Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joina26xx

ALIMENTY OD RODZICOW- POMOCY

Polecane posty

Gość Joina26xx

Witam wszystkim; Chcialabym odtrzymac pare informacji odnosnie wyegzowania alimentow od rodzicow. W 20 marca bede miala 26 lat. Studiuje dziennie, obecnie 3 rok studiow. Moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na dokonczenie studiow. Rodzice wogole nie daja mi zadnych pieniedzy na zycie. Nie utrzymuja mnie. Sama musze oplacac wszelakie potrzeby poczawszy od oplaty na akademik, ubrania, artykuly spozywcze itp. Chcialabym rozpaczac kurs masazu ale nie stac mnie. Moje pytania sa nastepujace: 1) Czy Sad przyznaje alimenty dla dzieci powyzej 25 roku zycia ktore sie nadal ucza. 2) Czy nalezy mi sie zwrot pieniedzy od rodzicow za okres przeszly. Musialam sama oplacac akademinik, wakacje itd. 3) Jak dlugo zajmuje rozpatrzenie i ile spraw mnie czego po zlozeniu wniosku. 4) Przy zarobkach matki 2500zl netto i ojca 2300zl netto ile Sad jest w stanie mi przynac alimentow. ZWRACAM SIE Z SERDECZNA PROSBA O POMOC.

Gość niestety za stara jesteś
do pracy trza zacząć chodzić, a z powodu rodziców wyrazy współczucia :(

Gość Joina26xx
kobieta w dziale stypendialnym powiedziala mi ze naleza mi sie alimenty. nie wazne jaki wiek. zdziwilo mnie to dlatego kieruje to na forum.

Gość kozik
biedactwo , przyjdź do mnie to Ciebie przytulę :)

cos mi sie wydaje ze nici z tego...ciut wiekowa jestes nie jestem pewnien ale jest przepis ktory mowi ze obowiazek taki istnieje tak dlugo jak dziecko sie uczy jednak nie dluzej niz 25 lat :) w przeciwnym wypadku mielibysmy 30 letnich studentow domagajacych sie alimentow

Gość ghjkl
Niestety alimenty już Ci się nie należą.A kto Cię teraz utrzymuje?

Gość Joina26xx
sama niestety, ale ciezko mi jest pogodzic prace ze studiami. Sa to studia na AWF wiec zajecia obowiazkowe. praca tylko dorywcza, weekendowa. Nie stac mnie na adwkata. Nie wiem gdzie moge uzyskac bezplatnych porad.

Gość kąt 45 st.
no tak, robić się nie chce a wagina szaleje , w wieku 35 lat może jakiegoś emeryta zgwałcisz :)

Gość wstydź się
przenieś sie na studia dzienne albo wieczorowe i zacznij pracować... stara baba a alimentów sie domaga. dopiero 3 rok studiów?skoro tak sie starasz i studiujesz to powinnaś w tym wieku już je skończyć. pewnie sie obijałaś i rodzicom znudziło sie utrzymywanie ciebie. bo w końcu ile można.

Gość Joina26xx
daruj sobie zbedne i niepotrzebne wypowiedzi. nie znasz mojej styuacji wiec sie nie wypowiadaj i nie komentuj. Rodzice nie placa mi juz od 4 lat ani zlotowki. Wstyd mi bylo zlozyc pozew. Teraz mam tego wszystkiego dosc. Moze nie naleza mi sie alimenty. Ale zwrot za te 4 lata nalezy mi sie.

Gość a oni niech sie domagaja
od ciebie zwrotu kasy jaka wylozyli na utrzymani ciebie wczesniej :P Buahaha zenada :D

Gość Joina26xx
wczesniej babcia mnie utrzymywala.

Gość ljbuglgb
nie mozesz sie domagac zwrotu kasy za poprzednie lata

nigdy nie zakladalas sprawy a wiec nie mozesz domagac sie alimentow wstecz ... bo rownie dobrze moglabys powiedziec ze nie utrzymywali cie od 16 roku ...musieli by splacic 10 lat

Gość kozik
Hej, mam pewną radę , po skończeniu studiów od razu póldź na emeryturę ;)

Gość marus
Nikt Ci do tyłu nie przyzna alimentów,tylko od momentu złożenia pozwu i przyznania ich przez sąd.Coś niezlepodpadłaś starszym,że maja Cie gdzieś.A może był czas ,że oni potrzebowali Twojej pomocy.

Gość Joina26xx
NIe rodzice od 10 lat byli w seperacji, rok temu wzieli rozwod. babcia mnie wychowala i sie mna opiekowala