Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mareclka*

Stres stres stres

Polecane posty

Gość mareclka*

Czy stres moze być przyczyną fatalengo stanu cery? Odkad poszłam do nowej pracy zauważyłam zmainy w swoim wyglądzie. Pomijam 3kg nadwyżki bo zajadam stres. Ale włosy,skóra i paznokcie masakra. Włosy matowe, bez blasku, oklapniete i bez życia, nadmiernie przetłuszczające sie. Cera szara, matowa, wręcz przesuszona, paznokcie łamliwe. Do tego robią się mi zadziorki wokół paznokci. A skóra tak sucha aż mnie swędzi. Uzywanie nawilzających kremów i balsamów przynosi ulgę na chwilę. Najgorsza jest twarz. Dawniej nwet nie musiałam używac podkładu a teraz bez tego ani rusz. Do tego yskakują mi okropne pryszcze, któe długo się goją. Pryszcze takie bolące pod skóra. Normalnie nie wiem co robić.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
A może masz klime w pracy

Gość fkwjf
oczywiscie ze tak

Gość mareclka*
Nie ma klimy, normalne ogrzewanie, ale fakt jest suche powietrze. Nie wiem co robić. Wszelkie kremy działają na chwilę. Stan cery mam fatalny. Makijaż spływa po 4h. Wyglądam jak upiór. Zazdroszcze dziewczynom zdrowej i pełnej blasku cery.

Wiele razy spotkałam sie już ze stwierdzeniem, że stres może wywołać wiele chorób jak również nasilać wiele chorób, więc myślę, że w Twoim przypadku jak najbardziej może mieć wpływ na cerę.

Gość mareclka*
Ok. To moze jakieś środki zaradcze. Wszelkie kosmetyki odpadają. Juz i tak wydałam kupę kasy. Chodzi mi o jakieś formy rozładowania stresu. U mnie wygląda to tak, że wracam do domu i od razu do łózka, potem mycie jedzenie i znów do wyrka. Gdy juz całe napiecie zwiazane z pracą mija dosłownie zasypiam, stąd brak zcasu na cokolwiek. Chętnie pojeździłabym na rowerze ale pogoda nie sprzyjająca. Nie mam czasu aby w pełn sie zrelaksować. Chciałabym sie porządnie wymęczyć, wypocić, ale jak wracam do domu to padam i muszę naprawe się zmuszać aby cokolwiek zrobić. Chyba łapię depresję. Nic mi sie nie chce, jestem obojętna na wszytsko a dawnej mogłam góry przenosić. Cała radośc z żcyia gdzieś ze mnie umknęła. Wszelkie soki życiowe:(

Gość co to jest stres
Stres jest niezbędny do życia w środowisku które nas otacza, jednak zbyt długotrwałe i silne napięcie psychiczne może powodować szereg niekorzystnych następstw, szczególnie w układzie sercowo-naczyniowym. Stres m.in. przyczynia się do wzrostu ciśnienia krwi, czego następstwem mogą być choroba niedokrwienna serca, zawał, udary mózgu lub choroby nerek. Nadmierny stres często towarzyszy ludziom sukcesu, pracoholikom i osobom żyjącym w dużym napięciu. Nieustannej pogoni za karierą towarzyszy poczucie presji czasu, pośpiech, trudności z relaksacją, nawarstwianie się negatywnych emocji, poczucie nieustannych wymagań stawianych przez otoczenie, itp.

Gość co to jest stres
Wiele badań podkreśla także rolę czynników osobowości w rozwoju nadciśnienia i choroby wieńcowej. Najczęściej wymienia się reakcje emocjonalne ( depresja, lęki, napięcie psychiczne), brak satysfakcji życiowej, poczucie niższej wartości oraz pesymizm życiowy. Umiejętność radzenia sobie ze stresem stanowi jeden z najważniejszych czynników prewencyjnych w chorobach serca i układu krążenia.

