Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iryska..........

Pytanie dotyczące swiadków

Polecane posty

Gość Iryska..........

może ktoś sie orientuje czy w kościele katolickim można mieć 2 pary świadków czy nie bardzo??

Gość biedna biednaa
Jak wyżej :D

Gość Iryska..........
Dzieki za odpowiedz bo nie chodziło mi o to żeby ładnie wyglądało ale po prostu mam dwie serdeczne przyjaciółki sa dla mnie jak siostry zawsze wszędzie razem we trojke no i trudno by mi było wybrać między którą z nich i tak sobie pomyslalam ze fajnie by bylo zeby obie byly starszymi

pertraktuj z N. Bo w sumie dwaj swiadkowie moga byc z Twojej strony. Ale chyba najlepszym rozwiazaniem rzeczywiscie bylaby funkcja \"honorowa\" jednej z nich. Nie wiem, gdzie chcecie podpisac dokumenty, my to zrobilismy w kancelarii przed Msza, wiec nawet gdybysmy wybrali wiecej swiadkow i tak by nikt nie wiedzial kto podpisal. A do Kościola w orszaku mozecie ustawic dwie pary.. problem raczej na weselu- duzo osob by wyszlo przy honorowym stole. Ale pewnie sie da.

Gość Oj bo nie wytrzymam...
Mogą być dwie kobiety. Albo dwóch mężczyzn. Tzn. świadkowie mogą być tej samej płci. Także jeśli dogadasz się z narzeczonym, to możecie wziąć Twoje dwie przyjaciółki :)

Gość Iryska..........
tzn nie chodzi mi o to ze będa tylko one dwie ale jedna z nich ma swojego chlopaka i była by z nim ale druga nie ma nikogo i będzie świadkiem z najlepszym kumplem mojego mężczyzny bo i on jest bez pary a znają się bardzo dobrze i tez są przyjaciółmi wiec bez problemu.

Gość ano... problem...
czy SWIADEK, DRUZBA i STAROSTA to to samo? czy wszytskie te okreslenia dotycza tej samej "funkcji" na slubie?? stanie w kosciele za mlodymi i podpisanie dokumentow?? czy jest jakas zasada ze musza byc pannami, kawalerami?