Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogaczka

Pieniadze to nie wszystko..

Polecane posty

Gość Bogaczka

Pochodze z biednej rodziny, pamietam ze czasami matka nie miala nam z czego uszykowac kolacji, rodzice stracili razem prace prawie w tym samym czasie. Ciezko bylo. Zawsze marzylam zeby miec pieniadze. I je mam. Mam dobry zawod, wyjechalam za granice, zarabiam naprawde sporo, kupilam mieszkanie w polsce, odlozylam spora sume, ale zarabiam tak dobrze ze nie musze odkladac czy zalowac sobie czegokolwiek. Kupuje sobie markowe rzeczy, najlepsze kosmetyki, jem w dobrych resteuracjach no ale ...To wszystko juz mne nie cieszy jak kiedys, kiedys jedna para nowych butow sprawiala mi tyle radosci ze kladlam je sobie obok lozka i delektowalam sie moim szczesciem. Teraz nowe rzeczy leza w torbach, nie rozpakowane nawet bo juz sie tym wszystkim przejadlam. Tak wiec chcialam powiedziec tym wszystkim co nie maja pieniedzy a tak bardzo by chcieli je miec- one szczescia naprawde nie przynosza, wystarczy miec tyle zeby pooplacac rachunki, od czasu do czasu jechac na wakacje i umiec sie cieszyc z nowych rzeczy...

Gość Bogaczka
a wszystko zawdzieczam temu rzadowi , bo wybudowal autostrade , po ktorej jeżdzą TIRY a ja mam prace dobrze płatna

Gość J edzowatka
chciałabym się sama o tym przekonac :(

Gość czyli masz wszystko
ale kolacji sie nie szykuje no chyba ze zepsuta byla no to wypadalo naprawic :)

Gość Bogaczka
Czyli masz wszystko- nie wiem czy sie szykuje czy nie to nie jest wazne tak jak moje bledy ktore czasami sie moga zdarzyc bo juz bardzo dlugo mieszkam zagranica i rzadko posluguje sie naszym jezykiem. Dla mnie osobiscie pieniadze teraz nie maja znaczenia, jesli mialabym mniej to wcale nie bylabym mniej szczesliwa niz teraz obecnie

Gość To czemu nie wrocisz tutaj
zobaczysz jak zyja tu ludzie, zarabiaja grosze i jak bedziesz taka splukana jak oni zobaczymy czy bedziesz gadac tak samo

Gość Bogaczka
To czemu nie wrocisz tutaj- bo tak mi sie zycie ulozylo, tutaj mam prace, chlopaka...Gdybym tego nie miala nie balabym sie powrotu i ewentualnego ubostwa

Gość a tam chrzanisz
Owszem, same pieniadze szczescia nie daja, alo to co za nie mozna miec owszem :)

Gość ajrony
ale pierdolisz za przeproszeniem, chcesz wkurzyć ludzi, czy co?! tutaj wszyscy albo prawie wszyscy chcieliby być tak "nieszczęśliwi" jak ty i nie cieszyć się z nowych butów weź idź porób coś pożytecznego, jak nie masz innych problemów, jak tylko żalić się na nadmiar pieniędzy

Gość rtert
ale z was pierdoły toz powiedziała ze była kiedys biedna, więc wie jak to jest i teraz jest bogata i nie jest szczęśliwa, zreszta ja nawet jak patrze na tych bogatych to nie widze żeby byli szczęśliwi bo pieniądze to nie wszystko, one są dodatkiem, dla niektórych pierwszorzędnym ale one szczęścia nie dają

Gość Bogaczka
Wcale nie chce wkorzyc a raczej uswiadomic ze nie ma co narzekac bo sie nie ma kasy. To naprawde nie jest najwazniejsze. Do tego pieniadze potrafia zmienic czlowieka, widze to sama po sobie. Kiedys potrafilam sie z czegos cieszyc, docenic a teraz- jestem wymagajaca, nigdy zadowolona...

Gość AUTORKO
ja widzę rozwiązanie i możesz znowu się cieszyć. Wystarczy jak się podzielisz z kimś potrzebującym-uśmiech na czyjejś twarzy-bezcenny! Prosta sprawa. Masz więcej to sprawiaj radość innym.

