Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mat16

WYRYWANIE KORZENIA

Polecane posty

Gość mat16

Cześć mam pytanie " czy wyrywanie korzenia boli?" pytam się was ponieważ nigdy wcześniej nie wyrywałem zęba bądz korzenia . Na wielu forach piszą iz to bardzo boli a ja mam przecież 16 lat i się zastanawiam czy pójść na wyrwanie czy nie ?

Gość Jezzabella
Ja wlasnie 24 ide na wyrwanie korzenia i tez sie boje. Jedni mówia ze boli inni mowia ze jak dobrze znieczulone to nie boli. Zobaczymy kiedy idziesz ??

Gość moon moon
Jezeli miejsce jest dobrze znieczulone, uwierz mi nic nie poczujesz. Moze bolec po, wiec przed usuwankiem wez 2 ibuprofeny/nurofeny, zeby zapobiec spuchnieciu i po wyrwaniu tez 2 tabletki, kiedy znieczulenie zniknie bedziesz czuc wiekszy komfort. powodzenia

Gość Jezzabella
czy jak sie wezmie przed ibuprom to zastrzyk bedzie dzialal tak samo bo mi kolega powiedzial ze obniza dzialanie zastrzyku

dzisiaj dzwonilam do mojego dentysty ze mam na tym korzeniu rope stwierdzil ze jak mnie to nie boli to antybiotyk i tak nic nie da ze poprosu na martwych zebach i korzeniach robia sie takie golki i ze mam to ponaciskac a wrazie jak rozboli to wtedy da mi antybiotyk ciekawe to leczenie :)

Gość moon moon
Po ibuprofenie znieczulenia dziala tak samo. Znieczulenie moze w ogole nie dzialac luc w mniejszym stopniu jesli ma sie rope/ infekcje, tak jak jest w twoim przypadku. sorry.

zaraz wychodze do dentysty usunac tego korzenia z kawalkiem sterczacego zlamanego zeba zobaczymy czy da antybityk czy bedzie rwal na rope. jak przezyje dam znac. jeszcze w jedynce bedize mi wyciagal lekarsto i zalewal kanaly ale mowil ze to bez znieczulenia. Trzmajcie kciuki zebym nie wyskoczyla przez okno albo lepiej zeby dentysta przezyl :))

Gość Pekka
Cześć!tylko nie poodgryzaj mu palców lub rąk!Powodzenia!

Gość medica1
Nie boli jak sie ma znieczulenie tylko jest nieprzyjemne, czuje sie jak grzebią w dziąśle. Ja też sie panicznie bałam ale 10 min i było po wszystkim. Nie ma sie czego bac. jedynie przy dolnych zębach mozna pozniej spuchnac i czuc ból w szczece ale i to przejdzie.