Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pur.pura

durne przepisy, kto to ustala ?

Polecane posty

Gość pur.pura

moja matka kilka dni temu po 30 latach pracy odeszła na emeryturę, przez wiele lat pracowała jako sprzedawczyni w sklepie, jako sprzątaczka i jako woźna w szkole i teraz po tylu latach pracy za kilka dni otrzyma pierwszą emeryturę w wysokości aż 1174 zł. , czyli żenująca kwota , natomiast moja ciotka jest wdową po górniku od pięciu lat , ciotka nigdy nie pracowała zawodowo i tylko się zajmowała domem i wychowywaniem dzieci , dużo wolnego czasu miała dla siebie i odbiera każdego miesiąca emeryturę w wysokości ponad dwa tysiące zł. , dlaczego tak jest ?

Gość teklowka
moja mama dostaje niecale 700 zl emerytury wiec sie ciesz

Gość mmarzenka
byli esbecy ubecy dostaja emeryturki ok 5000 czy nawet wiecej a co robili???:o

Gość a moj tatko
ma 67 lat pracowal od 18 roku zycia...potem szkola marynarska, praca poczawszy od ciecia skonczywszy na stanowiskach kierowniczych...przepracowal prawie cale swoje zycie..ma 1500..niecale...ech kochana ojczyzno matko polakow....:(...dzieki bogu, ze ja sie usamodzielnilam....i nie ciagne od niego kasy

Gość kapitannemo
a te nieroby to co ? "Byłemu prezydentowi przysługuje dożywotnia pensja w wysokości połowy zasadniczego wynagrodzenia urzędującego pierwszego obywatela, które wynosi teraz 12 tys. zł. Oznacza to, że każdy z czterech byłych prezydentów otrzymuje co miesiąc 6 tys. zł (na całe wynagrodzenie prezydenta RP składa się 12 tys. zł wynagrodzenia zasadniczego oraz dodatki w łącznej wysokości niemal 7,5 tys. zł). Byli prezydenci Polski otrzymują też pieniądze na utrzymanie swoich biur - tyle samo, co posłowie i senatorowie. Obecnie jest to nieco ponad 10 tys. zł miesięcznie. Mają również zagwarantowaną dożywotnią ochronę"

Gość polnmnm
czy mozna przejsc na emeryture po 30 latach pracy jak sie ma 53 lata ??

Gość autostrada przed siebie
ZUS powinien zniknac z powierzchni ziemi i kazdy powinien miec konto, na ktore wplaca kase na przyszla emeryture a nie wszystko do wspolnego wora i potem ZUS rozdziela, jak widac niesprawiedliwie :o