Gość Małgosia Wydrzyńska jest fajna
brak bzykania widzę

Gość ajrony
oj, kobieto, wiem, co chcesz powiedzieć, ale zgodzisz się ze mną, że bez pieniędzy też wcale lekko nie jest, a wręcz jeszcze gorzej czy jest kasa, czy jej nie ma - problemy są zawsze

Gość Bogaczka
rtert- nareszcie jedna madra wypowiedz! ja kiedys bylam biedna, nawet bardzo biedna ale chyba szczesliwsza niz dzisiaj....Potrafilam sie cieszyc z malych rzeczy z ktorych dzisiaj nie potrafie.. Jestem wymagajaca pod kazdym wzgledem- zaczynajac od jedzenia, fryzjera, ciuchow a konczac na facetach. Do tego jestem czesto zmeczona bo duzo pracuje a juz nie potrafie sie zmnienic. I to jest prawda- ludzie bogaci rzadko sa ludzmi szczesliwymi

a ja cię rozumiem znaczy to co masz na myśli,kiedyś był tu temat odnośnie swiat i faktycznie one nie cieszą mnie tak jak kiedyś kiedy czekało się na "świąteczne" z zakładów,robiło listę zakupow myślało jak kupic kazdemu skromny ale fajny prezent.teraz jest inaczej dorobiliśmy się domku,wyposażyliśmy go i w sumie nie trzeba juz ciułac każdego grosza i wiem,ze zaraz tu po mnie pojedziecie ale faktycznie pieniądze to taki dodatek do szczęścia a samo szczęście jest zupełnie gdzie indziej....

Gość rtert
moze zacznij robic cos pozytecznego z tymi pieniedzmi, nie wiem staraj sie ich nie roztrwaniać a zamiast tego mozesz dac na jakąs fundacje, misje, sama nie wiem zrób cos zebys poczuła sie lepiej, jak komuś pomozesz a sama sie wyrzekniesz jakiejs przyjemności to mysle że Ci sie poprawi ;)

Gość ajrony
"ludzie bogaci rzadko sa ludzmi szczesliwymi" za to od biednych szczęście aż promienieje a może spróbuj tak jak radzi AUTORKO, bo to całkiem mądry pomysł, chyba że dzielić się też już nie umiesz

Gość oooooooooooooooooooooooooooooo
ty jestes bogata, a ja klepie biede, nawet na jedzenie oszczedzam, ciuchy mam od kolezanek, i korzystam z komputera kolezanki

Gość Bogaczka
To nie o to chodzi ze nie wiem co robic z pieniedzmi- z ich wydaniem to chyba nigdy nie ma problemu. Ale jak przyjade do polski- kuzynki patrza na mnie z zazdroscia, nie sa juz takie jak kiedys szczere i spontaniczne, koleznaki jakos sie wykruszyly...Kiedys na swieta rodzice byli zazenowani bo dali mi skromniutki prezent i bylo im dziwnie bo ja wszystkich obdarowalam chojnie. To wszystkie zmiany sprawiaja ze chcialabym zebym nigdy nie wyjechala, zebym byla taka jak kiedys- zadowolona i szczesliwa z teog co mam...Ech szkoda slow.

Gość Bogaczka
ooooooooooo-ja tez taka bylam, pozyczalam ciûchy od kolezanek albo kupywalam je w cicholandach i z tkliwoscia wspominam te czasy!

Gość co za baznadziejne komentarze
ja sie zgadzam- mialam kiedys problemy finansowe, teraz nie mam, ale zawsze bylam szczesliwa, to zalezy od charakteru.

Gość rtert
zazdroszczą Ci, staraj sie nie obnosic z tym ze jestes bogata, one czuja sie gorsze, bo w towarzystwie bogatych ludzie czują sie gorsi, biedniejsi, nooo i oczywiście liczy sie charakter

Gość Bogaczka
Nie obnosze sie tym, fakt faktem ze stalam sie wymagajaca, ale wcale nie jestem zarozumiala. To inni sie zmienili, nie sa juz tacy jak kiedys, szczerz^y i naturalni. I tego wlasnie mi brakuje. Haha rzeczywiscie napisalam zamiast hojnie hujnie(: