Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam się bać

co się ze mną dzieje, jestem przerażona

Polecane posty

Gość zaczynam się bać

od dłuższego czasu czuje się niezbyt dobrze... miałam robione rok temu badania wszystko było ok... dość często słabo mi się robiło cisnienie zbyt wysokie miałam.... teraz od tygodnia czuję się fatalnie, kręci mi się cały zcas w głowie, dziś w ogóle ledwo na nogach stoję... od kilku dni co jakiś czas mam duszności, oddycham ale czuję że się duszę. Nie wiem co się dzieje. Od tez mniej więcej tygodnia czuję się jakaś otumaniona, mam problem z koncentracją. Co chwilę mi wyskakują wypieki na twarzy i kręci mi się w głowie ogólnie duszności mam lekkie od samego rana. Jeśli przezyję dzisiejszy dzień to udam się jutro do lekarza bo to już zaczyna mnie przerastać :(

Gość zaczynam się bać
up Czy ktoś wie co mi może być ? :(

Gość ana_katia
a ile masz lat, bo te objawy to jak menopauza... poza tym wygladac to moze na niedotlenienie mozgu, moze masz jakis ucisk na którąś z żył lub na kręgosłup w odcinku szyjnym, moja mama tak ma i bierze leki, jednym z nich jest cavinton. zglos sie do neurologa.

Gość zaczynam się bać
oj menopauza odpada mam 22 lata, ciaza też bo robiłam dziś test. Własnei myślałam o niedotlenieniu i aż się przeraziłam :( jutro idę do lekarza narazie pediatry, zobaczymy gdzie mnie wyśle. Starsznie mnie to męczy :(

Gość do pediatry
??? pediatra jest dla dzieci... a przynajmniej dla tych do 18 roku życia ;)

Gość zaczynam się bać
no to do lekarza 1 kontaktu... bo o nuiego mi chodziło, wybacz za przejęzyczenie... :/

Masz coś nie tak z układem krążenia. Być może z sercem. Powinnaś wykonać badanie EKG.

Gość zaczynam się bać
rok temu słabo mi się robiło co chwilę ale nie az tak żeby cały dzień mie trzymało... którka faza i tyle a dziś cały dzień mam zawroty... A wtedy robiłam ekg z 6 razy zawsze wychodziło dobrze :( myślałam że to od tabletek antykoncepcyjnych... odstawiłam... było w miarę dobrze po pół roku znów zaczęłam brac i po 2 meisiącach odstawiłam bo znów się źle czułam... teraz nie biorę już 1,5 miesiąca i tak mnie trzyma :( Tabletki to syf, jaja zaczeły mi się dziac po 4 latach stosowania i już chyba nigdy tego do ust nie wezmę...

Gość zaczynam się bać
przeraża mnie to ze zaczęłam byc taka otumaniona starsznie, czasem mam problem żeby się ładnie wysłowić :/

Rzeczywiście, tabletki antykoncepcyjne mogły ci rozregulować gospodarkę hormonalną. Nie bierz ich więcej. Przestaw się na prezerwatywy.

w sumie mozesz odwiedzic lekarza pierwszego kontaktu ale w/g mnie wizyta u dobrego psychiatry moze pomóc:) i nie bój się bo mamy XXI wiek i zadnym wstydem jest wizyta u psychiatry

Gość zaczynam się bać
słuchaj... kiedy wylądowałam na pogotowiu 2 razy w tamtym roku robili mi badania i wszystkie wychdoziły ok. Miałam wtedy trochę stresu w tym okresie i w sumie zwalili że to może być przez stres... Ale teraz? czym ja mam się stresować? Niczym się nie stresuję, ostatnio się zaręczyłam, planuję wesele, jestem szczęśliwa a tu takie objawy... 3 dni temu miałam mały stresik ale bez przesady... chyba az tak mi się nie rozregulował organizm że przy byle malutkim stresiku tak reagować... Jak mozna sprawdzić czy to nerwica? Lepiej chyba najpierw zrobić kompleks badań a dopiero później udać się do psychiatry jesli wyklucza wszystkie inne dolegliwości.

Gość zaczynam się bać
aha to otumanienie mam od ok 1,5 tygodnia. Dlatego myślałam ze może coś z mózgiem mi się dzieje i faktycznie mam jakieś neidotlenienie. Mam równiez niedoczynnośc tarczycy ale się leczę. Myślałam ze duszności mogą być od tarczycy. Idę do lekarza 2 grudnia to też endokrynologiowi o wszystkim opowiem. Ale np ostatnio ciągle mi brakuje jakiegoś słowa i szukam po głowie jak to czy to się nazywało, jade samochodem i nie mogę się skoncentrować na jeździe, to nie jest normalne. Mam dopiero 22 lata a mam dolegliwości babci :(((( na co ja będe narzekać na starość o ile jej dożyję.

Gość może jakieś neurologiczne
dolegliwości? Też bym powiedziała, że może nerwica, ale jak mówisz, że nie.

Jeśli zażywasz tabletki antykoncepcyjne to jak najbardziej może możesz mieć takie objawy.Możesz mieć rozregulowaną gospodarkę hormonalną.Jeśli badania wychodziły dobrze to mogą to być objawy nerwicowe.

I jeszcze jedno, do psychiatry bym tak szybko nie szła nie dlatego, że to może jakiś wstyd lecz dlatego, że jak się już zacznie zażywać jakieś chemiczne leki to później raczej jest już tylko gorzej. Możesz spróbować jakieś naturalne delikatne leki uspakajające albo np.herbatkę z melisy.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Witaj, ja mialam dokladnie takie same objawy jak Ty, mialam wtedy 19 lat i tzrymało mnie przez rok, okazalo sie ze to nerwica, ale poszlam do naprawde super specjalisty, bo kazdy mnie odsylala, badani abyly ok. Pomogla dopiero terapia tabletkami na nerwice, bralam je przez 1 ,5 miesiaca codziennie.pomalu zczelo ustepowac . Czasem mnie jeszcze dopada ale juz jest duzooo lepiej, teraz mam 22 lata:) pozdrawiam

Gość zaczynam się bać
w sumie bardzo możliwe... z 1,5 roku temu miałam bardzo nerwowych kilka miesięcy... byc może że teraz byle mały stres a ja przezywam to w taki sposób :/

Gość hmmmm tabletki
mnie ostatnio ginka powiedziała że np Diane 35 może powodować mikroudary w mózgu.....fajnie, ja brałam te tabletki 6 lat i żaden gin mnie przed tym nie uprzedził.... sprawdz ekg, serce, ciśnienie krwi, poziom cukru na czczo, poziom żelaza, może to anemia być moze też zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego i stąd kiepskie przepływy w żyjach szynych (może Doppler żył - badanie) albo najzwyklejsza nerwica, ale i tak musisz to sprawdzic

Gość Jezzabella
Ja w wieku 23 lat mialam takie same objawy. Wyladowalam w klinice serca po kolejnym zemdleniu. lekarze rozkladali rece bo niewiedzieli od czego te wysokie cisnienie omdlenia dusznosci kiedy wyniki byly ok. okazalo sie ze mam zamaly poziom otasu i magnezu we krwi podawali mi konskie dawki az wkoncu zaczelam czuc sie coraz lepiej niestety dusznosci nie minely co sie okazalo ze mam astme oskrzelowa.

Gość zaczynam się bać
jak brałam wczeniejsze tabletki miałam wyokie cinienei a teraz raczej niziutkie...