Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość róza

od ilu lat mozna isc do ginekologa //

Polecane posty

Gość róza
mam 17 lat i chce współzyc z chłopakiem i myslałam o wizycie u ginekologa zeby przepisał mi plastry antykoncepcyjne Ale niewiem czy to tak wypada 17 lat i czy wogle przepisze ???

Gość róza
A i własnie jak ja bym tam miała isc prywatnie czy jak ... jakas ksiazeczka zdrowia/// .... Musze isc z opiekunem ?? //

wiek jak najbardziej "puszcza Cie" aby isc do ginekologa... a jesli chodzi o plastry... nie wiem czy Ci pzeisze... dobry ginekolog najpierw powinien Cie pokierowac na podstawowe badania typu morfologia próby wątrobowe... wiec mówie Ci abys sie nie łudziła ze tak "do strzału... jak za pomoca czarodziejskiej różdzki dostaniesz plastry" ale może ..a nóż Ci sie uda... czego Ci zycze jesli tak barzdo Ci na tym zalezy:)

Jak masz 17 lat, to mozesz juz isc sama. Lekarz Cie zbada, przeprowadzi wywiad i przepisze odpowiednia metode antykoncepcyjna, a to czy chcesz isc prywatnie czy nie to tylko i wylacznie Twoj wybor :)

czy na NFZ czy prywatnie to zalezy od Ciebie samej... jesli Cie stac- mozesz isc prywatnie.. ale jesli trafisz na niekompetentnego lekarza... to czy prywatnie czy na NFZ to jak ma Cie "olac" to i tak oleje i tak... ksiazeczki nie wiem czy trzeba... ja mam karte "czipowa" ślaska kasa chorych a nie wiem jak jest gdzie indziej... a czy z opiekunem... mozesz isc sama...:)

Ja byłam u ginekologa w wieku 14 lat, więc 17 jest jak najbardziej odpowiedni :]

Gość róza
Ale czy osoba niepełnoletnim przepisze i badania musza byc pod zgoda opiekuna czy sama moge isc bo bym chciała sprawdzic czy wszystko jest ok tak na przyszłosc a te badania drogie by były ?? i czy jak by wyszły wporzadku to by mi przepisał ....

Gość róza
A od ilu lat lekarz przepisze środki antykoncepcyjne .... ma jakiś limit ???

Gość róza
hmm....????

Gość teoretycznie
teoretycznie hormonalne środki antykoncepcyjne można stosować po 3 latach od wystąpienia pierwszej miesiączki, ale w praktyce to zależy od konkretnego przypadku, są specjalne niskodawkowe pigułki dla najmłodszych kobiet

Gość dziewczyni masz
17 lat nie truj sie tym swinstwem :O

Gość to jaką metodę polecacie
to jaką metodę polecacie dla 17 latki z nieregularnym cyklem ?