Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zero asertywna

umiecie mówić nie?

Polecane posty

Gość zero asertywna

nie umiem mówić nie... kiedy mam komuś odmówić wolę wymyślić jakąś skomplikowaną bajeczkę, która będzie dobrym wytłumaczeniem, albo odwlekam decyzję w nieskończoność mówiąc, że dam znać jutro, za tydzień, kiedyś tam... dlaczego boję się powiedzieć po prostu: "nie chcę"!? jak sobie z tym radzicie?

Gość KowbojPodolski
asertywno to wymysł zboczonych feministek. Pradziwa kobieta zawsze się odda gdy zobaczy słuszne męskie przyrodzenie w stanie wzwodu. Tak je natura stworzyła.

Gość czas poplątał kroki
Też nie umiem. Wolę skłamać, niż powiedzieć, nie, bo nie chcę.

Gość zero asertywna
pewnie szczególnie po wyjściu z kąpieli... :) pytam serio... gdzie jest granica między byciem asertywnym a chamskim?

Gość roznica polega na tym
ze mowisz"nie" kiedy nie chcesz cegos zrozbic, bo uwazasz, to za nie wiem no, nieodpowiednie, zle, lub po prostu nie lezace w Twojej naturze. chamskie jest wtedy, gdy wyzej wymienione czynniki nie sa rozpatrywane, ktos Cie prosi o wykla przysluge, a ty mowisz"nie", bo nie chce Ci sie tego zrobic, bo bedzie to dla Ciebie niwygodne. chcoiaz czasem mozna powiedziec nie, bo nie i tyle. do tego tez masz prawo.

umiesz pisac posty na kafe-a nie umiesz wpisac w wyszukiwarke "asertywnosc"?? oj trzeba byc ograniczonym :P

Gość a ja mowie ito chyba
za czesto odmawiam wszystkiego co mi sie nie podoba.przez to jest uwazana za wredna i nie czula no sory ale ten swiat nad nami sie nie rozczula to dlaczego ja mam dla wszystkich byc matka milosierdzia.jedyne za czym skoczylabym w ognien to zwierzeta ktore dla mnie maja wiecxej wartosci niz niektorzy ludzie

Gość zero asertywna
antychryst dziwię się, że skoro jesteś taki bystry nie wpadłeś jeszcze na to, że w życiu bardzo często teoria mija się z praktyką... naprawdę uważasz, że definicja asertywności jest odpowiedzią na moje pytanie? no cóż... każdy z nas jest inny; nie jesteśmy maszynami i definicja jako instrukcja obsługi chyba nie za wiele pomoże; przynajmniej po twojej wypowiedzi nie muszę tracić czasu na wyszukiwanie hasła : "chamstwo"