłam

Gość Lektorka 86
Folklore - po prostu fil

Gość Lektorka 86
Jeszcze ktoś? :)

Gość kaijok
czemu czasami mowi sie: Where you been? a czasami: Where have you been? od czego to zalezy?

Gość Lektorka 86
Od pochodzenia wypowiadajacego się ;)

Gość kaijok
a dokładniej? bo nierozumiem. Jakbym rozmawiała z kims to kiedy i ktorego z tych wyrazen uzywac?

Gość Lektorka 86
Tylko where have you been jest poprawne gramatycznie. Różnica jest mniej więcej taka jak miedzy dzień dobry i siema :)

Gość justyniia
kiedy w angielskim uzywamy wyrazenia: and you, kiedy how about you, a kiedy what about you? wszystkie maja podobne znaczenie.... Jesli ktos spyta mnie jak mam na imie, a ja chce go spytac jak on ma na imie, to jak wtedy spytam? przykład: -what your name? - my name is Justyniia -...............(a ty)? jak to powiedziec?

Gość Lektorka 86
justynia - pierwsze pytanie: wszystko jedno :) drugie: what is your name? my name is ... what's yours?

Gość oooooooooooooooooooooooooooo
wont znaczy chciec, to czemu w niektore pytania brzmią: If you like (jesli chcesz) myslałam ze jesli chcesz to zawsze bedzie: If you wont

Gość justyniia
dziękuje za odpowiedz :-)

Gość Lektorka 86
Przede wszyskim nie WONT tylko WANT! If you like - jeśli chciałbyś if you want - jeśli chcesz pewna róznica jest

Gość amanda-
kiedy uzywac wyrazu Home a kiedy House? albo people, human, person? a znaczenie takie same

Gość kaijok
tez dziękuje za odp

Gość pomagać W czymś
a nie Z czymś..:O

Gość Lektorka 86
amanda - nie jestem pewna, ale house to jest raczej jako budynek, a home to TWÓJ dom, miejsce w którym mieszkasz. people - ludzie person - osoba human - człowiek