Gość co to jest stres
W programie walki ze stresem należy uświadomić sobie, że człowiek jest nie tylko jednostką społeczną, ale także biologiczną, dlatego wszystkie potrzeby organizmu muszą być respektowane. Każdego dnia, powinien być więc poświecony czas nie tylko na pracę i wykonywanie codziennych czynności, ale także sen oraz czynny i bierny odpoczynek. Osłabienie napięć, poprawę nastroju oraz pozytywne myślenie można osiągnąć dzięki przestrzeganiu kilku prostych zasad: Pamiętaj o odpowiedniej ilości snu - to podstawa regeneracji systemu nerwowego. Sen powinien trwać ok. 7- 8 godzin i najlepiej gdy rozpoczyna się przed północą. W czasie dnia, gdy czujesz się senny zrób sobie kilkunastominutową drzemkę Nagromadzone emocje najlepiej rozładować poprzez wysiłek fizyczny. Warto więc codziennie wybrać się na spacer, pobiegać lub pojeździć na rowerze Warto mieć jakieś hobby. Zajmowanie się czymś co sprawia przyjemność poprawia nastrój i daje uczucie zadowolenia Spróbuj technik relaksacyjnych (medytacja) Częściej się uśmiechaj. Uśmiech rozjaśnia twarz, redukuje napięcie i nastawia optymistycznie do życia Unikaj hałasu. Pamiętaj, że spokoju najlepiej szukać w ciszy Codziennie staraj się zaplanować swój dzień. Chaos wyzwala pośpiech i napięcie nerwowe. Dobre rozplanowanie obowiązków pomoże uniknąć spiętrzenia zbyt wielu zajęć w krótkim terminie Nie zaniedbuj życia intymnego. Seks sprzyja rozluźnieniu i łagodzeniu napięć Zadawaj się z ludźmi pozytywnie nastawionymi do życia. Unikaj pesymistów, głośnych i napastliwych - są prawdziwą udręką ducha. Zasięgaj rady u ludzi sukcesu, a nie słuchaj nieudaczników Doceniaj siebie i skoncentruj się na swoich zaletach. Masz ich więcej niż myślisz Używaj słów optymistycznych i radosnych, unikaj zaś tych kojarzących się z porażką, zmartwieniem i rzeczami niemiłymi Dbaj o swój wygląd Nawiązuj nowe znajomości i przyjaźnie, bądź zawsze życzliwy i uprzejmy Naucz się mówić "nie". Zaakceptuj siebie ze wszystkimi zaletami i wadami. Pamiętaj, że nikt nie jest doskonały!

Gość chrypka
najlepszy sposob rozladowania stresu to wysilek fizyczny

Gość chrypka
polecam umiarkowany wysiłek fizyczny i zmianę codziennego menu: 5 lekkich posiłków, do każdego posiłku porcje owoców i warzyw mogą być w postaci soków, kopalnia witamin i minerałow, mozńa też się wspomóc gotowymi zestawami witamin z apteki, odpwoiednia dawka snu, relax po pracy, i najwazniejsze odcięcie pracy od czasu wolnego, praca jest w pracy:) powodzenia 🌼

Gość Marko

Ja na stres mogę polecić cudowny napój zwany Kava Kava nie tylko fantastycznie działa na ukojenie nerwów ale ma super inne właściwości. Warto sobie poczytać na ten temat jeśli nie radzicie sobie właśnie ze stresem. Ja swoją Kave kupuje na www.kavasklep.com i naprawdę polecam ten sposób.

Stres nie jest dobry dla naszego organizmu. Dlatego na początku trzeba zminimalizować stres do minimum a potem zadbać o zdrowe jelita i zacznij brać Narum Fast Caps. Najmocniejszy i najszybciej działający produkt do stosowania we wszystkich nagłych i silnych dysfunkcjach jelitowych, zakażeniach wirusowych czy bakteryjnych. Suplement diety Narum Fast w kapsułkach służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować