Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z tej samej serii

Bliska zalamania na emigracji

Polecane posty

Gość z tej samej serii

Zostaly mi jeszcze 3 lata studiow tutaj, jestem samiusienka jak palec Zimno i do domu daleko Buuuuuu

spokojnie. ILE masz lat i na ktorym roku jestes gdzie mieszkasz?

Gość z tej samej serii
mam 25 lat i mieszkam w Szwecji jestem obecnie na 2gim roku studiow po szwedzku , skonczylam licencjat w POlsce

Gość z tej samej serii
samotnosc mnie zabija po prostu, duzo czasu poswiecam na nauke , bo studiowac w obcym jezyku nie jest latwo , ale tak naprawde zastanawiam sie co dalej????

czy jestes jedyna osoba z PL? masz stycznosc z innymi osobami z roznych krajow?wiem z doswiadczenia ze nigdy nie ma czasu na pogaduszki ale kobieto musisz innym dac szanse. Nauka nie moze Cie dobijac skonczysz studia i co?nic poza ksiazkami nie zobaczysz, nikogo nie poznasz.Usmiech , glowa do gory i go girl;-)

Gość z tej samej serii
zamknelam sie w sobie, kilka razy spotkalam sie z przykrymi opiniami o studentach ostatnio uslyszalam ,ze POlakow powinno sie palic w piecu

Gość z tej samej serii
tak, jestem jedyna osoba z POlski

oj wiesz co takimi glupimi opiniami sie przejmowac, nas palic w piecu a afroamerykanow wysylac statkami w kajdanach do Afryki? nie ma na uniwerku jakis imprez integracyjnych dla international students? unii studenckiej? kolka zainteresowan?

Gość współczuję ci
Szwecja to najgorszy w Europie kraj dla cudzoziemca. Takiej nienawiści i aktów przemocy to nawet w Niemczech nie ma, a tam też nas nie lubią. Swoją drogą to ciekawe....w każdym innym kraju skandynawskim ( a byłam we wszystkich, łącznie z Islandią) da się jakos żyć. W Szwecji nie. Tam wystarczy,że jestes brunetką z ciemnymi oczami, to potrafią na ulicy w biuały dzień wyzwać cię od "czarnuchów". Ciekawe, zwłaszcza jak się jest białym....

Gość serio tam tak jest
?? a myślałam że to takie cywilizowany kraj