Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o bla di o bla da

CZY TO NERWICA?

Polecane posty

Od jakiegoś czasu źle się czuje: -dusznośći , czasami bardzo ciężko złapać mi oddech -mdłości -mam zatkane uszy -ból w klatce piersiowej -wzdęcia -kręci mi się w głowie to trwa od jakiegos czasu moja koleżanka stwierdziła że możliwe iż mam nerwicę , ja nawet nie wiem jak nerwica wygląda myślę że to raczej przez to że odstawiłam tabletki anty jakieś 2 miesiące temu jak myślicie? ps. w ciąży nie jestem

Gość KowbojPodolski
to objawy towarzyszace depresji

oczywście,że takie objawy mogą występować przy nerwicy.tak jak i wiele innych. może lepiej by zapytać lekarza?

tez mam pare z tych objawów i podejrzewam nerwice, moze ktoś nam pomoze? oczywiscie lekarza odwiedze ;)

Nerwice mogą obejmować takie objawy jak: * objawy somatyczne: o porażenia narządów ruchu lub pewnych ich części, o brak czucia (anestezja, analgezja) pewnych obszarów skóry, zaburzenia wzroku, słuchu lub nadmierna wrażliwość na bodźce, o napięciowy ból głowy, ból żołądka, serca, kręgosłupa, zawroty głowy, drżenie kończyn, kołatanie serca o zespoły objawów charakterystyczne dla niektórych chorób czy stanów fizjologicznych (np. urojona ciążą, zaburzenia równowagi, napady drgawkowe przypominające padaczkę, itd.) o zaburzenia funkcjonowania organów wewnętrznych, o zaburzenia seksualne (np. zaburzenia erekcji, anhedonia, anorgazmia, wytrysk przedwczesny, zaburzenia tożsamości płciowej) * zaburzenia funkcji poznawczych: o myślenie natrętne, o natręctwa ruchowe, o trudności w koncentracji uwagi o subiektywnie odczuwalne zmiany w percepcji rzeczywistości (np. derealizacja), * zaburzenia emocji: o fobie - patologiczny lęk przed pewnymi przedmiotami (np. ostrymi narzędziami), zwierzętami (np. pająkami, myszami), sytuacjami (lęk przed otwartą przestrzenią - agorafobia, zamkniętą przestrzenią klaustrofobia, lek przed autobusami, tłumem, ekspozycją społeczną, wyjazdami) o lęk wolnopłynący, nieokreślony niepokój o nagłe napady lęku, o brak motywacji, apatia, o stan podwyższonego napięcia, poirytowanie o labilność emocjonalna o przygnębienie, o zaburzenia snu

Gość Alergia..........
A może to jest początek alergii?;-)

Gość gośćgh
ghg